szerző:
hvg.hu

Az elhízás népegészségügyi jelentősége és társadalmi terhei ma már a dohányzáséval vetekszenek. Magyarország az OECD felmérése szerint igencsak veszélyeztetett.

Az Európai Elhízás Nap apropóján jelent meg az OECD legújabb felmérése, amely szerint a tagországokban minden második felnőtt, és hatból egy gyerek tekinthető túlsúlyosnak. A jelentés szerint egyébként az elhízás aránya várhatóan 2030-ra tovább nő.
A felnőttkori elhízási arányok az Egyesült Államokban, Mexikóban, Új-Zélandon a legmagasabbak, valamint (európai "aranyérmesként") Magyarországon. A legalacsonyabb értékeket Japánban és Koreában mérték.

Íme:
©

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!