szerző:
hvg.hu

A Mercedes-Benz választékába tartozó dízel-erőforrásokat modernizálja a cég, elég jelentékeny összeget rásszánva a fejlesztésre.

A vállalást Bernhard Heil a Daimler AG motorfejlesztési részlegének vezetője közölte a Reuters hírügynökséggel. A folyamat 2019-re zárulhat le és egy részét az összegnek már el is költötték, többek közt a hamarosan utcára kerülő új E-osztály új négyhengeres dízeljére. Az ágazatvezető elmondta, az új motor 80 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki mint elődje és a fogyasztásán is sikerült 13 százalékot faragniuk.

A következő generációs Daimler-dízelek közös jellemzője lehet a szelektív katalitikus reakciójú (SCR) megoldás a nitrogén-oxidok semlegesítésére – a Mercedesnél, AdBlue-folyadékkal. Vagyis, a csillagos márkánál a kisebb Mercedesekben is leváltják a jelenleg használt nitrogén-oxid csapdás megoldásukat.

©

Egy ilyen mértékű befektetés mindenesetre jól jelzi azt is, hogy a Daimler nem adja fel a dízeltechnológiát és látnak még benne tartalékokat, ha a következő 10 évüket ilyen komolyan meghatározó döntést hoztak.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!