hvg.hu Gazdaság

És akkor a magyarok lesznek Európa prolijai

Kihez érdemes mérnünk a fizetéseinket? Hát az osztrákokéhoz még véletlen se, de lassan lemaradunk a térség országaitól is. Folytatódik a pécsi Zsolnay körüli babrálás, miközben a kormány csodálatos látványberuházást avatott a város határában. Megvágják a csirkehús forgalmi adóját, ettől azonban korántsem biztos, hogy olcsóbb is lesz a farhát. A taxisok megint orbitális öngólt lőttek: hatalmas ingyenreklámot szerveztek az Ubernek, amit a kormány azért biztos, ami biztos, betilt. Heti gazdasági összefoglaló.

Molnár Barbara Gazdaság

Ha úgy érzi, hogy rosszul keres, az nem véletlen

Felejtse el, hogy az osztrákokkal hasonlítgatja össze a fizetését, meg hogy számolgatja, mire elég az tőlünk nyugatra. A következő 50 évben esélyünk sincs az osztrákokhoz közelíteni. De a szlovák béreket se nagyon méricskélje, mert csak ideges lesz, inkább a közelünkben lévő Románia vagy Törökország fizetéseit érdemes nézegetni.

MTI Sport

Vállsérülése miatt visszavonul a híres montenegrói vízilabdás

Felhagy a vízilabdával a montenegróiak egyik leghíresebb játékosa, Boris Zlokovic. A 31 éves center több mint egy éve nem tud kigyógyulni vállsérüléséből, ezért döntött úgy, hogy befejezi pályafutását – közölte kedden klubja, a Jadran Herceg Novi.

hvg.hu/MTI Világ

Meghívták Montenegrót a NATO-ba

Montenegro lehet az észak-atlanti közösség 29. tagállama. A szövetséghez legutóbb, 2009-ben Horvátország és Albánia csatlakozott.

MTI Világ

Balkáni országot nyom Orbán Kínában

A miniszterelnök Kínában, a kelet-közép-európai csúcson találkozott a montenegrói, majd a litván miniszterelnökkel. Mint mondta, erőteljesen támogatja Montenegró EU-s és NATO-tagságát.

hvg.hu Kult

Díjat nyert az MTVA egy tévés fesztiválon

Az On The Spot ökológia kategóriában nyert díjat a montenegrói televíziós fesztiválon egy, a foci-vb idején forgatott riportért. A magyar állami televízió pedig a legjobb producer díját kapta, miután az általa nevezett filmek közül négy is bekerült a versenyprogramba.

MTI Világ

Határmegállapodás született Bosznia-Hercegovina és Montenegró között

Filip Vujanovic montenegrói és Dragan Covic a boszniai államelnökség elnökének jelenlétében a két ország belügyminisztere látta el kézjegyével a megállapodást, amelyre azért volt szükség, hogy Sutorina település és a hozzá tartozó 74 négyzetkilométernyi környék Montenegróhoz tartozását deklarálják.

MTI Gazdaság

Pert nyert az OTP Montenegróban

Egy feszámolás alatt álló cég, a DOO Vektra Jakic indított 80 millió eurós kártérítési pert a magyar vállalat ellen. A keresetet minden fórumon elbukta a cég.

MTI Világ

Csehország Montenegrót is a NATO-ban látná

Csehország azon lesz, hogy Montenegró még az idén meghívót kapjon a NATO-ba - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök, miután csütörtökön Prágában tárgyalásokat folytatott Milo Djukanovic montenegrói kormányfővel.

MTI Világ

A koszovói után újabb menekülthullám jöhet

Koszovóiak után montenegróiak is útnak indultak az utóbbi hónapokban, hogy az Európai Unió országaiban próbáljanak szerencsét, a becslések szerint idén több mint 3 és fél ezer montenegrói hagyta el otthonát - számolt be erről honlapján a Szabad Európa Rádió balkáni irodája hétfőn.

MTI Világ

Tíz évet kaphatnak Montenegróban azok, akik beállnak a dzsihádistákhoz

Montenegróban ezentúl tíz évig terjedő börtönnel büntethetőek azok, akik zsoldosokként külföldi harcokban vesznek részt. A podgoricai parlament ezzel az intézkedéssel igyekszik gátat szabni annak, hogy a montenegróiak az iszlám szélsőségesekhez csatlakozzanak a közel-keleti harcokban.

MTI Gazdaság

Montenegróban is nyílt magyar kereskedőház

Újabb nyugat-balkáni országban, Montenegróban kezdte meg működését a legújabb kereskedőház; a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) célja, hogy növelje nyugat-balkáni exportpozícióját, megerősítse a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat és elősegítse a kölcsönös gazdasági növekedést.

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk
Magyarországon járt az ember, aki lelőtte a jetit

Magyarországon járt az ember, aki lelőtte a jetit

Először mászta meg oxigénpalack nélkül az Everestet, majd először mászta meg egyedül is, és még mindig csak 40 éves volt. Aztán átszelte a Déli-sarkot, átkelt homoksivatagon, megfejtette a jeti titkát, és miután 72 évesen még fiatal, új kihívásokat keres. A világhírű hegymászó, Reinhold Messner Magyarországon tartott előadást.