szerző:
hvg.hu

Vasárnap reggeltől kora délutánig próbaterhelés miatt lezárják a Nyugati téri felüljárót – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Nyugati téri felüljáró felújításának tervezése próbaterheléssel folytatódik, amelyet vasárnap reggel 8 és 14 óra között végeznek, ezért ebben az időszakban lezárják a felüljárót – írta közleményében a BKK.
 
A BKK kéri az autósokat, hogy ha tehetik, kerüljék el a Nyugati teret.

A társaság tavaly szeptemberben írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a Nyugati téri felüljáró felújítását tartalmazó engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére, az engedélyezés lefolytatására, valamint a kivitelezési ajánlatkérési dokumentáció összeállítására. A tender győztesével, a Speciálterv Építőmérnöki Kft.-vel október 27-én kötötték meg a szerződést.
 
A tervezési-engedélyeztetési folyamat első szakaszában beszerezték az összes eredeti tervet és minden ezzel kapcsolatos információt és elvégezték a felüljáró állapotának vizsgálatát. A helyszíni felmérést két ütemben – február 25–26. és március 5–13. között – végezték. Ekkor a felüljáró Bajcsy-Zsilinszky út felőli végét vizsgálták, ugyanis az építménynek ez a része van a legrosszabb állapotban. 
 
A felmérések kiegészítéseként a tervezők javasolták a felüljáró próbaterhelését is. Az így mért adatokat a felüljáró építésekor elvégzett próbaterhelés adataival összevetve további, a felújítás tervezésekor hasznosítható következtetések vonhatók majd le.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!