szerző:
hvg.hu

A bajorok új csúcsmodellje elvileg a 7-es sorozat és a Rolls-Royce Ghost közé lenne belőve, ami azért elég veszélyes terep, mert a Rolls is a BMW tulajdonában van.

A hír, hogy tervbe van véve egy méretes luxusszedán a BMW-nél, már nem újdonság. Most megint előkerült a téma, a brit Car Magazine számolt be róla, hogy 2020-ig megérkezhet a főúri autó. Mint írták a cég technológiai vezetője és a főtervező is úgy nyilatkozott, hogy a teljesen új modell bevezetését lényegében elfogadták.

A 9-es sorozat a BMW Gran Coupé sikkesebb stílusát kaphatja, az alapja pedig a jelenlegi, teljesen új, nagymértékben szénszálas anyagokból építkező 7-es sorozat.

Ha valóban megcsinálják a sportos szedánt a németek, akkor várhatóan egy rendkívül attraktív géppel állnak elő a korábban bemutatott tervek alapján. A dizájn alapja az a Gran Lusso Coupé, amelyet a bajorok két éve a Villa d’Estate kiállításon, a Comói-tónál mutattak be, ez akkor el is nyerte a szalon fődíját.

©

A motortérben hathengeres soros turbót képzelhetünk el, elektromotorral kiegészülve, valamint a sportos változatoknak V8-as erőforrásokat. Bár nehéz hitelesíteni a Car Magazine információit, ők még azt is tudni vélik, hogy a legerősebb modell 650 lóerős lehet, azonban azt ők sem merik állítani, hogy lesz M9-es modell is.

Az elnevezésekkel így is bajban lehet a márka, mert elvileg a kupénak páros számot kellene viselnie, a legendás 8-as szériát viszont nem akarják visszahozni így, a 10-es számot pedig nem birtokolja a márka – írja a Car Magazine.

©

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!