szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-járvány alatt is sokan gondolkodtak új vendéglő megnyitásán.

A célunk az volt, hogy építsünk egy olyan közösséget, ahol a gasztronómia tág értelemben vett szereplői, alapanyaggyártók, termelők, vendéglátóhelyek és különböző szolgáltató cégeknek legyen egy olyan tudásbázisa, ahova egymáshoz és természetesen hozzánk is fordulhatnak információért és segítségért - mondja Bánhalmi Kata, a Piqniq társalapítója.

A Covid a várt visszaesés helyett másfélszer annyi ügyfelet hozott a cégnek, aminek Rétfalvi-Kurucz Alexandra, a Piqniq másik társalapítója szerint az az oka, hogy az emberek elkezdtek tudatosabban tervezni, ha gasztróvállalkozást szeretnének indítani.

A helyzet azonban nem könnyű, hiszen a munkaerőpiaci nehézségek mellett az elszabaduló energia- és élelmiszerárak miatt sok vállalkozás kerül nehéz helyzetbe – akár már az induláskor is.

A Magasfeszültség című, a hvg.hu és az Európai Beruházási Bank együttműködésében készülő videósorozatunkban húsz olyan magyarországi céget mutatunk be, amely sikerrel vette az elmúlt időszak akadályait: képesek voltak reagálni a járvány okozta új helyzetre, innovatív megoldásokkal találták meg a kiutat a munkaerőhiányra vagy tűntek ki valamilyen egyedi megoldással.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!