Világ

A Facebook-főnöknek az adatkezelésről kell vallania az amerikai törvényhozásban

Mark Zuckerbergnek, a Facebook közösségi oldal alapítójának és vezérigazgatójának az amerikai képviselőház kereskedelmi bizottsága előtt kell tanúvallomást tennie a cég adatkezelési gyakorlatáról. Az április 11-ére időzített meghallgatást amiatt tartják meg, mert a Cambridge Analytica nevű céget azzal vádolják, hogy a Facebook-felhasználók adatainak felhasználásával befolyásolni akarta a választási eredményeket. Az ügy minden netező számára tanulságos.

hvg.hu Itthon

Tv2: A Facebook is beszállt a kampányba, támadnak Zuckerberg adminjai

Szürreális mélységben botorkál a Tv2, amelynek reggeli műsorából megtudhattuk, hogy a Facebook beszállt a magyarországi kampányba”, letiltja a migránsozós tartalmakat, ezért a jobboldal számára súlyosan egyenlőtlen helyzet alakult ki. És a műsorvezető Pachmann Péter erre képes volt azt az egybites kérdés feltenni, hogy ’na de hogy, hiszen Zuckerberg nem tud magyarul’. Persze, mert ha tudna, nyilván ott ülne és saját kezűleg irtaná a revolvermédia agymenéseit. Így viszont kénytelen adminokat bevetni.

hvg.hu Plázs

Frappánsan szólt vissza Zuckerberg egy nagymamának

A nagyi szerint a lányoknak kell jóban lenni a „kockákkal”, mert a kockákból lehet a jövő Zuckerbere, a Facebook-alapító szerint viszont még jobb, ha maguk a lányok lesznek kockák, és később innovátorok.

hvg.hu Plázs

Az emberiség jövőjéről szóló nagyszabású vízióval üdvözölték babájukat Zuckerbergék

Amint megszületett a várva várt Zuckerberg baba, Max Chan Zuckerberg, a Facebook-alapító és felesége váratlan bejelentést tett: az emberiség érdekében lemondtak a család birtokában lévő Facebook-részvények 99 százalékáról. Minden idők legnagyobb jótékonysági felajánlása (45 milliárd dollár) a Chan Zuckerberg Initiative néven létrehozott alapítványhoz kerül. A pár mindezt egy nyílt levélben jelentette be, amit gyermeküknek címeztek.

1 2

A címlapról ajánljuk