szerző:
hvg.hu

Pótlóbuszok járnak az 1-es villamos helyett a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között július 1-jétől 12-ig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az ok: a BKV Zrt. a Hungária körúton, a Salgótarjáni utca és Kőbányai út között pályafelújítást végez.

A felújítás ideje alatt az 1-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion, és a Népliget és az Etele út/Fehérvári út között, a kimaradó szakaszon pedig 1-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik. A 77-es trolibuszt is érinti a változás, ennek megállóhelyét a Puskás Ferenc Stadionnál áthelyezik a Kerepesi útra, a 95-ös autóbusz megállójába.

De legalább a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, így a pótlóbuszról a villamosra, vagy ellenkező irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

Az 1-es villamos vonalát 2014 novemberére újították fel teljes egészében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!