MTI Ingatlan

Orbán "két zavaros évtizedről" beszélt a Ludovikán

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem felújított épületének átadásán Orbán Viktor azt mondta: kishíján az enyészeté lett a Ludovika campus, ami egészen a kommunizmusig a magyar katonai felsőoktatás kiemelkedő intézménye volt.

MTI Itthon

A fakivágások miatt akar törvénymódosítást az MSZP

Az MSZP kezdeményezi a természetvédelmi törvény módosítását annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen a Ludovika térihez hasonló "fairtást" végrehajtani - jelentette be Pál Tibor, a párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten.

hvg.hu/MTI Itthon

Orbán évnyitót tartott – több tucatnyian lettek rosszul

Tudósítónk szerint legalább ötven hallgató lett rosszul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitóján, ahol Orbán Viktor is beszédet mondott. A kormányfő beszédében kitért arra is, hogy szerinte Magyarország ma jobban teljesít az európai válság kezelésében, mint Nyugat-Európa.

MTI Gazdaság

Kétmilliárdot szán a kormány a Közszolgálati Egyetemre

Kétmilliárd forintot csoportosított át a kormány az idei költségvetésben azért, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem központját, több tanszékét és könyvtárát az egykori Ludovika Akadémia épületében helyezhessék el. Az állam idén és jövőre várhatóan négy és fél milliárd forintot ad a beruházásra.

MTI Itthon

2013 végén már a Ludovikában működhet a közszolgálati egyetem

A tervek szerint 2013 végére már az egykori Ludovika Akadémia épületében működhet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) központja, több tanszéke és könyvtára is. A 24 milliárd forintos beruházásra 4,5 milliárd forint költségvetési pénzt ad a kormány, a fennmaradó részt pedig az Európai Unió operatív programjaiból kívánják előteremteni - nyilatkozta az intézmény rektora. A természettudományi múzeum kiállítóterülete a mostani helyén marad.

hvg.hu Kult

Tárgyalást kezdett a kormány a Ludovika kiürítéséről

Pénteken a közigazgatási tárca és a Magyar Természettudományi Múzeum tárgyalt arról, hogy a múzeum által használt Ludovika épületébe az újonnan létrehozott Közszolgálati Egyetem költözik. A tervezett helyszín a majdani Andrássy múzeumi negyed lenne.


A címlapról ajánljuk