Elárverezik a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről készült fotót

Elárverezik a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről készült fotót

Elárvereznek egy fotót a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről és egy szemtanú kézzel írt beszámolóját Nagy-Britanniában.

MTI

8 filmjelenet, ami nem lenne ugyanolyan James Horner zenéje nélkül

8 filmjelenet, ami nem lenne ugyanolyan James Horner zenéje nélkül

A 61 éves korában repülőszerencsétlenségben elhunyt Oscar-díjas zeneszerző a világ legnagyobb filmjein dolgozhatott, és számos ikonikussá vált jelenetet ismertünk meg az ő kísérőzenéjével. Ezek közül gyűjtöttünk ki néhányat.

hvg.hu

Magánrepülőjével lezuhant és meghalt a Titanic Oscar-díjas zeneszerzője

Magánrepülőjével lezuhant és meghalt a Titanic Oscar-díjas zeneszerzője

Hivatalosan még nem erősítették meg, hogy James Horner ült a gépen, de annyi biztos, hogy a tulajdonában álló egymotoros Tucano Kaliforniában lezuhant, és a pilóta meghalt. Horner rendkívül sikeres filmzeneszerző volt, két Oscart nyert, és tízszer jelölték a díjra.

hvg.hu

Csütörtöktől lehet licitálni a Titanic-túlélő levelére

Elárverezik a Titanic egyik túlélőjének levelét. Az angol arisztokrata nő egy szinte üres mentőcsónakkal menekült meg, amiért később sokan kritizálták őt. Lady Duff-Gordon röviddel a hajótörés után írt a kétoldalas levelet, 4-6 ezer dollárért próbálnak elpasszolni.

MTI

Kis híján ilyen szörnyű lett a Titanic utolsó jelenete

Kis híján ilyen szörnyű lett a Titanic utolsó jelenete

James Cameron nem a párbeszédek mestere, ezt eddig is tudtuk, a Titanic végén nem is vitte túlzásba a szöveget. Azonban létezik egy alternatív befejezés, ami alaposan lerombolja a legendát, mivel olyan kínos párbeszédet tartalmaz, hogy abba a néző pirul bele.

hvg.hu

"Mindenkit csókol Eva" - elkelt a hátborzongató levél a Titanicról

Sosem küldték el azt a levelet, amelyet néhány órával a hajókatasztrófa előtt írt egy anya és lánya. A levélírók túlélték a katasztrófát, a nő férje azonban odaveszett.

MTI

15 megdöbbentő tény a Titanicról

15 megdöbbentő tény a Titanicról

102 éve, épp ezen a napon süllyedt el a Titanic, az évforduló kapcsán a Telegraph szedte össze a legendás hajó tragédiájával kapcsolatos legérdekesebb tényeket.

hvg.hu

Megdőlt a Titanic elsüllyedését magyarázó egyik elmélet

Megdőlt a Titanic elsüllyedését magyarázó egyik elmélet

Nem volt rekordmennyiségű jéghegy az Atlanti-óceánban a Titanic katasztrófájának évében, az elmúlt években sokkal több bukkant fel belőlük - állapították meg a brit Sheffieldi Egyetem tudósai. A kutatás az óceánjáró elsüllyedését magyarázó egyik legszilárdabb elméletet döntötte meg.

Online lehet licitálni két hét múlva a Titanic emléktárgyaira

Az Egyesült Államokban több mint kétszáz olyan tárgyat árvereznek el április végéig egy online aukción, amelyek az 1912-ben elsüllyedt Titanichoz kapcsolódnak. A bostoni RR aukciósház közlése szerint összesen 240 tárgy kerül kalapács alá április 17-e és 24-e között. Akár egymillió dollár is lehet a bevétel.

MTI

Óriáshajó közeledik az európai partokhoz

Óriáshajó közeledik az európai partokhoz

Nagyobb, mint a Titanic és akár egy kisváros teljes lakosságát is képes elfuvarozni – jövőre Barcelonába költözik a világ legnagyobb óceánjárójaként számon tartott Allure of the Seas hajókolosszus.

hvg.hu

DNS-teszt buktatta le a rejtélyes Titanic-túlélő kislányt

DNS-teszt derítette ki, hogy Helen Kramer valójában nem az a kislány, aki kétéves korában veszett oda a Titanic katasztrófájában.

MTI

Újból elsüllyesztik a Titanicot a kínaiak

Egy hajótörés élményét kínálná látogatóinak egy kínai vidámpark, ezért életnagyságú Titanic-modellt építenek – írja a Guardian.

hvg.hu

Elkelt a hegedű, amellyel még a Titanicon játszottak

Egymillió fontért kelt el egy londoni árverésen egy hegedű, amelyen állítólag az elsüllyedt Titanic zenekarának a vezetője játszott.

MTI

Fotók: különleges emléket vittek Szegedre a Titanicról

Fotók: különleges emléket vittek Szegedre a Titanicról

Összesen öt mentőmellény maradt fenn a Titanicról, ezek közül az egyiket Szegeden láthatja a közönség egy ideig. Pénteken nyílik a Vármúzeumban a Titanic és Carpathia című kiállítás az 1910-es évek két legendás hajójáról. A mentőmellény a fiumei tengerészeti múzeum gyűjteményéből származik.

Eladó a Titanic-süllyedése alatt megszólaltatott hegedű

Október 13-ig a Titanic Belfast múzeumban tekinthető meg, aztán árverésre bocsátják a legendás hangszert.

Ez a dal szólt a Titanic elsüllyedésekor

Kiderült, hogy mit muzsikált az a malacot formázó zenedoboz, amely a Titanic süllyedésekor az egyik csónakban szólt: a La Sorella című dalt, amely 7 évvel a tragédia előtt született - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

MTI

Előkerült a Titanic karmesterének hegedűje

Egy angliai ház padlásán megtalálták és azonosították a Titanic karmesterének rózsafa hegedűjét - közölte pénteken egy brit aukciósház.

MTI

2016-ban futhat ki a Titanic II.

Megtette az előkészületeket egy kínai hajógyár a Titanic másolatának elkészítéséhez: a megrendelő egy ausztrál milliárdos. A nankingi székhelyű állami vállalat, a Csinling szerint a hajó megépítéséhez három évre lesz szükségük. A megállapodást Clive Palmerrel, az ausztrál bányamágnással még tavaly kötötték a China Daily című angol nyelvű kínai napilap szerint.

MTI

Már csak te vagy életben és Leonardo DiCaprio. Most mit teszel?

Már csak te vagy életben és Leonardo DiCaprio. Most mit teszel?

"Úgy kell a szemét Costának!" - állítólag így reagáltak elsőre a Costa Concordia év eleji balesetéről értesülve a cég többi hajójának alkalmazottai. Azt csak később fogták fel, hogy a tragédiában 32-en életüket vesztették. Az áldozatok között volt Fehér Sándor zenész is, akit a beszámolók szerint utoljára akkor láttak életben, amikor gyerekeken próbált segíteni. Torma Gábor ugyancsak zenészként dolgozott óceánjárókon. Ő próbálta megfejteni a hvg.hu-nak, miért kellett ennyi embernek meghalni a csaknem egy évvel ezelőtti balesetben.

Iszlám karikatúrát tervez címlapjára egy német újság is

A tervek szerint iszlám témájú karikatúra lenne egy német szatirikus lap következő számának címlapján. A német külügyminiszter ezzel kapcsolatban arra figyelmeztetett csütörtökön, hogy nem szabad tovább tüzelni a muzulmán világban kelt felháborodást.

MTI
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X