szerző:
hvg.hu

A kommunista Észak-Korea a jelek szerint kijátssza a női kártyát a 2018-as téli olimpián. Az elszigetelt diktatúrából nemcsak Kim Dzsong Un kedvenc lányzenekarát, az észak-koreai Spice Girlsként emlegetett Moranbong együttest küldik a sporteseményre, hanem vörös egyenkabátba öltöztetett szurkolólányok meglehetősen népes csoportját is.

Az angol nyelvű tudósításokban cheerleaderként emlegetik azt a 229 észak-koreai nőt, akik szerdán érkeztek meg Dél-Koreába. Azért lehet rájuk ragasztani a hadsereg megnevezést, mert mindannyian ugyanolyan prémmel szegett vörös kabátot viseltek, rajta az észak-koreai lobogóval, valamint szőrmekucsmát és fekete csizmát. A feladatuk elvileg a szurkolás lesz, bár az még kérdéses, milyen formában kell majd ezt megtenniük.

A 229 nő egy 280 fős delegációhoz tartozik, amelynek tagjai a két Koreát elválasztó demilitarizált zónán keresztül léptek be Dél-Koreába.

A vörös kabátos szurkolók között a beszámolók szerint voltak nagyon merész lányok is, akik szóba merészeltek állni dél-koreai újságírókkal. Egyiküktől megkérdezték, pontosan milyen metodika alapján nyomják majd a szurkolást az olimpián. „Légy türelmes. Ha most elmondanám, később már nem lenne olyan izgalmas” – hangzott a válasz.

A beszámolókban megállapították azt is, hogy óriási volt a kontraszt az egyenruhás nők, illetve az észak-koreai sportolók érkezése között. A sportolók egyetlen kérdésre sem voltak hajlandóak válaszolni, azonnal rohantak a rájuk váró buszokhoz.

A szurkolólányokat állítólag szigorú szempontok alapján válogatták ki. Figyelembe vették családi hátterüket, a kinézetüket, a tudásukat és persze a lojalitásukat.

©
©
©
©

Szöulba már kedden megérkezett hajóval az a 140 fős észak-koreai zenekar, amely a pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpia alatt lép majd fel. Az együttes tagja a sztárénekesnő Hion Szong Vol, a Moranbong Band vezetője, amely Észak-Korea legismertebb popzenekara. A vendégek csütörtökön Kangnungban, majd vasárnap Szöulban mutatják be műsorukat.

A hajót tüntetők fogadták, akik dél-koreai és amerikai zászlókat lengettek, illetve a dél-koreai himnuszt énekelték. A tömegben nem lehetett látni kék-fehér zászlót, ami a Koreai-félsziget egységét jelképezi, a rendre tucatnyi rohamrendőr felügyelt.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!