szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnap óta nagykorú a svéd aktivista, aki azt tervezte, egy kocsmában fogja leleplezni a klímaösszeesküvés mögötti titkokat.

Vasárnap 18 éves lett Greta Thunberg. A világ talán legismertebb klímaaktivistája ennek örömére kicsit lazábbra vette a figurát a szokásosnál, és egy “lapos Mars társaság” feliratú pólóban fényképeztette magát, a szövegben pedig elmondta, egy kocsmában fogja leleplezni a klímaösszeesküvés mögötti titkokat és az őt magát mozgató sátáni erőket.

Thunberg a Sunday Timesnak is nyilatkozott nagykorúsága alkalmából: állítása szerint az lenne számára a legjobb ajándék, ha mindenki megígérné, hogy megtesz mindent a bolygó megmentéséért, de ha ez nem jön össze, akkor egy biciklilámpát szeretne, ugyanis Svédországban nagyon sötét van ilyenkor.

Az aktivista azért komolyabb dolgokról is szót ejtett: például hogy már évek óta nem utazik repülővel, nem vásárol új ruhákat, viszont ennek ellenére sem akarta különösebben szidni azokat a celebritásokat, akik úgy papolnak a környezetvédelemről, hogy közben körberepülik a fél világot: “Veszélyes dolog bort inni és vizet prédikálni, mert nem fogják komolyan venni az embert.”

Thunberget megkérdezték arról is, érdemes-e gyereket vállalni úgy, hogy tulajdonképpen az is növelni fogja az emberiség széndioxid-ibocsátását, de ebből kivágta magát: “Nem az emberek jelentik a problémát, hanem az, amit csinálnak.”

Thank you so much for all the well-wishes on my 18th birthday! Tonight you will find me down at the local pub exposing...

Közzétette: Greta Thunberg – 2021. január 3., vasárnap
Minél fiatalabb valaki, annál inkább zavarja a klímaváltozás

Minél fiatalabb valaki, annál inkább zavarja a klímaváltozás

Robert De Niróval készít Forma-1-es filmet a Netflix

Robert De Niróval készít Forma-1-es filmet a Netflix

Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?

Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?