hvg.hu Gazdaság

Tiborczék vették meg a Tropicana épületét – félállami óriáshitelből

Andy Vajna és Tiborcz István köre összebútorozott a Pesti Vigadó szomszédságában. A miniszterelnök vejéhez köthető BDPST csoport újabb nagy értékű ingatlant szerzett, pedig már eddig sem volt semmi a portfóliójuk. A bizniszbe, amelyben az MVN-vezér Szivek Norberthez köthető cégek is részt vesznek, a félállami Gránit Bank is besegített egy 1,95 milliárd forintos hitellel.

MTI Gazdaság

Tovább ütné az ügyészség az MNV volt vezetőit a Sukoró-ügyben

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség új eljárást és egyben még súlyosabb büntetést kért a sukorói telekcsere két elsőrendű vádlottjára, akiket több év letöltendő börtönre ítéltek korábban. Az MNV volt vezetői közleményben adtak hangot döbbenetüknek, azt írták, az ügyészség szembemegy az Ab-val, Strasbourggal és a Velencei Bizottsággal.

hvg.hu Vállalkozás

Újabb csavar az FHB botrányos tőkeemelésében

Tavaly év vége óta mintha nehezebben alakulnának az FHB dolgai, mint azt korábban megszoktuk a kormányzati politikára sok esetben sikeresen ráérző bank ügyeiben. A 444.hu szerint a bank félretájékoztatta a részvényeseit az elhíresült tőkeemelés cégbírósági elutasításával kapcsolatban.

Gyenis Ágnes Gazdaság

Fideszes hatalmi ütközet színtere lehet az FHB

Újabb, a Fideszen belüli hatalmi ütközet terepe lehet az FHB, amelyben – habár a tőzsdén jegyzik – fontos részletek közlése nélkül hajtottak végre jelentős tőkeemelést. A múlt év végén 30,5 milliárd forintot toltak be a bankba, amiről a HVG információi szerint a legfelsőbb szinten egyeztettek, utasítva a résztvevőket, melyikük mennyi pénzt tegyen be.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Engedett az FHB, miután feljelentette az állam

Az állam is új részvényeket szerezhet az FHB-ban egy csak számára nyíló tőkeemelés eredményeképp, így visszaállhat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonrésze a pénzintézetben. A legutóbbi tőkeemelésnél elesett a vásárlástól az MNV, ami az állami rendszerbe integrálódó takarékpénztáraknak kedvezett. Bár ez egyezett a kormány politikájával, az MNV mégis sérelmezte az eljárást.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Bepereli saját bankját az állam

A saját kisebbségi tulajdonában álló FHB-t támadja meg bíróságon az állam, miután kizárták a tőkeemelésből mint kisrészvényest. A pert indító MNV Zrt. szerint a kizárás egyértelműen arról szól, hogy csökkenteni akarják a magyar állam részesedését a pénzintézetben.

Gyenis Ágnes Gazdaság

Lovarda, kampusz, börtön, stadion épül az OTP-pakett árából?

Óriási meglepetésre az állam meg akar szabadulni a nála levő összes OTP-részvénytől. De miért történik ez? Ha az OTP Bank részvényeinek aukciójából befolyik a várt 80 milliárd forint, az állam megszerzi annak a pénznek a felét, amit idén beruházásokra költ.

MTI Vállalkozás

Új vezére van a Volánbusznak

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében április 29-től új vezérigazgató irányítja a Volánbusz Zrt.-t, Dévényi Gergelyt Fekete Antal váltja.

hvg.hu Itthon

Az MNV sem tudja még, mikortól lesz látogatható a Citadella

Addig nem lesz látogatható a Citadella, amíg a terület teljes műszaki felmérése nem történik meg - közölte a hvg.hu-val a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.. Ismert, a vagyonkezelő tegnap "foglalta el" a világörökség részét képező területet, majd zárta le a turisták elől.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk