szerző:
hvg.hu

Ebben a videóban ráadásul egy szuperritka darabot mutat meg a gyártó.

A LaFerrari–McLaren P1–Porsche 918 Spyder a mai csúcs-triumvirátus bizony ennek az autónak nagyon sokkal tartozik. A kilencvenes évek modern klasszikusa mind a mai napig az 1992 és 1998 között gyártott, összesen 106 példányban készült McLaren F1.

A 627 lóerős, 6.2 literes, V12-es motorú autó 12 évig számított a leggyorsabb közúti autónak 388 km/h-t végsebességével. A most közzétett videón egy olyan példány van, amelyből összesen kettő készült. Ezek az extra aerocsomaggal szerelt autók a közel 700 lóerős Le Mans-i specifikációjú autók. Az itt szereplő autó karosszériaszáma a #18-as. A gépnek piaci ára nincs, havonta viszi ki gazdája egy kicsit a levegőre.

Egy McLaren F1-nél modernkori sportkocsiban nehéz egyébként jobb befektetést találni. Rakétaként emelkedik az áruk, és míg 2006-ban még 1 millió dollár alatt is elvihető volt kis szerencsével, majd két év múlva már csak hétszámjegyű összegért lehetett hozzájutni. Jellemzően elérte az áruk a 2-3 millió dollárt, és a növekedés csak ez után sokszorozódott meg igazán. A legutóbbi időkben 2013-tól kezdve 4,1 és 5,3 millió dolláros árakon szerepeltek a modellek, míg 2014-ben még egymillióval drágábban, sőt volt példány, amit 8,9 millió dollárért adtak el, mostanra pedig jócskán 10 millió dollár felett van az áruk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!