Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Montenegróban is nyílt magyar kereskedőház

Újabb nyugat-balkáni országban, Montenegróban kezdte meg működését a legújabb kereskedőház; a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) célja, hogy növelje nyugat-balkáni exportpozícióját, megerősítse a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat és elősegítse a kölcsönös gazdasági növekedést.

MTI

Négy balkáni ország is csökkenti a roamingdíjakat

Európai uniós mintára a roamingdíj csökkentéséről írt alá szerződés hétfőn a montenegrói Budván négy balkáni ország illetékes minisztere – jelentette a térség médiája.

MTI

Grúzia és Montenegró közelebb léphet a NATO-hoz

Grúzia és Montenegró számára lehetségessé válik a további közeledés a NATO-hoz - közölte csütörtökön az észak-atlanti szövetség csúcstalálkozóján a dél-walesi Newportban Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára.

MTI

Az olaszoké a vízilabda Eb bronzérme

Olaszország válogatottja szerezte meg a bronzérmet a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján, miután a vasárnapi helyosztón a legyőzte Montenegro legjobbjait.

MTI

Navracsics szívesen látná Montenegrót a NATO-ban

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a három másik, csatlakozásra törekvő ország, Macedónia, Bosznia-Hercegovina és Grúzia közül utóbbi sokat tett annak érdekében, hogy bekerülhessen a NATO-közeledés következő szakaszát jelentő, úgynevezett tagsági akciótervbe.

MTI

Óriási kokainfogás Montenegróban

Összesen kétszázötven kilogramm kokaint foglalt le a rendőrség Montenegróban. Ez minden idők legnagyobb kábítószerfogása az Adriai-tengernél fekvő országban – jelentették be csütörtökön a hatóságok.

MTI

Kitiltották az itthoni kézimeccsekről a BL-döntőn balhézó montenegróiakat

Garázdaság miatt a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint eltiltotta a magyarországi kézilabda sportrendezvényektől azt a két külföldit, akiket a női kézilabda Bajnokok Ligájának múlt vasárnapi döntőjén állított elő a rendőrség Budapesten. Az ítélet jogerős.

MTI

Kukkantson be ebbe a csodálatos mediterrán villába!

A Kotori-öbölben eladó egy 200 éves ház, mely közvetlen kapcsolattal rendelkezik a tengerhez. Az eladó szerint az étkezőben ülve olyan érzése lehet az embernek, mintha a vízben ülne.

hvg.hu

Ez az út a káoszba vezet

Ez az út a káoszba vezet

Felgyújtott kormányzati épületek, autók látványa kíséri a boszniai városokban a múlt héten kirobbant tüntetéseket. A demonstrálók az ország pocsék gazdasági helyzete miatt vonultak az utcára, a kilátástalanság hajtja a tüntetők jelentős részét. Majdnem két évtizeddel a boszniai háború lezárulta után az etnikailag megosztott állam a nemzetiségi pártok béklyójában vergődik, s emellett az uniós csatlakozás is a távolba vész. Mi lesz veled, Bosznia?

Még az Adrián is szenvednek a hó miatt

Még az Adrián is szenvednek a hó miatt

Újabb halálos áldozatot követelt a hideg tél Bulgáriában, ahol az erős havazás és a hóviharok következtében az ország keleti felén továbbra is többtucatnyi falu van áram- és vízellátás nélkül. Gondot okoz a hóhelyzet Horvátországban és Montenegróban is.

MTI

Egy korábbi gyilkosság miatt kerülhetnek bajba montenegrói vezetők

Feljelentést tett Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök-helyettes és igazságügyi miniszter ellen a montenegrói újságírók elleni támadásokat vizsgáló bizottság elnöke – jelentette montenegrói lapokra hivatkozva a B92 szerbiai televízió szerdán.

MTI

Eladják az apró tengerparti állam légitársaságát

Eladja a montenegrói állam a tulajdonában lévő, 68 millió eurós adóssággal küzdő Montenegro Airlinest - olvasható az Ex-Yu repülésszakmai hírportálon.

MTI

Betapasztott szájú újságírók tüntettek Montenegróban

Körülbelül 200 újságíró tüntetett csütörtökön a montenegrói kormány székháza előtt és a sajtó elleni támadások beszüntetését követelték.

MTI

Jövőre kilő a montenegrói gazdaság?

Jelentős, 3,6 százalékos gazdasági növekedést irányoz elő egyebek között a montenegrói parlament által elfogadott jövő évi költségvetés.

MTI

Ellenzéki lapnál robbantottak Montenegróban

Addig bírálták a hatalmat, míg egyszer csak elkezdtek robbanni a bombák körülöttük.

MTI

Szovjet időkből fennmaradt adósságait rendezte Oroszország

Oroszország rendezte a Csehországgal, Finnországgal és Montenegróval szembeni szovjet adósságot.

MTI

Nemet mondott egy kicsiny ország az orosz medvének

Montenegro nem teljesíti Oroszország kérését, és nem járul hozzá, hogy utánpótlási támaszpont létesüljön Bar szigetén a Földközi-tengeri orosz flotta számára - adta hírül csütörtökön a Vijesti című független podgoricai lap.

MTI

Tíz éve nem történt ilyen Szerbia és Montenegró között

Tíz év szünet után látogatott Belgrádba Milo Djukanovic montenegrói miniszterelnök, aki a két ország közötti kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt a szerb vezetőkkel.

MTI

A montenegróiak többsége még mindig nem kér a NATO-ból

A montenegróiak többsége továbbra is ellenzi az ország NATO-csatlakozását, bár az utóbbi fél évben nőtt valamennyit a katonai szövetség támogatottsága. A montenegrói Demokrácia és Emberi Jogi Központ kedden hozta nyilvánosságra legújabb közvélemény-kutatásának eredményét.

MTI

Vonattal közvetlenül is eljuthat majd a montenegrói tengerpartra

A Budapest és a montenegrói tengerpart között a jövő nyáron újra meginduló közvetlen vasúti összeköttetés is téma volt Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Branimir Gvozdenovic montenegrói fenntartható fejlődési és turisztikai miniszter csütörtöki budapesti tárgyalásán.

MTI
1237

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X