MTI Tech

Lemennek a Titanic roncsaihoz, és nem is akármiért

Kutatóexpedíció indul jövőre a Titanic roncsaihoz, amelyhez utoljára 2005-ben merültek le kutatók. Most a saját fejlesztésű mini-tengeralattjárókkal olyan technológiát visznek le, mellyel eddig sosem látott 3D-s modellt tudnak majd készíteni.

hvg.hu Plázs

A Saul fia győzelme mellett ez volt az Oscar-gála legszebb pillanata

Az idei Oscar-gála számtalan boldog momentuma mellett talán Kate Winslet és Leonardo DiCaprio élte át a legeufórikusabb pillanatokat. Holott Kate Winslet nem nyert végül Oscart (A Steve Jobs-ról szóló filmben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték), bőven kárpótolta, hogy legjobb barátja, egyben kollégája sok-sok jelölés után átvehette a rangos filmes elismerést.

MTI Shake

Csütörtöktől lehet licitálni a Titanic-túlélő levelére

Elárverezik a Titanic egyik túlélőjének levelét. Az angol arisztokrata nő egy szinte üres mentőcsónakkal menekült meg, amiért később sokan kritizálták őt. Lady Duff-Gordon röviddel a hajótörés után írt a kétoldalas levelet, 4-6 ezer dollárért próbálnak elpasszolni.

hvg.hu Kult

Kis híján ilyen szörnyű lett a Titanic utolsó jelenete

James Cameron nem a párbeszédek mestere, ezt eddig is tudtuk, a Titanic végén nem is vitte túlzásba a szöveget. Azonban létezik egy alternatív befejezés, ami alaposan lerombolja a legendát, mivel olyan kínos párbeszédet tartalmaz, hogy abba a néző pirul bele.

hvg.hu Kult

15 megdöbbentő tény a Titanicról

102 éve, épp ezen a napon süllyedt el a Titanic, az évforduló kapcsán a Telegraph szedte össze a legendás hajó tragédiájával kapcsolatos legérdekesebb tényeket.

MTI / hvg.hu Instant tudomány

Megdőlt a Titanic elsüllyedését magyarázó egyik elmélet

Nem volt rekordmennyiségű jéghegy az Atlanti-óceánban a Titanic katasztrófájának évében, az elmúlt években sokkal több bukkant fel belőlük - állapították meg a brit Sheffieldi Egyetem tudósai. A kutatás az óceánjáró elsüllyedését magyarázó egyik legszilárdabb elméletet döntötte meg.

MTI Shake

Online lehet licitálni két hét múlva a Titanic emléktárgyaira

Az Egyesült Államokban több mint kétszáz olyan tárgyat árvereznek el április végéig egy online aukción, amelyek az 1912-ben elsüllyedt Titanichoz kapcsolódnak. A bostoni RR aukciósház közlése szerint összesen 240 tárgy kerül kalapács alá április 17-e és 24-e között. Akár egymillió dollár is lehet a bevétel.

hvg.hu Plázs

Óriáshajó közeledik az európai partokhoz

Nagyobb, mint a Titanic és akár egy kisváros teljes lakosságát is képes elfuvarozni – jövőre Barcelonába költözik a világ legnagyobb óceánjárójaként számon tartott Allure of the Seas hajókolosszus.

MTI/hvg.hu Kult

Fotók: különleges emléket vittek Szegedre a Titanicról

Összesen öt mentőmellény maradt fenn a Titanicról, ezek közül az egyiket Szegeden láthatja a közönség egy ideig. Pénteken nyílik a Vármúzeumban a Titanic és Carpathia című kiállítás az 1910-es évek két legendás hajójáról. A mentőmellény a fiumei tengerészeti múzeum gyűjteményéből származik.

1 2 3 4 5
A címlapról ajánljuk