szerző:
hvg.hu

A kanadai rendőrök a 100 km/h-s táblánál meszelték le a sofőrt, aki 101 km/h-val hajtott.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a sebességhatárokat nem viccből találták ki. A betartása életeket menthet, és nemcsak a gyorshajtóét, hanem ártatlanokét is. Éppen ezért ha valakit gyorshajtáson kapnak, annak joggal repül a csekk.

A traffipaxnak azonban van egy hibahatára, így mondjuk egy 50 km/h-s, városon belüli sebességnél az 51 km/h-t viszonylag ritkán büntetik a rendőrök, ez még bőven belül van a hibahatáron. Kanadában azonban nem ilyen vajszivűek a rendőrök.

A Globalnews beszámolója szerint Larissa Turnbul barátja múlt szombaton kapta kézhez azt a büntetőcédulát, amit az Alberta tartományban történt gyorshajtásáért gyorshajtásért kapott. A papír szerint a 100 km/h-s megendegett legnagyobb sebesség helyett 101 km/h-val ment. A büntetésről szóló papírt Turnbul a Facebookra töltötte fel, ami rövid idő alatt több ezer hozzászólást és megosztást kapott.

Az ügy végül pozitívan zárult, a rendőrség ugyanis – minden bizonnyal a felháborodást látva – visszavonta a büntetést. A férfi egyébként 78 dolláros, vagyis nagyjából 16 ezer forintos büntetést kapott.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!