hvg.hu Gazdaság

Szépnek szép, de lehet okos is Budapest?

Az elektronikus jegyrendszer ha késve is, de lassan megvalósul a fővárosban. A városvezetés azonban számtalan tervet dédelget az okosváros kialakítása jegyében a közösségi teherszállítástól a kéményregiszterig.

MTI Gazdaság

Magyarországon terjeszkedik az EU bankja

Az Európai Beruházási Banknál (EIB) arra számítanak, hogy az aláírt szerződések magyarországi volumene idén megduplázódik a tavalyi 756 millió euróhoz képest, mert a 2014-2020-as költségvetési periódus uniós támogatásainak kiegészítő finanszírozására 2015-ben kötik meg a szerződéseket.

MTI Vállalkozás

Szép kis summához jut a Magyar Telekom

A Magyar Telekom hosszú lejáratú finanszírozási megállapodást írt alá pénteken az Európai Beruházási Bankkal (EIB) a jövőbeni vezetékes és mobil szélessávú hálózatfejlesztési projektjeinek finanszírozására - közölte a társaság.

MTI Vállalkozás

150 millió eurós hitelkeretet ad az EIB

Az Európai Beruházási Bank (EIB) az államigazgatás modernizálása, valamint a kis- és közepes vállalkozások (kkv) exportjának támogatására a magyar állam számára 50 millió eurós, míg a Magyar Export-Import Bank (Eximbank) Zrt. számára 100 millió eurós hitelkeretet nyújt, az erről szóló szerződéseket pénteken írta alá Baranyay László, az EIB alelnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója.

hvg.hu Vállalkozás

Dől az uniós pénz a kkv-khoz

Az Európai Unió egyik legfőbb döntéshozó szerve, az Európai Parlament az elmúlt napokban támogatta azt a kompromisszumot, amelyet különböző brüsszeli testületek egyeztetése nyomán terjesztettek a képviselők elé a 2014-2020 közötti időszak költségvetési tervezetéről. A végleges döntés alighanem idén ősszel születik meg a következő középtávú időszak kiadásairól, de az egyik legfontosabb újdonság, hogy a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) számára jelentős támogatásokat különítettek el.

hvg.hu Vállalkozás

Dől a pénz a kkv-khez

Az UniCredit Banknak újabb 100 millió euró összegű kedvezményes refinanszírozási forrást nyújt az Európai Beruházási Bank (EIB) a kis- és középvállalkozások, valamint a Mid Cap cégek hitelezéséhez egy új keretmegállapodás alapján. Ezzel az EIB az UniCredit Bank közvetítésével immár összességében 444 millió euró összeggel támogatja a hazai magán- és önkormányzati szektor beruházásait.

MTI Gazdaság

Matolcsy pénzt hozott a házhoz

Összesen 560 millió euró összegben két, a magyar gazdaságot támogató projektfinanszírozó szerződést írt alá Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnökével, Wilhelm Moltererrel csütörtökön, Budapesten - közölte a nemzetgazdasági tárca.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával