szerző:
hvg.hu

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért hibernálták a tigriskölykök testét a magas tigrispopulációjáról ismert, turistalátványosságnak számító, épp kiürítés alatt álló thaiföldi templom fagyasztójában.

Amint korábban írtuk, a távol-keleti templom a napokban azzal került a hírekbe, hogy elszállítják a tigriseit, mert a thaiföldi kormány most jött rá, hogy a templomnak nincs meg minden engedélye a tigristartáshoz. Hétfőn meg is kezdték a 147 állat elkobzását.

©

A szerzetesek tiltakozása ellenére a buddhista templom 147 tigriséből tízet már korábban átköltöztettek az ugyancsak nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába. Az akcióban közel ezer vadvédelmi szakember, köztük számos katona vesz részt, a tervek szerint egy hetet vesz igénybe, mivel naponta csak húsz nagymacska elszállítását tudják lebonyolítani.

©

A templom idén áprilisban engedélyt kapott a thai hatóságoktól, hogy állatkertként üzemeljen, ám néhány formalitás még hátravan. Az ügyben illetékes ügyvéd szerint a templom azt tervezi, hogy a jogi procedúrák lezajlása után visszavásárolja a nagymacskákat az államtól.

Azért is érdekes, hogy a nagymacska-kitelepítési akció során most fagyasztott tetemekre és más állati testrészekre bukkantak, mert a templomot már 2001 óta állatkínzással és illegális vadállat-kereskedelemmel. A bizonyítékok egy részét civil szervezetek, valamint a templom korábbi önkéntesei és személyzete szolgáltatták.

©

A BBC egyelőre csak a Tigris Templom hűtőjében talált negyven fagyasztott teremről és a többi fagyasztott testrészről számolt be: a lap egyelőre nem kapott további tájékoztatást a helyi hatóságoktól. Ugyanakkor a lap munkatársai további tájékoztatást ígértek az ügyben.

Az ügyről itt talál további részleteket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!