szerző:
hvg.hu

A németek által fejlesztett Ecocut képes egyenletesen elvágni az ablaktörlőlapát gumiját, így az jó ideig még használható lesz.

Bármennyire is minőségi ablaktörlőt választ valaki az autójára, egy bizonyos számú törlés után a gumi elfárad, elkopik, a szélvédőn pedig minden törlés után csíkot fog hagyni. Ez jó esetben csak esztétikailag zavarja az autóst, rossz esetben pedig a kilátást is akadályozza – bár eddig ugye el sem kellene jutni.

A javításra sokféle megoldás létezik: aki nem akar házilag barkácsolni, az vesz magának egy újat, aki viszont bütykölgetne, az megpróbálja házilag levágni róla a tönkrement részt. Hogy ki mivel próbálja ezt kivitelezni, az persze változó, a németek viszont csináltak egy kütyüt, amivel azt ígérik, minden eddiginél könnyebb lesz majd elvágni a gumit.

Az Ecocut gyakorlatilag egy olyan vágóeszköz, amit már eleve úgy alakítottak ki, hogy az ablaktörlő gumi pont illeszkedjen hozzá. Ennek köszönhetően egyenletes lesz a vágási felület, és mindenhol azonos értékű gumit fog belőle levágni az autós.

Az eszköz jelenleg 13 euróba (kb. 4000 forint) kerül, ennyiért pedig már ablaktörlőt is lehet kapni. A második használat után viszont az eszköz gyakorlatilag visszahozza az árát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!