Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Erste: Nem baj, ha az ügyfél neve olvasható az ATM-en

Erste: Nem baj, ha az ügyfél neve olvasható az ATM-en

Kiírja az ügyfél nevét az Erste bankautomatája pénzfelvételkor – erre hívta fel a figyelmet a Délmagyarország egyik olvasója. Az Erste Bank szerint adatvédelmi szempontból semmi gond nincs a név megjelenítésével.

hvg.hu

Perelhet az OTP, az Erste és a K&H a forinthitelek miatt

Az OTP Bank és az Erste Bank is mérlegeli a jogorvoslati lehetőségeket a forintalapú fogyasztói kölcsönszerződései egyoldalú szerződésmódosításainak tisztességességének bizonyításával kapcsolatban, és a K&H Bank is perindítást tervez – derül ki a banki válaszokból.

MTI

Megszólalt a Raiffeisen-vezér: nem adják el a bankot az államnak

Nincs napirenden a Raiffeisen Bank eladása a magyar államnak – közölte a bank vezérigazgatója.

hvg.hu

Lázár után megszólalt az Erste és a Raiffeisen is

Az osztrák Erste Group és az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) szóvivője megerősítette, hogy megbeszéléseket folytatnak a magyar kormánnyal. A Raiffeisen azonban hangsúlyozta, hogy tárgyalásokról egyelőre nincs szó.

MTI

Lázár: Az Erstével és a Raiffeisennel tárgyalunk most

Jelenleg az osztrák Raiffeisen Bankkal és az Erste Bankkal tárgyal a kormány stratégiai együttműködésről, illetve az állami hitelintézeti portfólió kibővítéséről – nyilatkozta a Figyelőnek Lázár János, aki szerint az MKB és a Budapest Bank átvétele nem jelenti, hogy állami tulajdonban maradnak, három éven belül transzparens módon értékesíteni kell őket.

MTI

Tulajdonosváltás az Ersténél: itthon minden marad a régi

A pénzügyi válsággal összefüggésben végrehajtott tulajdonosváltozás kizárólag csoporton belüli részesedésátrendezést jelentett, a technikai jellegű átszervezés közvetlenül nincs hatással a bankcsoport irányítására és pénzügyi eredményére, így a társaság napi működésére sem – közölte az Erste Bank Hungary Zrt. a tőzsde honlapján.

MTI

Eddig 361 millió euróba került az Erstének a devizahiteles törvény

A 2014 első kilenc hónapjára vonatkozó eredmény megfelel a nyár folyamán kiadott előrejelzésnek – közölte Andreas Treichl, az Erste Group Bank AG vezérigazgatója. Ahogyan várható volt, az idei év első három negyedévében 1484,0 millió euró nettó veszteség keletkezett a banknál, pedig a 2013-as azonos időszakban még 430,6 millió eurós nyeresége volt.

MTI

Felülvizsgálati kérelmet nyújt be az Erste Bank

Az Erste a fellebbezéssel továbbra is bizonyítani kívánja, hogy az általa alkalmazott egyoldalú szerződésmódosítási kikötések tisztességesek.

MTI

A Dél-Alföldön már a cégek több mint fele kér hitelt

A Dél-Alföldön már a cégek több mint fele kér hitelt

Egyre nagyobb a magyarországi vállalkozások hitelfelvételi kedve, az Erste Bank közelmúltban végzett, 1700 vállalatvezető bevonásával lezajlott felmérése, valamint a bankhoz beadott hitelkérelmek száma egyaránt ezt mutatja. A kis- és középvállalkozások fejlesztési hajlandósága is egyre nő, beruházást és átfogóbb fejlesztéseket a megkérdezett vállalatvezetők 44 százaléka tervez.

hvg.hu

Tévedhetett a bíróság, kivették az Erste két hitelét a perből

Az Erste Bank Hungary Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában két hiteltermék kivételével - amelyekre nem vonatkozik a jogszabály - helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét. Az elsőfokú döntés szerint nem feleltek meg a tisztességesség kritériumainak a pénzintézet által rögzített általános szerződési feltételek (ászf).

MTI

Odacsapott két magyar banknak a Fitch, egyet viszont megdicsért

Lerontotta a K&H Bank és az Erste Bank osztályzatait csütörtökön a Fitch Ratings, amely a lépést azzal indokolta, hogy Magyarország esetében a bankrendszert érintő kormányzati intézkedések miatt átértékelte a banki és a szuverén kockázatok közötti kapcsolatot. A CIB Bank besorolásának kilátását viszont negatívról stabilra javította.

MTI

Orbán titokban bankvezérekkel találkozgat

Orbán titokban bankvezérekkel találkozgat

Másodszor tárgyalt az Erste Group vezérigazgatójával Orbán Viktor kormányfő szeptember utolsó napjaiban – értesült a Magyar Nemzet. Forrásuk szerint a devizahiteles-csomag terhei lehettek terítéken, de szóba kerülhetett a pénzintézet esetleges kivonulása is.

hvg.hu

180 milliárdba kerülhet az adósmentés a Raiffeisennek és az Erstének

A Raiffeisen és az Erste bank szerint összesen 600 millió euróba fog kerülni nekik a devizahitelesek kompenzációja.

MTI

Devizahiteles perek: elutasították az MKB Euroleasing és az Erste keresetét

Mint eddig számos pénzintézet esetében, a bíró most is hangsúlyozta: az általános szerződési feltételeknek minden, a közelmúltban elfogadott devizahiteles törvényben foglalt elvnek meg kell felelniük. Mivel ezen kitételnek a kölcsönszerződések egyoldalú módosításra vonatkozó kikötései nem tettek eleget, így azok tisztességtelenek és érvénytelenek. A KDB Bank Európa Zrt. ügyében szeptember 19-re halasztották a döntést, a Merkantil Car és Gépjármű Lízing Zrt. perét 24-ére halasztották.

MTI

Devizahiteles perek: elutasítás vagy halasztás

A héten 19 per elsőfokú tárgyalásával folytatódtak a devizahiteles perek a Fővárosi Törvényszéken, amely az ügyek többségében - beleértve a nagyobb bankok közül az Erste, a K&H, az MKB, és a Raiffeisen keresetét, szeptember elejére halasztotta a döntéshozatalt.

MTI

Lecsapott a Moody's az FHB-ra és az Erste Bankra

Magyar bankok egyes osztályzatait rontotta le kedden a Moody's Investors Service, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy a devizaalapú hitelek ügyében hozott és tervezett intézkedések növelik a veszteségek kockázatát.

MTI

És akkor kilőjük a világűrbe a forintot

És akkor kilőjük a világűrbe a forintot

Elszálló forint, elvesztett áfaper, kivonuló Lukoil, nyilvánosságra kerülő trafikos dokumentumok, kemény orosz szankciók az EU ellen. A NAV pedig folyamatosan razziázik. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu

Jönnek a banki leépítések?

Jönnek a banki leépítések?

A dolgozóknak küldött belső levélben utal az Erste Bank elnök-vezérigazgatója arra, hogy az elmúlt időszak devizahiteles történései nem biztos, hogy a cégnél érintetlenül hagyhatják a dolgozói létszámot, vagy a fiókhálózatot.

hvg.hu

Az Erste bizonyítani fogja az igazát

Az Erste Bank 300 millió euróig (92,8 milliárd forintig) terjedő negatív hatással számol a fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozattal kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló törvényhez kapcsolódóan.

MTI

Közel 100 milliárdot szed el a kormány az Erstétől

Gyűlnek a banki becslések arról, mekkora veszteséget okoz nekik a deviza- és forinthiteleseket segítő kormányzati csomag. Az Erste közel 100 milliárdra számít, a Raiffeisen ennek a felét kénytelen lenyelni.

hvg.hu
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X