hvg.hu Vállalkozás

Jövő vasárnaptól a Spar is teljes gőzzel megy

Szupermarketek, hipermarketek, Spar expressek – a jövő héttől mind nyitva tartanak vasárnap is. A cég arról nem írt, hogy hogyan oldották meg házon belül a vasárnapi munkaerőhiányt, arról viszont beszámoltak, hogy a zárva tartás előtt forgalmuk 9 százaléka bonyolódott vasárnaponként.

hvg.hu Én és a Cégem

Világvége-hangulatban a bolti eladók a vasárnap miatt

Tapintható a feszültség a fővárosi boltokban a vasárnapi zárva tartás rapid eltörlése miatt, bosszúsak és morognak az alkalmazottak, mert vasárnap is be kell menni dolgozni. Az üzletek villámgyorsan reagáltak, már a törvénymódosítás megszavazása előtt elkészült a vasárnapi beosztás, új emberek felvétele nélkül. A boltzár miatt elküldtek alkalmazottakat, azokat hogyan lehet most visszacsábítani-pótolni?

MTI Gazdaság

A minőséget keresik a magyarok húsvétkor

Nagy forgalomra számítanak a hazai üzletláncok húsvétra. A legkeresettebb termékek változatlanul a sonkafélék, a tojás, a csokoládé, és jóval több fogy alkoholos italokból is – ugyanakkor a vásárlók egyre inkább a jobb minőségű termékek felé fordulnak.

hvg.hu Gazdaság

Épp egy éve utálja a többség, hogy nem vásárolhat vasárnap

Tavaly március 15-én lépett életbe a vasárnapi boltzár, amely alaposan átrendezte a hazai háztartások vásárlási szokásait. Sokan – a vevők többsége és kiskereskedők egyaránt - a mai napig nem fogadták el az új rendszert, egy év után is szinte napi téma a hét végi korlátozás. A kormány szerint a kiskereskedelem nem szenvedte meg a váltást, sőt, de a felmérések szerint sok szempontból mégsem úgy sült el a vasárnapi tilalom, mint azt eredetileg tervezték.

hvg.hu Gazdaság

Vásárolna vasárnap? Mutatjuk, hová menjen

Most vasárnap is lehet vásárolni, nem túl sok helyen, ez a hétvége, úgy fest, nem kapott különösebb figyelmet a nahy szuper- és hipermarketek tervezési folyamatában. A minden vasárnap nyitva boltokba most is lehet menni.

hvg.hu Vállalkozás

A Spar beindítja a vasárnapi gőzhengert

A Spar megkezdte a kivételezést néhány üzlettel, emellett a benzinkutas boltokon és sok kisebb üzletben lehet vásárolni február 7-én vasárnap. A Mindenár.hu összegyűjtötte és térképre pakolta őket. ​​

hvg.hu Vállalkozás

Vásárolni szeretne vasárnap? Mutatjuk, hová menjen

Megint egy sor üzletben lehet majd vásárolni most vasárnap. Benzinkutas üzletek, kisebb egységek és piacos boltok a Mindenár.hu friss listáján és térképén. A Spar megint nyitott egy boltot, ami minden vasárnap nyitva tud lenni.

1 2 3 4 5 6 7
10
A címlapról ajánljuk
Halála előtt még hazaüzent a meggyilkolt izraeli

Halála előtt még hazaüzent a meggyilkolt izraeli

Napokon keresztül hívogatta a helyi rendőrkapitányságot annak az izraeli férfinak az apja, akit a múlt előtti héten gyilkoltak meg Tiszakécskén. Úgy tudjuk, Ofir Gross az apjának küldött utoljára egy rosszat sejtető üzenetet, de ennek tartalmát az apa kérésére nem közöljük. Az apa a hvg.hu-nak nyilatkozott először.