szerző:
hvg.hu

Oroszországban mindent nagy tételben csinálnak, legyen az akár a hamisítás. Sportszerek, mobilok, autóalkatrészek, mosópor, motorolaj, mindegy.

Most egy angol nyelvű blog közölt döbbenetes képriportot egy illegális üzemről, amely „kenőolajat” gyártott és terített ki tudja milyen piacok felé. A Moszkva külterületén működő állomáson, mondhatni nagyüzemi termelés folyt, amely a hatóságok szerint, havi szinten egymilliárd rubel, közel 4 milliárd forintos forgalmat bonyolított.

Persze nem kispályáztak: Shell, Mobil, Elf, Castrol, BP, Elf, Liqui Moly, többnyire prémium olajakat nyomtak a BMW, Volkswagen, Ford, Toyota, Mazda, Nissan, GM márkák autói számára. Az oldal szerint az alapanyagot Fehéroroszországból hozták, majd lényegében felcímkézték.

©

Csak megjegyzésként, annyit tennénk hozzá, hogy pont az ilyen áru, mint a folyékony mosópor vagy a motorolaj, amelyekről végképp nem lehet megállapítani, hogy miből van valójában, a legkönnyebben hamisítható. Hiszen csak az eredetihez hasonló címkét kell a műanyag palackra ragasztani, valamint a "lötty" kell, hogy kicsit hasonlítson az elvárt termékre, máris eladható. Amit aztán a milliós értékű kocsiba töltünk. Ráadásul, hogy ez az üzem aztán milyen országokba exportált az már nehezebb kérdés.

©
©
©
©
©
©


Az összes kép itt tekinthtő meg.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!