szerző:
hvg.hu

A kanadai rendőrök a 100 km/h-s táblánál meszelték le a sofőrt, aki 101 km/h-val hajtott.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a sebességhatárokat nem viccből találták ki. A betartása életeket menthet, és nemcsak a gyorshajtóét, hanem ártatlanokét is. Éppen ezért ha valakit gyorshajtáson kapnak, annak joggal repül a csekk.

A traffipaxnak azonban van egy hibahatára, így mondjuk egy 50 km/h-s, városon belüli sebességnél az 51 km/h-t viszonylag ritkán büntetik a rendőrök, ez még bőven belül van a hibahatáron. Kanadában azonban nem ilyen vajszivűek a rendőrök.

A Globalnews beszámolója szerint Larissa Turnbul barátja múlt szombaton kapta kézhez azt a büntetőcédulát, amit az Alberta tartományban történt gyorshajtásáért gyorshajtásért kapott. A papír szerint a 100 km/h-s megendegett legnagyobb sebesség helyett 101 km/h-val ment. A büntetésről szóló papírt Turnbul a Facebookra töltötte fel, ami rövid idő alatt több ezer hozzászólást és megosztást kapott.

Az ügy végül pozitívan zárult, a rendőrség ugyanis – minden bizonnyal a felháborodást látva – visszavonta a büntetést. A férfi egyébként 78 dolláros, vagyis nagyjából 16 ezer forintos büntetést kapott.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!