Belgrád még nem Rió, nem jutottak döntőbe Benedekék

Belgrád még nem Rió, nem jutottak döntőbe Benedekék

Vereséget szenvedett a rendkívül harcos és agresszív montenegrói válogatott ellen a Benedek Tibor vezette magyar vízilabda-válogatott, így biztosan olimpiai kvalifikációs tornára kényszerül.

hvg.hu

Kézilabda-Eb: Magyarország legyőzte Montenegrót

Kézilabda-Eb: Magyarország legyőzte Montenegrót

A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-27-re nyert a montenegrói csapat ellen a lengyelországi, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnok első fordulójában.

MTI

Vállsérülése miatt visszavonul a híres montenegrói vízilabdás

Vállsérülése miatt visszavonul a híres montenegrói vízilabdás

Felhagy a vízilabdával a montenegróiak egyik leghíresebb játékosa, Boris Zlokovic. A 31 éves center több mint egy éve nem tud kigyógyulni vállsérüléséből, ezért döntött úgy, hogy befejezi pályafutását – közölte kedden klubja, a Jadran Herceg Novi.

MTI

Meghívták Montenegrót a NATO-ba

Meghívták Montenegrót a NATO-ba

Montenegro lehet az észak-atlanti közösség 29. tagállama. A szövetséghez legutóbb, 2009-ben Horvátország és Albánia csatlakozott.

Balkáni országot nyom Orbán Kínában

Balkáni országot nyom Orbán Kínában

A miniszterelnök Kínában, a kelet-közép-európai csúcson találkozott a montenegrói, majd a litván miniszterelnökkel. Mint mondta, erőteljesen támogatja Montenegró EU-s és NATO-tagságát.

MTI

Díjat nyert az MTVA egy tévés fesztiválon

Díjat nyert az MTVA egy tévés fesztiválon

Az On The Spot ökológia kategóriában nyert díjat a montenegrói televíziós fesztiválon egy, a foci-vb idején forgatott riportért. A magyar állami televízió pedig a legjobb producer díját kapta, miután az általa nevezett filmek közül négy is bekerült a versenyprogramba.

hvg.hu

Határmegállapodás született Bosznia-Hercegovina és Montenegró között

Filip Vujanovic montenegrói és Dragan Covic a boszniai államelnökség elnökének jelenlétében a két ország belügyminisztere látta el kézjegyével a megállapodást, amelyre azért volt szükség, hogy Sutorina település és a hozzá tartozó 74 négyzetkilométernyi környék Montenegróhoz tartozását deklarálják.

MTI

Pert nyert az OTP Montenegróban

Egy feszámolás alatt álló cég, a DOO Vektra Jakic indított 80 millió eurós kártérítési pert a magyar vállalat ellen. A keresetet minden fórumon elbukta a cég.

MTI

Szijjártó Montenegro NATO-csatlakozása mellett foglalt állást

Szijjártó Péter külügyminiszter arról beszélt, hogy Montenegro készen áll a NATO-tagságra.

MTI

Csehország Montenegrót is a NATO-ban látná

Csehország azon lesz, hogy Montenegró még az idén meghívót kapjon a NATO-ba - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök, miután csütörtökön Prágában tárgyalásokat folytatott Milo Djukanovic montenegrói kormányfővel.

MTI

Szép kis summát vesz ki a Magyar Telekom a montenegrói cégéből

A Magyar Telekom bruttó 5,1 milliárd forint osztalékot kap montenegrói leányvállalatától, a Crnogorski Telekomtól – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI

A koszovói után újabb menekülthullám jöhet

Koszovóiak után montenegróiak is útnak indultak az utóbbi hónapokban, hogy az Európai Unió országaiban próbáljanak szerencsét, a becslések szerint idén több mint 3 és fél ezer montenegrói hagyta el otthonát - számolt be erről honlapján a Szabad Európa Rádió balkáni irodája hétfőn.

MTI

Két lépést tett az EU-tagság felé a magyarok kedvelt nyaralóhelye

Két újabb témafejezetet nyitottak meg a Montenegró EU-csatlakozásáról zajló tárgyalásokon - közölte hétfőn Brüsszelben az unió tanácsa.

MTI

Tíz évet kaphatnak Montenegróban azok, akik beállnak a dzsihádistákhoz

Montenegróban ezentúl tíz évig terjedő börtönnel büntethetőek azok, akik zsoldosokként külföldi harcokban vesznek részt. A podgoricai parlament ezzel az intézkedéssel igyekszik gátat szabni annak, hogy a montenegróiak az iszlám szélsőségesekhez csatlakozzanak a közel-keleti harcokban.

MTI

Börtönerődből csinálnak szállodát Montenegróban, az ellenzék tiltakozik

Szállodává alakítanak át Montenegróban egy börtönerődöt, amelyet az Osztrák-Magyar Monarchia idején, a 19. század közepén építettek egy kis szigeten a Kotori-öböl bejáratánál.

MTI

Mohamed-karikatúrák ellen tüntettek Európában

Montenegro egy főként muszlim bosnyákok által lakott településén tüntettek több százan a próféta ábrázolása ellen pénteken.

MTI

Már James Bond kaszinójába is elvihet a Wizz Air

Már James Bond kaszinójába is elvihet a Wizz Air

Beteheti a lábát Montenegróba a Wizz Air fapados légitársaság.

Montenegróban is nyílt magyar kereskedőház

Újabb nyugat-balkáni országban, Montenegróban kezdte meg működését a legújabb kereskedőház; a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) célja, hogy növelje nyugat-balkáni exportpozícióját, megerősítse a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat és elősegítse a kölcsönös gazdasági növekedést.

MTI

Négy balkáni ország is csökkenti a roamingdíjakat

Európai uniós mintára a roamingdíj csökkentéséről írt alá szerződés hétfőn a montenegrói Budván négy balkáni ország illetékes minisztere – jelentette a térség médiája.

MTI

Grúzia és Montenegró közelebb léphet a NATO-hoz

Grúzia és Montenegró számára lehetségessé válik a további közeledés a NATO-hoz - közölte csütörtökön az észak-atlanti szövetség csúcstalálkozóján a dél-walesi Newportban Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára.

MTI
1238

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X