Bejelentkezés  

Átcuccolhat az Erste Bank?

Átcuccolhat az Erste Bank?

Az Erste Bank a következő években Prágába költöztetheti központját – jelentette ki Milos Zeman cseh elnök egy Csehországban tartott konferencián a CTK cseh hírügynökség beszámolója szerint. Az Erste-csoport szóvivője nem zárta ki a prágai költözést, ám azt is mondta, hogy az Erste Bank Austria és egyéb osztrák leányvállalatok számára egy központot építenek Bécsben, ahová 2015-ben költöznének át.

hvg.hu

Leányvállalatot alapított az Erste

Leányvállalatot alapított az Erste

Collat-real Kft. néven leányvállalatot alapított az Erste Bank Hungary Zrt. A céget 3 millió forintos jegyzett tőkével alapították, fő tevékenysége saját tulajdonú ingatlan adásvétele.

MTI

Visszafizeti a pénzt az ügyfeleknek több bank is

Visszafizeti a pénzt az ügyfeleknek több bank is

Az Erste Bank, az MKB Bank és a Budapest Bank időre visszafizetik az ügyfeleknek a Magyar Nemzeti Bank határozatában szereplő, jogsértőnek minősített díjakat. Bár a Magyar Bankszövetség több tagja is jelezte korábban, hogy megalapozatlannak tartja a büntetést és várhatóan bírósághoz is fordulnak, ez nem halasztó hatályú.

MTI

Érdemes megtámadni a kilakoltatási határozatot?

Másfél hónap múlva lejár a kilakoltatási moratórium, kezdődik ismét a hadakozás a végrehajtókkal, ám úgy fest, érdemes megtámadni a végrehajtási határozatokat. Az azénpénzem kilakoltatási összefoglalója.

hvg.hu

Óriásit bukott Magyarországon az Erste

Az Erste Bank Hungary 24,9 milliárd forint adózás utáni veszteséggel zárta az elmúlt évet, ami a 2012-es veszteség több mint négyszerese – közölték a bank csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI

Jó hír, ha az Ersténél van számlája

Jó hír, ha az Ersténél van számlája

Mostantól nem csak bankfiókra, de számítógépre sincs szükségük az Erste Bank ügyfeleinek a pénzügyek intézéséhez, a bank ugyanis elérhetővé tette MobilePay alkalmazását.

hvg.hu

Horvátország végleg legyűri a Molt?

Horvátország végleg legyűri a Molt?

Az Erste elemzése szerint egyre nő annak a lehetősége, hogy a Mol eladja az horvát Ina olajcégben lévő több mint 49 százalékos részesedését az oroszoknak, mivel egyre távolodik a horvát kormánnyal megkötendő barátságos megállapodás esélye.

hvg.hu

Erste: Orbán után is itt leszünk

Erste: Orbán után is itt leszünk

Andreas Treichl, az Erste vezérigazgatója egy román lapnak nyilatkozva elmondta, hogy nem terveznek kivonulni Magyarországról, illetve ők már akkor Magyarországon voltak, amikor Orbán Viktor még nem, és akkor is itt lesznek, amikor ő már nem.

hvg.hu

Erste: nem vonul ki Magyarországról a bank

Erste: nem vonul ki Magyarországról a bank

Nem vonul ki Magyarországról az Erste, és a tulajdonos bízik a bank menedzsmentjében – közölte a pénzintézet hétfőn.

hvg.hu

A magyar államé lehet a Raiffeisen és az Erste?

A magyar államé lehet a Raiffeisen és az Erste?

Az állami résztulajdonban lévő Széchenyi Kereskedelmi Banktól kapott vétel ajánlatot az osztrák Raiffeisen Bank a magyar leányára - írta a Magyar Hírlap, amely szerint egy másik osztrák bank, az Erste is az államnak adhatja el itteni pénzintézetét.

hvg.hu

Százmilliárd forintot kérne kölcsön az Erste Bank

Az Erste Bank Hungary Zrt. 100 milliárd forint keretösszegű kötvénykibocsátási programot indított - tette közzé a hitelintézet kedden a BÉT honlapján.

MTI

És akkor bevonul a karvalytőke, és Vércse lesz a Sólyomból

És akkor bevonul a karvalytőke, és Vércse lesz a Sólyomból

Becsődölt a Sólyom Airways, veszélyben a rezsicsökkentés, dőlnek a devizahitel-szerződések, és Orbán Viktor hivatalosan találkozott egy angol macskával. Mi lesz még? Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu

35 milliárdot is adna az OTP a horvát Postabankért

35 milliárdot is adna az OTP a horvát Postabankért

Az OTP a horvát postabank 90 százalékos állami részesedéséért az Erste Bankkal van nagy versenyben. Az Erste egy horvát lap információja szerint magasabb árat ajánlott – írja a portfolio.hu.

hvg.hu

Szeptember végén az Erste is komoly összeget emel le a számlákról

Szeptember végén az Erste is komoly összeget emel le a számlákról

Újabb bank kéri visszamenőleg a tranzakciós illetéket. Az Erste Bank levélben közölte vállalati ügyfeleivel, hogy áthárítja az első negyedéves tranzakciós illeték elmaradása miatt kivetett különadót. A befizetett adó 208 százalékát kitevő adót akarta áthárítani az Unicredit is, ám a pénzintézet a negatív ügyfélvéleményekre hivatkozva ettől nemrég visszakozott, ugyanakkor költségcsökkentésbe kezd, melynek eredményeképpen 15 fiókot bezárnak, és embereket küldenek el.

hvg.hu

Fitch: így küszöbölik ki a magyar csorbát az osztrák bankok

Közép- és kelet-európai érdekeltségeket fenntartó osztrák nagybankok besorolásait erősítette meg kedden a Fitch Ratings, amely szerint e bankok széles körű jelenléte az európai felzárkózó piacokon enyhíti a térség egy-egy piaca, például a Magyarország jelentette kockázatokat.

MTI

"30 ezerrel több az adó, mint a szolgáltatás díja"

"30 ezerrel több az adó, mint a szolgáltatás díja"

Négy hónapon át tízezreket emelhetnek le pluszban a bankok kis- és középvállalkozásoktól, azt követően, hogy a kormány a pénzügyi tranzakciós illetékkel kapcsolatban egyszeri pótbefizetésről döntött. A hvg.hu egy logisztikai cég mindennapjain keresztül meséli el, mit jelent az, ha a kormány megkíméli a lakosságot. (A cikkhez megadott e-mail-cím egy technikai hibát követően működik. Leveleiket várjuk! - szerk.)

"A bankok nélkül nem megy" - bízik Orbánék együttműködésében az Erste

A bankokkal való együttműködés szándékában bízik a magyar kormány legutóbbi jelzései alapján az Erste Group vezérigazgatója.

MTI

Bezárta több fiókját az Erste Bank

Bezárta öt fiókját az Erste Bank, az egységek utoljára múlt pénteken nyitottak ki – írta a Világgazdaság.

hvg.hu

Van, aki még hisz az aranyban

Az Erste csoport szakértőinek elemzése szerint hamarosan eléri a mélypontot az arany árfolyama, amely az expanzív jegybanki politikák nyomán várhatóan emelkedésnek indul. A csoport 12 havi célárfolyama 1480 dollár.

MTI

Megint bezárnak egy rakás bankfiókot

Az elmúlt három év alatt nyolc százalékkal csökkent a bankfiókok száma, ami a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) szerint fogyasztóvédelmi aggályokat is felvet. A pénzintézeti hálózatok változása mostanra sem állt le, de már bővítések és egyéb kedvező fejlemények is akadnak.

hvg.hu
1238

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X