Megsérti a kormány a megállapodást az Erste vezére szerint

A Quaestor-kártérítések kérdésének kezelésével Budapest megsérti az Erste, az EBRD és kormány között létrejött megállapodást, amelynek részeként az utóbbi kettő összesen 30 százalékos részesedést szerezhet az osztrák bank magyar leányában – mondta a napi.hu szerint az osztrák Erste Group vezérigazgatója, Andreas Treichl a Reutersnek. Azt is hozzátette viszont, hogy barátságos megállapodásra számít az ügyben.

hvg.hu

Onthatják magukból a bankok az olcsó hitelt

Onthatják magukból a bankok az olcsó hitelt

Már 14 magyar hitelintézeten keresztül érhető el az Eximbank rövid lejáratú, két éven belüli futamidejű, fix kamatozású export-előfinanszírozó hitelterméke.

hvg.hu

Meglepetés: költekezik a kormány, módosítani kell a költségvetést

Meglepetés: költekezik a kormány, módosítani kell a költségvetést

Közleményben jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy módosítják a költségvetést, mert kell a pénz az állami bankvásárlásra, és kifizetik a BKV adósságát is.

hvg.hu

Lehiggadtak mára az Erste-ügyfelek

Lehiggadtak mára az Erste-ügyfelek

Csütörtökön már nem rohamozták meg az Erste bank fiókjait azok az ügyfelek, akik bedőltek a pénzintézet nehéz helyzetéről szóló álhírnek.

Megkapta a rendőrség az Erste feljelentését a mai álhír miatt

Megkapta rendőrség az Erste Bank rémhírterjesztés miatti feljelentését.

Álhír terjed az Erste Bankról, amely cáfol és feljelent

Álhír terjed az Erste Bankról, amely cáfol és feljelent

Az Erste csődjét híresztelik, az ügyfelek pedig megrohanták a fiókokat – írja a dehir.hu. A bank cáfol és büntetőfeljelentést tesz. Az NGM szerint is biztonságban van az Erste betéteseinek pénze.

hvg.hu

Vasárnap még az Erste netbankja is bezár

Szombat este és vasárnap majdnem egész nap nem fog működni az Erste Bank internetbanki szolgáltatása.

hvg.hu

És akkor Esterházy bekéredzkedik tanoncnak Matolcsyhoz

És akkor Esterházy bekéredzkedik tanoncnak Matolcsyhoz

Matolcsy György könyvet írt saját géniuszáról, felszámolják a Buda-Cash brókerházat, bajba került a Hungária Értékpapír Zrt., az Erste devizahitelesei pezsgőt bonthattak. A hét azonban nem csak a pénzügyi világban volt mozgalmas, beindultak a vasárnapra betiltott áruházláncok, sorra jelenették be, hogy tovább lesznek nyitva hétköznap, megint drágább lett a benzin, a NAV pedig tiszta, mint a hó. Heti gazdasági összefoglaló.

hvg.hu

Március 19-ig remélhet az Erste

A Fővárosi Ítélőtábla elhalasztotta a másodfokú határozat kihirdetését az Erste Bank magyar állam ellen indított forintalapú szerződésekkel kapcsolatos perében.

MTI

Van hova fejlődnie a magyar exportnak

A magyar kivitelben továbbra is a nagy, főleg multinacionális vállalatok szerepe döntő, és azon belül az export majdnem felét mindössze két szektor adja – derült ki az Erste Bank és a HVG által szervezett konferencián.

hvg.hu

Treichl: A kormány nem léphet vissza a bankadócsökkentéstől

Treichl: A kormány nem léphet vissza a bankadócsökkentéstől

Csak az Orbán-kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közötti megállapodás végleges, miszerint törvény születik a bankadó 2016-2019 közötti csökkentéséről, így ettől a kötelezettségétől a magyar kormány már nem léphet vissza – így nyilatkozott a HVG-nek a megállapodást összehozó osztrák Erste bankcsoport elnök-vezérigazgatója, Andreas Treichl. Arról viszont még folynak a tárgyalások – mondta –, hogy a kormány és az EBRD milyen feltételekkel szerez 15-15 százalékos részesedést a magyarországi Erstében.

HVG
Hirdetés

Történelmi hétvégén van túl az Erste a magyar vezér szerint

Az Erste Bank az elszámolás és a forintosítás keretében több mint 400 ezer érintett kölcsön- és lízingszerződéshez kapcsolódóan mintegy 50 féle értesítőlevelet küld ki ügyfeleinek - közölte a pénzintézet hétfőn. Húszmilliárdot már jóvá is írtak az elmúlt hétvégén.

MTI

Mindenkit meglepett az Erste a legfrissebb számokkal

Az osztrák Erste Group bankcsoport 42 millió euró nyereséggel zárta a tavalyi negyedik negyedévet az előzetes adatai szerint, pedig 2013 negyedik negyedévében még 370,3 millió eurós vesztesége volt.

MTI

És akkor minden bankot megvesz a kormány

És akkor minden bankot megvesz a kormány

Bevásárolja magát a kormány az Erstébe, csökken a bankadó, új kiskereskedelmi lánc érkezik Magyarországra, jó lett a tavalyi GDP-adat, de még ezzel is nagyon messze vagyunk a fejlett országoktól, akár a teljes közúthálózatot fizetőssé tehették volna, a MET újra bevásárolt, jó nagyot emelt a Telenor, a Jófogás pedig megvette az OLX-et. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu
Hirdetés

Giró-Szász: Új szakaszba lép a kormány pénzügypolitikája

Új szakaszba lép a kormány pénzügypolitikája, ennek szimbolikus lépése az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) való megállapodás – mondta Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár csütörtökön.

MTI

LMP: "Kormányközeli pénzembereknek” akarják átjátszani a bankrendszer egy részét

Az LMP szerint az Orbán-kormány célja a bankszektor tulajdonviszonyainak átalakítása, az, hogy az állam által felvásárolt, majd a rossz hitelektől megtisztított pénzintézeteket még a ciklus végéig „kormányközeli pénzembereknek” játssza át.

MTI

Orbán paktuma felpörgette az OTP-t, rekordot döntött a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 276,44 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 17 942,13 ponton zárt kedden.

MTI

Varga: Ősszel szavazhatják meg a bankadó csökkentését

Varga: Ősszel szavazhatják meg a bankadó csökkentését

Idén ősszel, az adócsomaggal együtt fogadhatják el a bankadó csökkentését, amelyről hétfőn írt alá szándéknyilatkozatot a kormány és az Erste Bank – erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt kedden az M1 Ma reggel, valamint a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

MTI

EBRD-elnök az Orbánnal való megállapodásról: "Most eljött az idő a továbblépésre"

EBRD-elnök az Orbánnal való megállapodásról: "Most eljött az idő a továbblépésre"

Sir Suma Chakrabarti szerint az utóbbi években Magyarországon bevezetett egyes intézkedések aggályosak voltak, a bankok és a hatóságok viszonyrendszere meglehetősen nehézzé vált, ám most "eljött az idő a továbblépésre", és a tegnapi memorandum ennek egyik fontos mozzanata.

MTI

Varga: Vállaltuk, hogy komoly, fontos bankba nem fogunk bevásárolni

Varga: Vállaltuk, hogy komoly, fontos bankba nem fogunk bevásárolni

A megállapodásban a kormány vállalta, hogy rendszerszinten komoly, fontos bankba nem fog bevásárolni, tehát olyan szintű akvizícióra a jövőben nem kell számítani, mint az MKB megvásárlása volt – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a köztévében, ahol arról is beszélt, hogy nem biztos, hogy az Erste 15 százalékos tulajdonrészét az ez évi költségvetés terhére kell kifizetni, elképzelhető, hogy az csak 2016-ban lesz esedékes.

MTI
Hirdetés
12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X