Bejelentkezés  
A mai nap hírei2014. október 25. (33 db)
Ebben az órában

Jövőre újra lesz Bécs-Budapest ultramaraton

A jövő évben ismét a klasszikus, Bécs-Sopron-Győr-Tata-Budakeszi-Budapest útvonalon rendezik meg az idén kivételesen csak Győr és Budapest között lebonyolított ultramaratoni futóversenyt.

Rovat: Sport
Szerző: MTI
15:00 - 16:00

Egyre több az iszlám radikális Németországban

Azért van egyre több híve a 18 és 30 év közötti fiatalok körében az iszlám radikális irányzatának, mert nincs semmifajta világos elképzelésük arra vonatkozóan, hogy miként is éljenek. A radikálisok viszont megmondják nekik, hogy mi fekete, és mi fehér – erről beszélt a német alkotmányvédelmi hivatal elnöke szombaton.

Rovat: Világ
Szerző: MTI

Magyar applikációfejlesztő céget vesz a Skyscanner

Az utazástervezéshez internetes keresési szolgáltatásokat nyújtó nagy-britanniai Skyscanner felvásárolja a mobileszközökre gyártott applikációk fejlesztésével foglalkozó magyar Distinction vállalatot – olvasható a BBC-n.

Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI
14:00 - 15:00

Már Kuvaitnak is spórolnia kell

Az olcsóbb kőolaj miatt csökkenteni kell a kiadásokat a kuvaiti pénzügyminiszter szerint. A megszorítás szó még nem hangzott el, de átfogó reformokról beszélt.

Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI

Nyilvánosan beintett a sztárépítész

Kisebb botrányt kavart Frank Gehry világhírű amerikai-kanadai építész a spanyol Nobel-díjként emlegetett Asztúria Hercege-díj sajtótájékoztatóján, amelyen nemes egyszerűséggel a középső ujját mutatva válaszolt a munkásságát firtató egyik újságírói kérdésre.

Rovat: Ingatlan
Szerző: MTI
13:00 - 14:00

Viszik a magyarok az új Opelt, mint a cukrot

Az Opel több mint 10 ezer autó eladásával számol az idén a magyarországi új autók piacán. Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója szerint ezt megalapozza az első három negyedév értékesítésének a teljes piacét kétszeresen is túlteljesítő bővülése.

Rovat: Autó
Szerző: MTI

Már majdnem ötezren haltak bele az ebolába

Megközelíti az 5000-et az ebola halálos áldozatainak a száma – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szombaton Genfben közzétett jelentéséből.

Rovat: Világ
Szerző: MTI

Még több autót hívnak vissza a hibás légzsák miatt

Eddig mintegy 12 millió járművet hívtak vissza világszerte a japán Takata autóalkatrész-gyártó vállalat hibás légzsákjai miatt, de az üggyel foglalkozó néhány biztonsági szakértő szerint az Egyesült Államokban akár 25 millió jármű lehet érintett.

Rovat: Autó
Szerző: MTI
12:00 - 13:00

Felakasztották a támadójával végző iráni nőt

A nemzetközi tiltakozások ellenére felakasztották Iránban szombat reggel Rejháneh Dzsabbárit, azt a 26 éves nőt, aki 2007-ben leszúrt egy őt bántalmazó és megerőszakolni akaró férfit.

Rovat: Világ
Szerző: MTI
11:00 - 12:00

Felavatták a Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyét

Felavatták szombaton az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyét, az eseményen Boross Péter volt miniszterelnök azt mondta: a halottak emléke nemcsak kegyeletre kötelez, hanem a tanulságok levonására is.

Rovat: Itthon
Szerző: MTI
Jenkik, ide!

Jenkik, ide!

Európa nélkül meglennénk, de csak ha helyette bejönnek az amcsik.

Rovat: Nyüzsi
Szerző: Gomperz Tamás
Fotóbaki: Orbánt kitakarták az uniós fejesek csoportképén

Fotóbaki: Orbánt kitakarták az uniós fejesek csoportképén

Hátsó sor, balról a hatodik – ennyi segítség elkél, ha meg akarjuk találni Orbán Viktort az Európai Tanács csúcstalálkozóján készült egyik csoportképen. Az ügyetlen beállítás miatt a magyar miniszterelnök az egyetlen, aki nem látszik az EU állam- és kormányfőinek fotóján.

Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu
10:00 - 11:00
Jönnek a hormonkezelt csirkék és a benzinzabáló autók?

Jönnek a hormonkezelt csirkék és a benzinzabáló autók?

Hatalmas biznisz körvonalazódik az Egyesült Államok és az Európai Unió – benne Magyarország – között. Ha minden jól megy, akkor év végére véglegesíthetik a két blokk között szabadkereskedelmi megállapodást – ez rövidítve TTIP névre hallgat –, ezzel pedig 1995, a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) létrehozása óta nem látott kereskedelmi megállapodást hoznának tető alá. De mit jelent mindez az átlagpolgároknak? Olcsóbb lesz mondjuk az élelmiszer, a kisvállalkozásokat pedig tönkrevágják?

Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X