Bejelentkezés  

Otthagyja Csehországot a SPAR

Otthagyja Csehországot a SPAR

Távozik Csehországból az SPAR üzletlánc. Üzleteit az osztrák Ahold társaság veszi meg 5,245 milliárd koronáért – közölték kedden a SPAR társaság csehországi honlapján. Ha a tranzakciót a cseh versenyhivatal is jóváhagyja, ami valószínű, az Ahold lesz a legnagyobb kiskereskedelmi üzlethálózat Csehországban.

MTI

Itt az első éjjel-nappali Spar áruház

Terjeszkedik a Spar, új boltokat nyitott, köztük az első nonstop – azaz éjjel-nappali nyitva tartással folyamatosan működő – áruházat is a fővárosban.

hvg.hu

Megtéveszthette vásárlóit az Aldi és a Spar, tízmilliós bírságot kaphatnak

Férevezető információkat közölt akcióiról az Aldi és a Spar áruházlánc. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a két cég ellen, a bírság akár tízmillió forintra is rúghat – értesült a Pénzcentrum.hu.

hvg.hu

Üveget visszaváltani nehezebb, mint lottóötöst nyerni

Üveget visszaváltani nehezebb, mint lottóötöst nyerni

Félliteres üveg, két-, három- vagy hétdecis, boros, sörös, csatos és nem csatos. Számtalan sörös- és borosüveg van forgalomban Magyarországon, amivel nincs is baj addig, amíg nem próbáljuk visszaváltani. A rendszer követhetetlen, a forgalmazók önkéntes alapokon végzik a betétdíjas visszaváltást, az egyébként különösebb gond nélkül újra használható palackok egy része a szelektívben, rosszabb esetben a "sima" szemétben végzi. De miért kell ennek így lennie?

Berobban az OMV-kutakra a Spar

Berobban az OMV-kutakra a Spar

Budapesten a II. kerületben, a Tölgyfa utcai, és a 21. kerületben Csepelen, a Védgát utcai OMV-töltőállomásokon nyíltak újabb SPAR express-üzletek. A Spar tavaly októberben nyitotta meg első üzletét az osztrák olajcég egyik hazai benzinkútján, összesen már öt bolt nyílt meg az azóta eltelt hónapokban.

hvg.hu

Magyarországi Spar-üzletre figyeltek fel külföldön

Különleges belsőépítészeti kialakítása miatt is felfigyelt egy budapesti Spar-üzletre az ArchDaily építészeti lap – írta az Urbanista blog, amely a hírrel kapcsolatban megkereste a szupermarket tervezőit is.

hvg.hu

Tarolt a Lidl, a Penny és az Aldi

Tarolt a Lidl, a Penny és az Aldi

A Mindenár.hu portál összevetette a boltláncokat az egy dolgozóra jutó árbevétel alapján. A német kézben lévő diszkontláncok vezetik a rangsort: első a Lidl, ezután a Penny Market és az Aldi következik.

hvg.hu

Orosz lánc jön Magyarországra, bár egy boltot sem nyitnak

Magyarországon hozza létre fuvarozási vállalatát a Magnit, Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, amely így egy 1000 kamionból álló járműflottát és az azt kiszolgáló infrastruktúrát hoz létre Kelet-Magyarországon, körülbelül 1500 új munkahelyet teremtve ezzel - jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos.

MTI

Öt Sparban már az új kasszáknál lehet fizetni

A Spar Magyarország Kft. már megkezdte az online kasszákra való átállást, múlt hétvégétől már öt üzlet pénztárgépei állnak összeköttetésben a NAV-val - jelentette be Heiszler Gabriella, a lánc cégvezetője.

MTI

A Sparnál már az új pénztárgépek csengetnek

A Sparnál már az új pénztárgépek csengetnek

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. az elmúlt hétvégén három üzletében éles üzembe állította a saját online kasszarendszerét.

hvg.hu

Spar üzlet nyílt Ferihegyen

Átadták a Budapest Airport 2B termináljának érkezési szintjén kialakított szupermarketet. A reptéri SPAR csütörtök reggeltől fogadja a vásárlókat.

Már napenergiába is fektethet a Sparnál

A Spar vásárlói az áruházak tetejére szerelt naperőművekbe is fektethetik megtakarításaikat. A 25 éves futamidő alatt az áruházlánc évi 5,1 százalékos hozamot ígér vásárlási utalványban.

hvg.hu

Egymilliárdért vett új járműveket a Spar

Tizenöt új tehergépjárművvel bővítette járműparkját a Spar. A beruházással 45 új munkahelyet teremtettek.

MTI

Erzsébet-utalvány helyett készpénz?

Készpénzben adná a kormány az Erzsébet-utalvány egy részét – írja a Népszabadság több, egymástól független piaci forrás alapján.

hvg.hu

Egyelőre nem sztrájkolnak a Spar sofőrjei

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) elhalasztja az október 26-ától meghirdetett határozatlan idejű sztrájkot a Sparnál, mert nem szeretnék, hogy a dolgozók magatartása jogellenes legyen amiatt, hogy a munkáltató a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének közreműködésével beemelte a KDFSZ által vitatott szabályzatokat a kollektív szerződésbe - mondta Bubenkó Csaba elnök.

MTI

Mégsem lesz sztrájk a Sparnál

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) elhalasztja az október 26-ától meghirdetett határozatlan idejű sztrájkot a Sparnál, mert nem szeretnék, hogy a dolgozók magatartása jogellenes legyen amiatt, hogy a munkáltató a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének közreműködésével beemelte a KDFSZ által vitatott szabályzatokat a kollektív szerződésbe – mondta Bubenkó Csaba elnök pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI

Száznál több Spar bolt nyílhat a benzinkutakon

Száznál több Spar bolt nyílhat a benzinkutakon

Egy budapesti benzinkúton nyitott ma Spar üzletet a szupermarket hálózat, kérdés, hogy lesznek-e további kutak, ahová belép az élelmiszerlánc. Logikus lenne, így ugyanis elkerülheti a plázastop korlátozásait.

hvg.hu

Magyar betyárt csináltak Garfieldből - fotó

Magyar betyárt csináltak Garfieldből - fotó

Magyar betyárként rajzolta meg Garfieldet a Spar legújabb matricáira Jim Davis, a világhírű képregény-figura megalkotója.

hvg.hu

Sztrájk jöhet a hazai Tescónál is

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) augusztus 29-én megkezdi a sztrájktárgyalásokat a Spar Magyarország Kft. képviselőivel. A Tesco alkalmazásában álló KDFSZ-tag gépkocsivezetők teljes mértékben egyetértenek a Spar gépkocsivezetőinek sztrájkköveteléseivel, és szolidaritásukról biztosítják sorstársaikat - közölte a KDFSZ vezetősége szerdán.

MTI

A szakszervezet nekirohan a Sparnak

Magasabb béreket, illetve a Spar-dolgozók kollektív szerződésének érvénytelenné nyilvánítását akarja elérni a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Előbbiért akár sztrájkolnának is, míg utóbbi ügyben a bírósághoz fordultak.

1234

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X