Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Odacsapott két magyar banknak a Fitch, egyet viszont megdicsért

Lerontotta a K&H Bank és az Erste Bank osztályzatait csütörtökön a Fitch Ratings, amely a lépést azzal indokolta, hogy Magyarország esetében a bankrendszert érintő kormányzati intézkedések miatt átértékelte a banki és a szuverén kockázatok közötti kapcsolatot. A CIB Bank besorolásának kilátását viszont negatívról stabilra javította.

MTI

Orbán titokban bankvezérekkel találkozgat

Orbán titokban bankvezérekkel találkozgat

Másodszor tárgyalt az Erste Group vezérigazgatójával Orbán Viktor kormányfő szeptember utolsó napjaiban – értesült a Magyar Nemzet. Forrásuk szerint a devizahiteles-csomag terhei lehettek terítéken, de szóba kerülhetett a pénzintézet esetleges kivonulása is.

hvg.hu

180 milliárdba kerülhet az adósmentés a Raiffeisennek és az Erstének

A Raiffeisen és az Erste bank szerint összesen 600 millió euróba fog kerülni nekik a devizahitelesek kompenzációja.

MTI

Devizahiteles perek: elutasították az MKB Euroleasing és az Erste keresetét

Mint eddig számos pénzintézet esetében, a bíró most is hangsúlyozta: az általános szerződési feltételeknek minden, a közelmúltban elfogadott devizahiteles törvényben foglalt elvnek meg kell felelniük. Mivel ezen kitételnek a kölcsönszerződések egyoldalú módosításra vonatkozó kikötései nem tettek eleget, így azok tisztességtelenek és érvénytelenek. A KDB Bank Európa Zrt. ügyében szeptember 19-re halasztották a döntést, a Merkantil Car és Gépjármű Lízing Zrt. perét 24-ére halasztották.

MTI

Devizahiteles perek: elutasítás vagy halasztás

A héten 19 per elsőfokú tárgyalásával folytatódtak a devizahiteles perek a Fővárosi Törvényszéken, amely az ügyek többségében - beleértve a nagyobb bankok közül az Erste, a K&H, az MKB, és a Raiffeisen keresetét, szeptember elejére halasztotta a döntéshozatalt.

MTI

Lecsapott a Moody's az FHB-ra és az Erste Bankra

Magyar bankok egyes osztályzatait rontotta le kedden a Moody's Investors Service, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy a devizaalapú hitelek ügyében hozott és tervezett intézkedések növelik a veszteségek kockázatát.

MTI

És akkor kilőjük a világűrbe a forintot

És akkor kilőjük a világűrbe a forintot

Elszálló forint, elvesztett áfaper, kivonuló Lukoil, nyilvánosságra kerülő trafikos dokumentumok, kemény orosz szankciók az EU ellen. A NAV pedig folyamatosan razziázik. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu

Jönnek a banki leépítések?

Jönnek a banki leépítések?

A dolgozóknak küldött belső levélben utal az Erste Bank elnök-vezérigazgatója arra, hogy az elmúlt időszak devizahiteles történései nem biztos, hogy a cégnél érintetlenül hagyhatják a dolgozói létszámot, vagy a fiókhálózatot.

hvg.hu

Az Erste bizonyítani fogja az igazát

Az Erste Bank 300 millió euróig (92,8 milliárd forintig) terjedő negatív hatással számol a fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozattal kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló törvényhez kapcsolódóan.

MTI

Közel 100 milliárdot szed el a kormány az Erstétől

Gyűlnek a banki becslések arról, mekkora veszteséget okoz nekik a deviza- és forinthiteleseket segítő kormányzati csomag. Az Erste közel 100 milliárdra számít, a Raiffeisen ennek a felét kénytelen lenyelni.

hvg.hu

Megtépázta az Erste papírjait a devizahiteles mentőcsomag híre

Megtépázta az Erste papírjait a devizahiteles mentőcsomag híre

Körülbelül 13 százalékos mínuszban indított az Erste-részvények ára pénteken a bécsi értéktőzsdén, majd tovább gyengült a következő fél órában, miután csütörtökön nyereségfigyelmeztetést adott ki a pénzintézet.

MTI

Rekordveszteségre készül az Erste Magyarországon

Az osztrák Erste Group a csoport magyar és román érdekeltségeinek gyenge eredményei miatt rekordösszegű, 1,6 milliárd eurós (495,8 milliárd forintos) konszolidált veszteségre számít 2014-ben - jelentette be a társaság csütörtökön.

MTI

Kilencen támadják meg az MNB gigabüntetését

Kilencen támadják meg az MNB gigabüntetését

Öt kereskedelmi bank és négy takarék száll szembe az MNB-vel a bíróságon a büntetés miatt, amit az MNB jogszabályellenesen felszámított díjakért szabott ki márciusban.

hvg.hu

Lehúzta az Erste profitját a magyar tranzakciós adó is

Az Erste Group 103,3 millió eurós nettó nyereséget ért el 2014 első negyedévében a 2013 első negyedévi 176,6 millió eurós nettó profit után.

MTI

Átcuccolhat az Erste Bank?

Átcuccolhat az Erste Bank?

Az Erste Bank a következő években Prágába költöztetheti központját – jelentette ki Milos Zeman cseh elnök egy Csehországban tartott konferencián a CTK cseh hírügynökség beszámolója szerint. Az Erste-csoport szóvivője nem zárta ki a prágai költözést, ám azt is mondta, hogy az Erste Bank Austria és egyéb osztrák leányvállalatok számára egy központot építenek Bécsben, ahová 2015-ben költöznének át.

hvg.hu

Leányvállalatot alapított az Erste

Leányvállalatot alapított az Erste

Collat-real Kft. néven leányvállalatot alapított az Erste Bank Hungary Zrt. A céget 3 millió forintos jegyzett tőkével alapították, fő tevékenysége saját tulajdonú ingatlan adásvétele.

MTI

Visszafizeti a pénzt az ügyfeleknek több bank is

Visszafizeti a pénzt az ügyfeleknek több bank is

Az Erste Bank, az MKB Bank és a Budapest Bank időre visszafizetik az ügyfeleknek a Magyar Nemzeti Bank határozatában szereplő, jogsértőnek minősített díjakat. Bár a Magyar Bankszövetség több tagja is jelezte korábban, hogy megalapozatlannak tartja a büntetést és várhatóan bírósághoz is fordulnak, ez nem halasztó hatályú.

MTI

Érdemes megtámadni a kilakoltatási határozatot?

Másfél hónap múlva lejár a kilakoltatási moratórium, kezdődik ismét a hadakozás a végrehajtókkal, ám úgy fest, érdemes megtámadni a végrehajtási határozatokat. Az azénpénzem kilakoltatási összefoglalója.

hvg.hu

Óriásit bukott Magyarországon az Erste

Az Erste Bank Hungary 24,9 milliárd forint adózás utáni veszteséggel zárta az elmúlt évet, ami a 2012-es veszteség több mint négyszerese – közölték a bank csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI

Jó hír, ha az Ersténél van számlája

Jó hír, ha az Ersténél van számlája

Mostantól nem csak bankfiókra, de számítógépre sincs szükségük az Erste Bank ügyfeleinek a pénzügyek intézéséhez, a bank ugyanis elérhetővé tette MobilePay alkalmazását.

hvg.hu
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X