szerző:
hvg.hu

Nem nagyon lesz olyan első tulajdonos, aki a garanciaidő végét megéri a Partisan terepjáróknál.

A német Partisan Motors bemutatta terepjáróját, ami leginkább a játékboltokban kapható, készletből összecsavarozható autókra hasonlít. Talán nem meglepő módon egy orosz tervezte a "One" névre keresztelt járművet. Katonai használatra ajánlják, és adnak mellé 100 év garanciát.

A kocsi 4,72 méter hosszú, vagyis kényelmes méretű és a háromajtós felépítményű alapból, de készülnek az ötajtós változat gyártására is. Sőt olyan is tervben van, hogy háromtengelyes 6x6-os kivitelben is forgalmazzák majd.

©

A jármű alja egyébként páncélozott, ha már felülről nem véd sokat, akkor legalább a taposóaknákat túlélje.

A bátran kijelenthető, hogy az extrém egyszerű dizájn mellet az üzemeltetésben is az egyszerűségre törekedtek, egy 2.8 turbódízelt raktak bele a Fiattól, amely 150 lóerős. Állítólag egy elektromotor is lesz majd benne valahol, de a gyártó elég szűkszavú ezzel kapcsolatban. Akárcsak az árával, amelyet nem tettek közzé.

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!