Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Erdőkbe, mezőkre, cserjésekbe kalauzoljuk a zCast őszi évadnyitó adásának hallgatóit egy kis csemegézésre: vackor, vadkomló, sóskaborbolya, az olajfűz termése, kökény, galagonya és a többiek, megannyi izgalmas lehetőség feldobni étrendünket igazi hazai, de mégis szokatlan és új ízekkel.
Mindebben a vadon termő, ehető növények szakértője Megyeri Sára lesz a segítségünkre, az “Ehető Erdő” projekt egyik megálmodója. A magát “dzsindzsász”-ként azonosító szakértővel arról beszélgettünk, mi ez a kezdeményezés, milyen ehető növényeket gyűjthetünk a vadonban, melyik mire jó, mennyire tiszta és biztonságos?
És mindez hogyan kapcsolódik a fenntarthatósághoz? Egyrészt közelebb kerülhetünk általa a természethez, így jobban is vigyázunk rá. A közelünkben lévő erdő-mező gyümölcseinek fogyasztása pedig az ökolábnyomunk szempontjából sem elhanyagolható. Jöjjön velünk, fedezzük fel együtt az erdők és mezők éléstárát!