Hackerek blokkolták az izraeli hadsereg és a titkosszolgálatok honlapját

2011. november 06., vasárnap, 18:22 • Utolsó frissítés: 2011. november 06., vasárnap, 22:15
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Kiberháborúval fenyegette meg Izraelt az Anonymus hackercsoport a gázai segélyflottilla feltartóztatása miatt - írta vasárnap internetes kiadásában a Háárec című izraeli napilap.

Vasárnap nem működött az izraeli hadsereg (idf.il) a belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét (shabak.gov.il) és a Moszad külföldi hírszerző ügynökség (mossad.gov.il) honlapja. Egyelőre nem tudni, hogy a honlapok blokkolásának köze van-e az Anonymus fenyegetéséhez.

A hadsereg és a belbiztonsági szolgálat a Háárec jelentése szerint vizsgálja a kibertámadást, amely állításuk szerint csak a honlapokhoz való hozzáférést érintette, a belső hálózatra nem jelentett veszélyt.

A hackercsoport a YouTube videomegosztó portálon elhelyezett üzenetében "kalózakciónak" minősítette, hogy az izraeli hadsereg pénteken nemzetközi vizeken feltartóztatta a gázai övezeti blokád megtörését megkísérlő, két hajóból álló nemzetközi segélyflottillát. Hozzátette: ha fennmarad a blokád, nem lesz más választásuk, csak a támadás.

A videoüzenetben a csoport azzal vádolta meg az izraeli kormányt, hogy megsértette a nemzetközi jogot és kalózakciót követett el, amiért a haditengerészet hajói nemzetközi vizeken, a parttól mintegy 100 kilométernyire feltartóztatták a két hajót, majd Asdod kikötőjébe kísérték, ahol a rendőrség őrizetbe vette és kihallgatta a legénységet és az utasokat, összesen 27 embert. Az akciónak nem voltak áldozatai.

"Nem fogjuk tűrni a fegyvertelen civilek elleni ilyen ismételt támadó magatartást" - áll a videoüzenetben. Az Anonymus nevű csoport az év elején vált ki a LulzSecből. A Lulz Security - vagy LulzSec - tagjai azzal kerültek a figyelem középpontjába, hogy számos rendszert sikerült feltörniük, köztük az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a Sony weboldalait, az ellopott több ezer e-mail-címet és jelszót pedig közzétették az interneten.


Hackerek blokkolták az izraeli hadsereg és a titkosszolgálatok honlapját
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X