szerző:
hvg.hu

A téli utat tisztelni kell, pláne, ha az a hegyekben kanyarog. Mutatjuk, miért.

Pénteken Monte-Carlóban hivatalosan is kezdetét vette a rali-világbajnokság idei szezonja, és úgy esett, hogy épp hó és jég borította a hegyi szakaszt. Hogy mennyire veszélyes egy ilyen úton közlekedni, azt valószínűleg nem kell külön részleteznünk, raliversenyt rendezni pedig kifejezetten életveszélyes. Hogy mennyire, azt a volt Forma-1-es pilóta Robert Kubica személyesen is megtapasztalhatta.

Bizonyos szakaszokon a versenyzők kifejezetten lassan hajtottak, a csúszós út azonban tette a dolgát. A lengyel versenyző is így járt, aki egy raliversenyhez képest már-már nevetségesen lassan vette be az egyik kanyart, a végzetét azonban nem tudta elkerülni: a kijáratnál megcsúszott, majd egy fának ütközött. Ha belegondolunk, hogy máskor 160 km/h-s tempóval hajt végre hasonló manővert úgy, hogy cenitkre húz el a fáktól és épületektől, igen érdekes látni a jelenetet.

A napokban egy másik videó is felkerült a YouTube-ra, amit egy finn raliversenyen készítettek. Ott nem finomkodtak a sebességgel, meg is lett az eredménye.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!