Bejelentkezés  
A mai nap hírei2014. április 24. (131 db)
Ebben az órában
Csányi szerint 4-5 bank is búcsút mondhat hazánknak

Csányi szerint 4-5 bank is búcsút mondhat hazánknak

Az OTP elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor szerint a magyarországi bankpiacról középtávon 4-5 pénzintézet is távozhat. A bankvezér az ukrán-orosz konfliktus OTP-re vonatkozó esetleges hatásairól is nyilatkozott.

Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu

Megtámadja a választás listás eredményét az Együtt-PM

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul az Együtt-PM, mert a szövetség szerint a választójogi törvény alapján a győztes egyéni jelöltekre leadott szavazatok után országos listáról kiosztott többletmandátumok sértik a választójog egyenlőségét. Ahhoz viszont, hogy az Ab dönthessen az ügyben, meg kell támadni a listás eredményt, ezért a pártszövetség - jogtechnikai okból - felülvizsgáltatná azt Kúriával.

Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu

Magyarországon megváltozik a nyár és a tél

Magyarországon a jövőben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém időjárási jelenségek intenzitása pedig nőhet - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe címmel tartott konferencia kapcsán Szegeden.

Rovat: Időjárás
Szerző: MTI
15:00 - 16:00
Újítás a bíróságokon: az is tanúskodhatna, aki ott sincs

Újítás a bíróságokon: az is tanúskodhatna, aki ott sincs

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) tervei között szerepel többek között az a költségkímélő megoldás, hogy a jövőben az egymástól földrajzilag távol eső bíróságok között az esetleges tanúmeghallgatásokat videokonferencia keretében tartsák - mondta Handó Tünde, az OBH elnöke csütörtökön a Szolnoki Törvényszék összbírói értekezletét követő sajtótájékoztatón.

Rovat: Itthon
Szerző: MTI

Magyar klipet jelöltek egy nemzetközi díjra - itt lehet szavazni

Rangos nemzetközi díjra jelölték az Irie Maffiát. A reggae és a dancehall elemeit mindenféle mással keverő népszerű hazai csapat Feeling Great című klipje a legjobb dal kategóriában esélyes a Berlin Music Video Awards 2014-en.

Rovat: Kult
Szerző: MTI

Üzent az EKB-elnök: indulhat a pénznyomtatás, ha erősödik az euró

Minden korábbinál egyértelműbb utalást tett az Európai Központi Bank elnöke csütörtökön arra, hogy az EU-jegybank mennyiségi enyhítésbe - azaz pénznyomtatásba - kezd, ha folytatódik az euró árfolyamának erősödése vagy tovább romlik az inflációs kilátás az euróövezetben.

Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI
Ukrajnában kitört a polgárháború?

Ukrajnában kitört a polgárháború?

Általános mozgósítást rendeltek el a Kelet-Ukrajnában kikiáltott Donyecki Népköztársaságban, miután az ukrán hadsereg visszafoglalta a szakadároktól a mariupoli középületeket, s megkezdte a Szlovjanszk városban állított úttorlaszok elbontását is. A harcoknak több halálos áldozata van, Vlagyimir Putyin orosz elnök súlyos bűncselekménynek nevezte a hadsereg bevetését.

Rovat: Világ
Szerző: Németh András
Mit milyen hosszan érdemes megírni a neten?

Mit milyen hosszan érdemes megírni a neten?

Facebookon a 40-80 karakterből álló szöveg kapja a legtöbb figyelmet a többiektől, egy e-mail esetében pedig a 28-39 karakteres tárgymező késztet leginkább megnyitásra.

Rovat: Tech
Szerző: hvg.hu
14:00 - 15:00

Új stadiont kezdenek építeni a Hungária körúton

Az MTK tavaly év végén rendezte 130 milliós forintos saját, valamint a beolvadó BSE 658 milliós adósságát, amit a kormány átvállalt, így a klubnak jelenleg nincs tartozása – közölte Deutsch Tamás elnök.

Rovat: Sport
Szerző: MTI

Ilyen, amikor Fluor Tomi Hiperkarmát énekel

Fluor Tomi az MR2 Akusztik keretében dolgozta fel a Hiperkarma Lidocain című számát. Az énekes generációs lemeznek tartja a Hiperkarma első, cím nélkül megjelent lemezét, amelyen a Lidocain is szerepelt. Videó.

Rovat: Kult
Szerző: hvg.hu

Kóser bizniszbe vágott a Főkefe, Londonba is szállít

A Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. zöldségfélék, dinnye, gyökér-, gumósnövény termesztésére és értékesítésére mezőgazdasági leányvállalatot alapít Agro Rehab Nonprofit Kft. néven - közölte a tulajdonosi jogot gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. csütörtökön.

Rovat: Vállalkozás
Szerző: MTI
Hivatalos a Sanoma eladása

Hivatalos a Sanoma eladása

Aláírták a Sanoma eladásáról szóló megállapodást, a vevő a Centrál Csoport – írja az FN24.hu.

Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu
Másmilyen a férfiak legfontosabb része, mint hitték

Másmilyen a férfiak legfontosabb része, mint hitték

A nemet meghatározó Y-kromoszóma 180 millió éves és stabilabb, mint korábbi kutatások alapján vélték. Az általa hordozott gének egy része évmilliókat élt már túl, tehát nem valószínű, hogy el fog tűnni – derült ki svájci és amerikai genetikusok tanulmányaiból.

Rovat: Instant Tudomány
Szerző: MTI

Orbánnak gratuláltak Izraelből, kértek is tőle valamit

Levélben gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor kormányfőnek az április 6-i országgyűlési választási győzelméhez – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.

Rovat: Világ
Szerző: MTI
HVG HIRDETÉSFELHŐ

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X