Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ilyen olcsó étolaj a világon nincs

Ilyen olcsó étolaj a világon nincs

Komoly bevásárlást hajtott végre a hvg.hu. Lisztet, cukrot, étolajat, tejet vettünk magyarországi áruházakban. Arra voltunk kíváncsiak, fél évvel az áfabotrány kirobbanása után miért is lehet bizonyos termékekhez rendkívül kedvező áron hozzájutni. Több áruházláncnál is találtunk olyan szuperolcsó, külföldről behozott termékeket, melyekhez drágábban tudnánk hozzájutni, ha a származási országukban vásárolnánk meg. Kértünk egy árajánlatot is egy magyarországi fiktív kereskedőcég nevében, ám az áfával terhelt itthoni bolti ár csak nem akart kijönni. Szlovák céghez fordultunk, szerb étolajat rendeltünk, amit lehet, hogy mégis nálunk gyártanak, osztrák címről jött válasz tört angolsággal és magyar aláírással.

Ez aztán a meglepetés: csak a Penny Market nyereséges!

Ez aztán a meglepetés: csak a Penny Market nyereséges!

Csaknem minden szuper- és hipermarketlánc növelte forgalmát tavaly, nyereséget azonban csak a Penny Market keménydiszkont-hálózat tudott összehozni.

hvg.hu

Megugrott a Spar magyarországi forgalma

Az előző évinél 7,6 százalékkal nagyobb, 453,7 milliárd forintos forgalmat ért el tavaly a Spar Magyarország Kft. – közölte a cég.

MTI

Otthagyja Csehországot a SPAR

Otthagyja Csehországot a SPAR

Távozik Csehországból az SPAR üzletlánc. Üzleteit az osztrák Ahold társaság veszi meg 5,245 milliárd koronáért – közölték kedden a SPAR társaság csehországi honlapján. Ha a tranzakciót a cseh versenyhivatal is jóváhagyja, ami valószínű, az Ahold lesz a legnagyobb kiskereskedelmi üzlethálózat Csehországban.

MTI

Itt az első éjjel-nappali Spar áruház

Terjeszkedik a Spar, új boltokat nyitott, köztük az első nonstop – azaz éjjel-nappali nyitva tartással folyamatosan működő – áruházat is a fővárosban.

hvg.hu

Megtéveszthette vásárlóit az Aldi és a Spar, tízmilliós bírságot kaphatnak

Férevezető információkat közölt akcióiról az Aldi és a Spar áruházlánc. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a két cég ellen, a bírság akár tízmillió forintra is rúghat – értesült a Pénzcentrum.hu.

hvg.hu

Üveget visszaváltani nehezebb, mint lottóötöst nyerni

Üveget visszaváltani nehezebb, mint lottóötöst nyerni

Félliteres üveg, két-, három- vagy hétdecis, boros, sörös, csatos és nem csatos. Számtalan sörös- és borosüveg van forgalomban Magyarországon, amivel nincs is baj addig, amíg nem próbáljuk visszaváltani. A rendszer követhetetlen, a forgalmazók önkéntes alapokon végzik a betétdíjas visszaváltást, az egyébként különösebb gond nélkül újra használható palackok egy része a szelektívben, rosszabb esetben a "sima" szemétben végzi. De miért kell ennek így lennie?

Berobban az OMV-kutakra a Spar

Berobban az OMV-kutakra a Spar

Budapesten a II. kerületben, a Tölgyfa utcai, és a 21. kerületben Csepelen, a Védgát utcai OMV-töltőállomásokon nyíltak újabb SPAR express-üzletek. A Spar tavaly októberben nyitotta meg első üzletét az osztrák olajcég egyik hazai benzinkútján, összesen már öt bolt nyílt meg az azóta eltelt hónapokban.

hvg.hu

Magyarországi Spar-üzletre figyeltek fel külföldön

Különleges belsőépítészeti kialakítása miatt is felfigyelt egy budapesti Spar-üzletre az ArchDaily építészeti lap – írta az Urbanista blog, amely a hírrel kapcsolatban megkereste a szupermarket tervezőit is.

hvg.hu

Tarolt a Lidl, a Penny és az Aldi

Tarolt a Lidl, a Penny és az Aldi

A Mindenár.hu portál összevetette a boltláncokat az egy dolgozóra jutó árbevétel alapján. A német kézben lévő diszkontláncok vezetik a rangsort: első a Lidl, ezután a Penny Market és az Aldi következik.

hvg.hu

Orosz lánc jön Magyarországra, bár egy boltot sem nyitnak

Magyarországon hozza létre fuvarozási vállalatát a Magnit, Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, amely így egy 1000 kamionból álló járműflottát és az azt kiszolgáló infrastruktúrát hoz létre Kelet-Magyarországon, körülbelül 1500 új munkahelyet teremtve ezzel - jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos.

MTI

Öt Sparban már az új kasszáknál lehet fizetni

A Spar Magyarország Kft. már megkezdte az online kasszákra való átállást, múlt hétvégétől már öt üzlet pénztárgépei állnak összeköttetésben a NAV-val - jelentette be Heiszler Gabriella, a lánc cégvezetője.

MTI

A Sparnál már az új pénztárgépek csengetnek

A Sparnál már az új pénztárgépek csengetnek

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. az elmúlt hétvégén három üzletében éles üzembe állította a saját online kasszarendszerét.

hvg.hu

Spar üzlet nyílt Ferihegyen

Átadták a Budapest Airport 2B termináljának érkezési szintjén kialakított szupermarketet. A reptéri SPAR csütörtök reggeltől fogadja a vásárlókat.

Már napenergiába is fektethet a Sparnál

A Spar vásárlói az áruházak tetejére szerelt naperőművekbe is fektethetik megtakarításaikat. A 25 éves futamidő alatt az áruházlánc évi 5,1 százalékos hozamot ígér vásárlási utalványban.

hvg.hu

Egymilliárdért vett új járműveket a Spar

Tizenöt új tehergépjárművvel bővítette járműparkját a Spar. A beruházással 45 új munkahelyet teremtettek.

MTI

Erzsébet-utalvány helyett készpénz?

Készpénzben adná a kormány az Erzsébet-utalvány egy részét – írja a Népszabadság több, egymástól független piaci forrás alapján.

hvg.hu

Egyelőre nem sztrájkolnak a Spar sofőrjei

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) elhalasztja az október 26-ától meghirdetett határozatlan idejű sztrájkot a Sparnál, mert nem szeretnék, hogy a dolgozók magatartása jogellenes legyen amiatt, hogy a munkáltató a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének közreműködésével beemelte a KDFSZ által vitatott szabályzatokat a kollektív szerződésbe - mondta Bubenkó Csaba elnök.

MTI

Mégsem lesz sztrájk a Sparnál

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) elhalasztja az október 26-ától meghirdetett határozatlan idejű sztrájkot a Sparnál, mert nem szeretnék, hogy a dolgozók magatartása jogellenes legyen amiatt, hogy a munkáltató a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének közreműködésével beemelte a KDFSZ által vitatott szabályzatokat a kollektív szerződésbe – mondta Bubenkó Csaba elnök pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI

Száznál több Spar bolt nyílhat a benzinkutakon

Száznál több Spar bolt nyílhat a benzinkutakon

Egy budapesti benzinkúton nyitott ma Spar üzletet a szupermarket hálózat, kérdés, hogy lesznek-e további kutak, ahová belép az élelmiszerlánc. Logikus lenne, így ugyanis elkerülheti a plázastop korlátozásait.

hvg.hu
1234

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X