Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

180 milliárdba kerülhet az adósmentés a Raiffeisennek és az Erstének

A Raiffeisen és az Erste bank szerint összesen 600 millió euróba fog kerülni nekik a devizahitelesek kompenzációja.

MTI

Devizahiteles perek: elutasították az MKB Euroleasing és az Erste keresetét

Mint eddig számos pénzintézet esetében, a bíró most is hangsúlyozta: az általános szerződési feltételeknek minden, a közelmúltban elfogadott devizahiteles törvényben foglalt elvnek meg kell felelniük. Mivel ezen kitételnek a kölcsönszerződések egyoldalú módosításra vonatkozó kikötései nem tettek eleget, így azok tisztességtelenek és érvénytelenek. A KDB Bank Európa Zrt. ügyében szeptember 19-re halasztották a döntést, a Merkantil Car és Gépjármű Lízing Zrt. perét 24-ére halasztották.

MTI

Devizahiteles perek: elutasítás vagy halasztás

A héten 19 per elsőfokú tárgyalásával folytatódtak a devizahiteles perek a Fővárosi Törvényszéken, amely az ügyek többségében - beleértve a nagyobb bankok közül az Erste, a K&H, az MKB, és a Raiffeisen keresetét, szeptember elejére halasztotta a döntéshozatalt.

MTI

Lecsapott a Moody's az FHB-ra és az Erste Bankra

Magyar bankok egyes osztályzatait rontotta le kedden a Moody's Investors Service, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy a devizaalapú hitelek ügyében hozott és tervezett intézkedések növelik a veszteségek kockázatát.

MTI

És akkor kilőjük a világűrbe a forintot

És akkor kilőjük a világűrbe a forintot

Elszálló forint, elvesztett áfaper, kivonuló Lukoil, nyilvánosságra kerülő trafikos dokumentumok, kemény orosz szankciók az EU ellen. A NAV pedig folyamatosan razziázik. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu

Jönnek a banki leépítések?

Jönnek a banki leépítések?

A dolgozóknak küldött belső levélben utal az Erste Bank elnök-vezérigazgatója arra, hogy az elmúlt időszak devizahiteles történései nem biztos, hogy a cégnél érintetlenül hagyhatják a dolgozói létszámot, vagy a fiókhálózatot.

hvg.hu

Az Erste bizonyítani fogja az igazát

Az Erste Bank 300 millió euróig (92,8 milliárd forintig) terjedő negatív hatással számol a fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozattal kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló törvényhez kapcsolódóan.

MTI

Közel 100 milliárdot szed el a kormány az Erstétől

Gyűlnek a banki becslések arról, mekkora veszteséget okoz nekik a deviza- és forinthiteleseket segítő kormányzati csomag. Az Erste közel 100 milliárdra számít, a Raiffeisen ennek a felét kénytelen lenyelni.

hvg.hu

Megtépázta az Erste papírjait a devizahiteles mentőcsomag híre

Megtépázta az Erste papírjait a devizahiteles mentőcsomag híre

Körülbelül 13 százalékos mínuszban indított az Erste-részvények ára pénteken a bécsi értéktőzsdén, majd tovább gyengült a következő fél órában, miután csütörtökön nyereségfigyelmeztetést adott ki a pénzintézet.

MTI

Rekordveszteségre készül az Erste Magyarországon

Az osztrák Erste Group a csoport magyar és román érdekeltségeinek gyenge eredményei miatt rekordösszegű, 1,6 milliárd eurós (495,8 milliárd forintos) konszolidált veszteségre számít 2014-ben - jelentette be a társaság csütörtökön.

MTI

Kilencen támadják meg az MNB gigabüntetését

Kilencen támadják meg az MNB gigabüntetését

Öt kereskedelmi bank és négy takarék száll szembe az MNB-vel a bíróságon a büntetés miatt, amit az MNB jogszabályellenesen felszámított díjakért szabott ki márciusban.

hvg.hu

Lehúzta az Erste profitját a magyar tranzakciós adó is

Az Erste Group 103,3 millió eurós nettó nyereséget ért el 2014 első negyedévében a 2013 első negyedévi 176,6 millió eurós nettó profit után.

MTI

Átcuccolhat az Erste Bank?

Átcuccolhat az Erste Bank?

Az Erste Bank a következő években Prágába költöztetheti központját – jelentette ki Milos Zeman cseh elnök egy Csehországban tartott konferencián a CTK cseh hírügynökség beszámolója szerint. Az Erste-csoport szóvivője nem zárta ki a prágai költözést, ám azt is mondta, hogy az Erste Bank Austria és egyéb osztrák leányvállalatok számára egy központot építenek Bécsben, ahová 2015-ben költöznének át.

hvg.hu

Leányvállalatot alapított az Erste

Leányvállalatot alapított az Erste

Collat-real Kft. néven leányvállalatot alapított az Erste Bank Hungary Zrt. A céget 3 millió forintos jegyzett tőkével alapították, fő tevékenysége saját tulajdonú ingatlan adásvétele.

MTI

Visszafizeti a pénzt az ügyfeleknek több bank is

Visszafizeti a pénzt az ügyfeleknek több bank is

Az Erste Bank, az MKB Bank és a Budapest Bank időre visszafizetik az ügyfeleknek a Magyar Nemzeti Bank határozatában szereplő, jogsértőnek minősített díjakat. Bár a Magyar Bankszövetség több tagja is jelezte korábban, hogy megalapozatlannak tartja a büntetést és várhatóan bírósághoz is fordulnak, ez nem halasztó hatályú.

MTI

Érdemes megtámadni a kilakoltatási határozatot?

Másfél hónap múlva lejár a kilakoltatási moratórium, kezdődik ismét a hadakozás a végrehajtókkal, ám úgy fest, érdemes megtámadni a végrehajtási határozatokat. Az azénpénzem kilakoltatási összefoglalója.

hvg.hu

Óriásit bukott Magyarországon az Erste

Az Erste Bank Hungary 24,9 milliárd forint adózás utáni veszteséggel zárta az elmúlt évet, ami a 2012-es veszteség több mint négyszerese – közölték a bank csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI

Jó hír, ha az Ersténél van számlája

Jó hír, ha az Ersténél van számlája

Mostantól nem csak bankfiókra, de számítógépre sincs szükségük az Erste Bank ügyfeleinek a pénzügyek intézéséhez, a bank ugyanis elérhetővé tette MobilePay alkalmazását.

hvg.hu

Horvátország végleg legyűri a Molt?

Horvátország végleg legyűri a Molt?

Az Erste elemzése szerint egyre nő annak a lehetősége, hogy a Mol eladja az horvát Ina olajcégben lévő több mint 49 százalékos részesedését az oroszoknak, mivel egyre távolodik a horvát kormánnyal megkötendő barátságos megállapodás esélye.

hvg.hu

Erste: Orbán után is itt leszünk

Erste: Orbán után is itt leszünk

Andreas Treichl, az Erste vezérigazgatója egy román lapnak nyilatkozva elmondta, hogy nem terveznek kivonulni Magyarországról, illetve ők már akkor Magyarországon voltak, amikor Orbán Viktor még nem, és akkor is itt lesznek, amikor ő már nem.

hvg.hu
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X