Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Két lépést tett az EU-tagság felé a magyarok kedvelt nyaralóhelye

Két újabb témafejezetet nyitottak meg a Montenegró EU-csatlakozásáról zajló tárgyalásokon - közölte hétfőn Brüsszelben az unió tanácsa.

MTI

Tíz évet kaphatnak Montenegróban azok, akik beállnak a dzsihádistákhoz

Montenegróban ezentúl tíz évig terjedő börtönnel büntethetőek azok, akik zsoldosokként külföldi harcokban vesznek részt. A podgoricai parlament ezzel az intézkedéssel igyekszik gátat szabni annak, hogy a montenegróiak az iszlám szélsőségesekhez csatlakozzanak a közel-keleti harcokban.

MTI

Börtönerődből csinálnak szállodát Montenegróban, az ellenzék tiltakozik

Szállodává alakítanak át Montenegróban egy börtönerődöt, amelyet az Osztrák-Magyar Monarchia idején, a 19. század közepén építettek egy kis szigeten a Kotori-öböl bejáratánál.

MTI

Mohamed-karikatúrák ellen tüntettek Európában

Montenegro egy főként muszlim bosnyákok által lakott településén tüntettek több százan a próféta ábrázolása ellen pénteken.

MTI

Már James Bond kaszinójába is elvihet a Wizz Air

Már James Bond kaszinójába is elvihet a Wizz Air

Beteheti a lábát Montenegróba a Wizz Air fapados légitársaság.

Montenegróban is nyílt magyar kereskedőház

Újabb nyugat-balkáni országban, Montenegróban kezdte meg működését a legújabb kereskedőház; a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) célja, hogy növelje nyugat-balkáni exportpozícióját, megerősítse a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat és elősegítse a kölcsönös gazdasági növekedést.

MTI

Négy balkáni ország is csökkenti a roamingdíjakat

Európai uniós mintára a roamingdíj csökkentéséről írt alá szerződés hétfőn a montenegrói Budván négy balkáni ország illetékes minisztere – jelentette a térség médiája.

MTI

Grúzia és Montenegró közelebb léphet a NATO-hoz

Grúzia és Montenegró számára lehetségessé válik a további közeledés a NATO-hoz - közölte csütörtökön az észak-atlanti szövetség csúcstalálkozóján a dél-walesi Newportban Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára.

MTI

Az olaszoké a vízilabda Eb bronzérme

Olaszország válogatottja szerezte meg a bronzérmet a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján, miután a vasárnapi helyosztón a legyőzte Montenegro legjobbjait.

MTI

Navracsics szívesen látná Montenegrót a NATO-ban

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a három másik, csatlakozásra törekvő ország, Macedónia, Bosznia-Hercegovina és Grúzia közül utóbbi sokat tett annak érdekében, hogy bekerülhessen a NATO-közeledés következő szakaszát jelentő, úgynevezett tagsági akciótervbe.

MTI

Óriási kokainfogás Montenegróban

Összesen kétszázötven kilogramm kokaint foglalt le a rendőrség Montenegróban. Ez minden idők legnagyobb kábítószerfogása az Adriai-tengernél fekvő országban – jelentették be csütörtökön a hatóságok.

MTI
Hirdetés

Kitiltották az itthoni kézimeccsekről a BL-döntőn balhézó montenegróiakat

Garázdaság miatt a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint eltiltotta a magyarországi kézilabda sportrendezvényektől azt a két külföldit, akiket a női kézilabda Bajnokok Ligájának múlt vasárnapi döntőjén állított elő a rendőrség Budapesten. Az ítélet jogerős.

MTI

Kukkantson be ebbe a csodálatos mediterrán villába!

A Kotori-öbölben eladó egy 200 éves ház, mely közvetlen kapcsolattal rendelkezik a tengerhez. Az eladó szerint az étkezőben ülve olyan érzése lehet az embernek, mintha a vízben ülne.

hvg.hu

Ez az út a káoszba vezet

Ez az út a káoszba vezet

Felgyújtott kormányzati épületek, autók látványa kíséri a boszniai városokban a múlt héten kirobbant tüntetéseket. A demonstrálók az ország pocsék gazdasági helyzete miatt vonultak az utcára, a kilátástalanság hajtja a tüntetők jelentős részét. Majdnem két évtizeddel a boszniai háború lezárulta után az etnikailag megosztott állam a nemzetiségi pártok béklyójában vergődik, s emellett az uniós csatlakozás is a távolba vész. Mi lesz veled, Bosznia?

Hirdetés

Még az Adrián is szenvednek a hó miatt

Még az Adrián is szenvednek a hó miatt

Újabb halálos áldozatot követelt a hideg tél Bulgáriában, ahol az erős havazás és a hóviharok következtében az ország keleti felén továbbra is többtucatnyi falu van áram- és vízellátás nélkül. Gondot okoz a hóhelyzet Horvátországban és Montenegróban is.

MTI

Egy korábbi gyilkosság miatt kerülhetnek bajba montenegrói vezetők

Feljelentést tett Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök-helyettes és igazságügyi miniszter ellen a montenegrói újságírók elleni támadásokat vizsgáló bizottság elnöke – jelentette montenegrói lapokra hivatkozva a B92 szerbiai televízió szerdán.

MTI

Eladják az apró tengerparti állam légitársaságát

Eladja a montenegrói állam a tulajdonában lévő, 68 millió eurós adóssággal küzdő Montenegro Airlinest - olvasható az Ex-Yu repülésszakmai hírportálon.

MTI

Betapasztott szájú újságírók tüntettek Montenegróban

Körülbelül 200 újságíró tüntetett csütörtökön a montenegrói kormány székháza előtt és a sajtó elleni támadások beszüntetését követelték.

MTI

Jövőre kilő a montenegrói gazdaság?

Jelentős, 3,6 százalékos gazdasági növekedést irányoz elő egyebek között a montenegrói parlament által elfogadott jövő évi költségvetés.

MTI

Ellenzéki lapnál robbantottak Montenegróban

Addig bírálták a hatalmat, míg egyszer csak elkezdtek robbanni a bombák körülöttük.

MTI
Hirdetés
1237

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X