szerző:
hvg.hu

Kezdődik az iskola, automatikusan egyharmadával megugrik a fővárosban közlekedők száma. A helyzetet általában az első pár nap után kezeli mindenki, azonban érdemes tudni merre vannak nagyobb munkálatok.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatót adott kérésünkre a fővárosban jelenleg is folyó olyan munkálatokról, amelyek komoly hatással lehetnek a forgalomra. Két olyan, hosszabb ideje tartó felújítás van, amely miatt szinte biztosan lelassul a városban a közlekedés.

Az egyik a Március 15. tér, a Ferenciek tere és az Erzsébet híd Váci utca és Belgrád rakpart vonala között található felhajtóhíd felújítása. A BKK közlése szerint a munkák elhúzódása miatt ez a tervezettnél sajnos tovább tart. A nagyobb dugókat okozó munka november közepére fejeződhet be – írták. Ezért a Hegyalja úton buszsávot jelöltek ki a tömegközlekedés előnyben részesítése érdekében.

A másik komolyabb munka a Petőfi hídon zajlik, ahol a dilatációs szerkezetek javítása folyik. Itt várhatóan még szeptember közepéig tart a munkavégzés. A hídfőn található buszsávot itt is meghosszabbították és vizsgálják a Bocskai úti buszsáv Nagyszőlős utcára történő kiterjesztésének a lehetőségét, valamint a Baross utcában buszsáv kijelölésének lehetőségét – közölték.

Egy közlekedési adatok elemzésével foglalkozó cég, a Best Way Traffic valós idejű dugótérképei alapján szeptember elején a legdugósabb helyek a fővárosban a BAH csomópont, a Móricz Zsigmond körtér – főleg a reggeli és késő délutáni órákban.
©

Érdemes észben tartani, hogy az idén elindul az 1-es villamos pályájafelújítása is a Bécsi út és a Kerepesi út (Puskás Ferenc Stadion M) között szeptember végétől, ez szintén folyamatosan hatással  lesz a közúti forgalomra.

A BKK azt is jelezte, hogy további terelőutak kijelölésére a fővárosban sajnálatos módon nincs kapacitás, ezért az autósok lehetőség szerint vegyék igénybe a közösségi közlekedést. 

Az ősz folyamán a fentieken kívül a következő utcák felújítása kezdődik el a BKK tájékoztatása szerint:

•         IV., Iglói utca a Fóti út és a Sporttelep utca között, előreláthatólag szeptember végén, október elején;

•         XIX., Ady Endre út a Baross utca és a Rákóczi utca között előreláthatólag októberben;

•         XXIII., Grassalkovich út a Haraszti út és az Ócsai úti felüljáró között szeptemberi kezdéssel, 2014-es befejezéssel.

Kisebb felújítások, amelyek még idén várhatók:  

•         I., Palota út a Dísz tér – Dózsa György tér között;

•         II., Apostol utca a Bolyai utca – Margit utca között;

•         II., Cimbalom utca a Pusztaszeri út – Vérhalom tér között;

•         II., Szerb Antal utca a Hűvösvölgyi út – Széher út között;

•         III., Táncsics Mihály utca az Ezüsthegy utca – Égető utca között;

•         III., Égető utca a Táncsics Mihály utca – Pusztadombi utca között;

•         III., Pusztadombi út az Égető utca – Ország út között;

•         III., Madzsar József utca a Juhász Gyula utca – Hadrianus utca között;

•         III., Batthyány utca – Hadrianus utca 204-es autóbusz járat balra kanyarodási lehetőségének biztosítása, csatlakozva a Madzsar József utca felújításához

•         III., Juhász Gyula utca a Madzsar József utca – Hatvany Lajos utca között;

•         III., Pomázi út a Bécsi út – Pomázi köz között;

•         III., Törökkő utca a Pomázi út – Csillaghegyi út között;

•         III., Hollós Korvin Lajos utca a Dózsa György utca és Hősök tere, valamint a Szentendrei út – Ezüsthegy utca között.

 

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!