szerző:
hvg.hu

A sokak által várva várt P+R parkoló használatba vételi lehetőségének örülnünk kellene, azonban a sártenger miatt nem kevés üröm vegyül az örömbe.

Szentendrén a napokban átadták a Vasúti villasor és a HÉV-állomás mellett elkészült parkolót, ami a város vezetése szerint remélhetőleg enyhíteni fog a környéken kialakult parkolóhely-hiányon. Az önkormányzati forrásból készült beruházás 17 millió forintba került: ennek keretein belül első ütemben talajcserét hajtottak végre és zúzott kővel borított parkolófelületet hoztak létre.

A mintegy 3 000 négyzetméteres P+R parkolóban azonban nemrégiben ilyen körülményeket örökítettek meg fotón:

©

"Kiszállás előtt érdemes gumicsizmát húzni" – írta nem sokkal az átadás után a Szentendrei Körkép+, mely helyi portál tapasztalatai szerint az ideiglenes parkoló "jelenleg még inkább sártengerre hasonlít". A zúzott kővel történő beterítés ellenére is igen sáros parkoló kiépítésének most az első üteme valósult meg, és az ígéretek szerint a fejlesztés még idén folytatódni fog.

A helyiek nem feltétlenül elégedettek a parkoló minőségével, és akkor még igen óvatosan fogalmaztunk. Íme néhány hozzászólás, ami a Szentendrei Körkép+ posztjához érkezett:

"Sármező, nem parkoló 17 millióért."

"Valahol meg lehet tekinteni, hogy mi került 17 millióba ezen a parkolón? Engem érdekelne."

"Hova úszott el a 17 millió Ft?"

"Szentendre ismételten gazdagodott egy méregdrága és botrányos kivitelezésű közterülettel! Köszönjük!"

"Nyáron meg poros lesz."

A parkoló sáros állapota a város hivatalos honlapján az átadás kapcsán közölt fotón is szemügyre vehető:

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.