Ebben az órában

15:00 - 16:00

MTI Itthon

Hunvald újra bíróságra jár

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Hunvald György egykori szocialista erzsébetvárosi polgármester ügyében a perújítás. Hűtlen kezelés miatt zajlik az eljárás, a bíró csütörtökön az ügyben korábban született iratokat ismertette.

14:00 - 15:00

hvg.hu Gazdaság

A hasukat szeretik, de az éttermen spórolnak az amerikaiak

Öt éve nem volt példa arra, ami a harmadik negyedévben megtörtént az amerikai gyorséttermi láncokkal. Csökkent a forgalmuk. Igaz, éves összevetésben csak egy százalék a visszaesés. Az igazi gondot az jelenti, hogy változnak a fogyasztói szokások. Inkább otthon esznek az amerikaiak. Mert olcsóbb.

Markó Béla Világ

Markó Béla: A vesztes-vesztes játszma

Hosszú időbe került, amíg román és magyar oldalon egyaránt érvényesíteni lehetett azt az elvet, hogy akkor is meg kell próbálni együttműködni, amikor számos kérdésről nem gondolkozunk egyformán. De a magyar-román viszony elromlott. Nehéz lenne megmondani, kinek van nagyobb vétke ebben: Bukarestnek vagy Budapestnek.

13:00 - 14:00

hvg.hu Itthon

Lázár: "Brüsszel sarokba akarja szorítani az országot"

Brüsszel új javaslattal állt elő, bedobta a kötelező szétosztást, ezt a kormány nem hagyná. A PISA-teszt eredménye mellett nem lehet elmenni szó nélkül, nem Balog Zoltán a felelős, de a miniszter majd egyeztet a pedagógusokkal. A polgármesterek örülhetnek, mert emelkedik a juttatásuk. A gyerekes kormányhivatalnokok jól jártak, de általános prémium nincs.

hvg.hu Kult

Meghalt Greg Lake

Az Emerson, Lake & Palmer gitárosa hosszú ideje rákkal küzdött, 69 éves volt. A hírt a zenekar egykori menedzsere megerősítette.

HVG Extra Business Business magazin

Mit tanulhatnak napjaink menedzserei Pearl Harbor példájából?

1941. december 7-én a japán flotta megtámadta az Egyesült Államok haditengerészetének Pearl Harbor-i támaszpontját. A gerillaharc és a terrorellenes hadviselés elemeit a vezetéselméletbe építő szakember, Porkoláb Imre cikkében arra mutat rá, mit tanulhatnak napjaink üzletemberei ebből a 75 évvel ezelőtti eseményből.

hvg.hu Nagyítás

Menekülés vagy túlélés - élet a szíriai pokolban

Amíg a felkelők az utolsó szálig nem hagyják el Aleppó keleti részét, addig nem lesz tűzszünet, a kormány nem ad esélyt a lázadóknak - jelentette be a szír külügyminisztérium a napokban. A város keleti, lázadók által ellenőrzött részében már egyetlen működő kórház sem maradt, és alapvető élelmiszerekhez is alig lehet hozzájutni, de a szír-orosz-iráni erők által júliusban körbezárt és folyamatosan szétbombázott területen így is mintegy 300 ezer ember rekedt. Szíria több városa is ugyanígy szinte szellemvárossá vált. Az emberek választhattak: vagy elmenekülnek és megpróbálnak átjutni Törökországba, vagy az életük a harcokról, az ostromokról, a szükségről és a túlélésről fog szólni.