szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

15 év után lesz új vezérigazgatója a Rábának, ha a rendkívüli közgyűlés rábólint a tervre, de az igazgatóságba és a felügyelőbizottságba is új tagokat választanak.

Rendkívüli közgyűlést hívtak össze a Rába Járműipari Holding Nyrt.-nél – írta meg az Mfor. A cég vezető testületeibe új elnököket és tagokat választanának a 75 százalékban tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő javaslatára.

Így ez után nem Pintér István lesz a Rába vezérigazgatója. Ő 1980-ban, a diplomázása után kezdett ott dolgozni, 2005-től kezdve vezette a céget. Az utóda Hetzmann Béla lehet, aki 2019 óta a Takarékbank felügyelőbizottságának elnöke, és 2008 óta a Csabacast Kft. egyik tulajdonosa – ez a cég alumínium-alkatrészeket gyárt többek között a magyar Audi, a BMW, a Daimler, a Ford és a GM számára is.

Az igazgatóságba jelölték a Csabacast másik társtulajdonosát, Majoros Csabát is. Szintén jelölést kapott Mráz Dániel Emánuel, aki a Nézőpont Intézet vezetőjének, Mráz Ágoston Sámuelnek a testvére, és annak a Prolan Irányítástechnikai Zrt.-nek a vezérigazgatója, aki Mészáros Lőrinc R-Kordjával együtt nyert már közbeszerzést.

A felügyelőbizottság élére Lepsényi István kerülhet. Ő a Magyar Suzuki egyik alapítója, 2015 és 2018 között pedig gazdaságfejlesztésért felelős államtitkárként dolgozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga