hvg.hu Gazdaság

Tiborczék vették meg a Tropicana épületét – félállami óriáshitelből

Andy Vajna és Tiborcz István köre összebútorozott a Pesti Vigadó szomszédságában. A miniszterelnök vejéhez köthető BDPST csoport újabb nagy értékű ingatlant szerzett, pedig már eddig sem volt semmi a portfóliójuk. A bizniszbe, amelyben az MVN-vezér Szivek Norberthez köthető cégek is részt vesznek, a félállami Gránit Bank is besegített egy 1,95 milliárd forintos hitellel.

MTI Gazdaság

Tovább ütné az ügyészség az MNV volt vezetőit a Sukoró-ügyben

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség új eljárást és egyben még súlyosabb büntetést kért a sukorói telekcsere két elsőrendű vádlottjára, akiket több év letöltendő börtönre ítéltek korábban. Az MNV volt vezetői közleményben adtak hangot döbbenetüknek, azt írták, az ügyészség szembemegy az Ab-val, Strasbourggal és a Velencei Bizottsággal.

hvg.hu Vállalkozás

Újabb csavar az FHB botrányos tőkeemelésében

Tavaly év vége óta mintha nehezebben alakulnának az FHB dolgai, mint azt korábban megszoktuk a kormányzati politikára sok esetben sikeresen ráérző bank ügyeiben. A 444.hu szerint a bank félretájékoztatta a részvényeseit az elhíresült tőkeemelés cégbírósági elutasításával kapcsolatban.

Gyenis Ágnes Gazdaság

Fideszes hatalmi ütközet színtere lehet az FHB

Újabb, a Fideszen belüli hatalmi ütközet terepe lehet az FHB, amelyben – habár a tőzsdén jegyzik – fontos részletek közlése nélkül hajtottak végre jelentős tőkeemelést. A múlt év végén 30,5 milliárd forintot toltak be a bankba, amiről a HVG információi szerint a legfelsőbb szinten egyeztettek, utasítva a résztvevőket, melyikük mennyi pénzt tegyen be.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Engedett az FHB, miután feljelentette az állam

Az állam is új részvényeket szerezhet az FHB-ban egy csak számára nyíló tőkeemelés eredményeképp, így visszaállhat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonrésze a pénzintézetben. A legutóbbi tőkeemelésnél elesett a vásárlástól az MNV, ami az állami rendszerbe integrálódó takarékpénztáraknak kedvezett. Bár ez egyezett a kormány politikájával, az MNV mégis sérelmezte az eljárást.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kilencedik évére kevés olyan terület maradt, ahol nem jelent meg és kezdett saját képére formálni mindent a hatalom, most azonban oda is megérkezett a fiatal harci hév. Ez a hvg.hu heti politikai összefoglalója.