szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Milyen ehető növényeket találhatunk szűkebb környezetünk erdeiben? Hogyan kezdhetünk neki a gyűjtögetésnek? Egyáltalán, biztonságosan fogyaszthatók az erdei-mezei növények? És hogy jön ez a fenntarthatósághoz? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a zCast ötödik évadjának nyitóadásában.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Erdőkbe, mezőkre, cserjésekbe kalauzoljuk a zCast őszi évadnyitó adásának hallgatóit egy kis csemegézésre: vackor, vadkomló, sóskaborbolya, az olajfűz termése, kökény, galagonya és a többiek, megannyi izgalmas lehetőség feldobni étrendünket igazi hazai, de mégis szokatlan és új ízekkel.

Mindebben a vadon termő, ehető növények szakértője Megyeri Sára lesz a segítségünkre, az “Ehető Erdő” projekt egyik megálmodója. A magát “dzsindzsász”-ként azonosító szakértővel arról beszélgettünk, mi ez a kezdeményezés, milyen ehető növényeket gyűjthetünk a vadonban, melyik mire jó, mennyire tiszta és biztonságos?

És mindez hogyan kapcsolódik a fenntarthatósághoz? Egyrészt közelebb kerülhetünk általa a természethez, így jobban is vigyázunk rá. A közelünkben lévő erdő-mező gyümölcseinek fogyasztása pedig az ökolábnyomunk szempontjából sem elhanyagolható. Jöjjön velünk, fedezzük fel együtt az erdők és mezők éléstárát!

No Title

No Description

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!