Ebben az órában

18:00 - 19:00

hvg.hu Itthon

Orbán sajtósa nem tud Orbán Ráhel bahreini útjáról

Egy sor kérdést felvet a bahreini olaj- és gázügyi hatóságának honlapjára tavaly szeptemberi dátummal felkerült fotó Orbán Ráhelről és a férjéről, de a miniszterelnök sajtófőnöke egy rövid, egymondatos válasszal elintézte az ügyet.

hvg.hu Itthon

Balog szerint egyre többen hisznek a köznevelés jövőjében

A miniszter megnyitotta a tanévet, azt mondta, az új év nemcsak azoknak egy új kezdet, akik életükben először vannak az intézményben, hanem a tanároknak, kormányzati szereplőknek is, hogy jobban csinálják, mint tavaly. Az oktatásért felelős államtitkár örömteli és nyugodt tanévet kívánt.

hvg.hu Gazdaság

Nemzeti büszkeség félretéve: Francia vonat Amerikában

Az amerikaiak nagyra értékelik a francia gasztronómiát, imádják a bordeaux-i borokat és a kitűnő sajtokat. De a francia ipar termékei iránt mérsékelt az érdeklődés. Ezért számít most történelmi áttörésnek, hogy az USA szövetségi vasúti társasága, az Amtrak a francia Alstomtól rendelt meg 28 új szerelvényt, 2 milliárd dollárért.

17:00 - 18:00

hvg.hu Itthon

Fura fotó készült Orbán Ráhelről és a férjéről Bahreinben

Bahrein olaj- és gázügyi hatóságának honlapjára több mint érdekes hír került fel tavaly szeptemberi dátummal. Arról számoltak be, hogy az ország energiaügyi minisztere találkozik a magyar miniszterelnök feleségével, és ehhez olyan fotót mellékeltek, amelyen a helyi illetékesek mellett nem Orbán Viktor felesége, hanem a lánya, Ráhel és annak férje, Tiborcz István látható.

16:00 - 17:00

hvg.hu Gazdaság

Meghekkelnék a rezsitörvényt

Törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek két képviselő, 10, illetve 20 százalékos, újabb rezsicsökkentő javaslattal. Az érvelés azonos az energiahivatal és az Országgyűlés gazdasági bizottsági elnökének korábbi megállapításaival, csak az a "baj", hogy a beterjesztést két MSZP-s képviselő adta be.

15:00 - 16:00

hvg.hu Élet+Stílus

Így készítsen fel gyermeke szervezetét az iskolakezdésre

Az iskolakezdés minden gyerek (és szülő) számára stresszes lehet, a nyári élményeket követően nehéz visszaszokni a tanórák kötött tempójához. Viszont vitaminokkal és ásványi anyagokkal feltöltötten könnyebb lehet a koncentráció, a gyerekek egészséges fejlődéséről nem is beszélve.

hvg.hu Nagyítás

Az én Budapestem - Nagyítás-fotógaléria

Eldobható fényképezőgépeket kaptak fővárosi hajléktalan emberek, hogy örökítsék meg, ők mit látnak a fővárosból. A Budapest Bike Maffia és a Cafe Art közös kezdeményezéseképp összeálló My Budapest Photo Project kiállítást augusztus 30-tól a Budapest Pontban nézhetjük meg. A kiállított fényképeket egy nyolctagú zsűri válogatta ki a közül a kétezer fotó közül. A hvg.hu-n már ízelítőt is kaphatnak a különleges képekből.

hvg.hu Vállalkozás

Újabb 3 milliárdos megbízást kapott Garancsi cége

A Videoton-tulajdonos és Orbán-barát Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. nyerte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tenderét: médiaházat és műteremházat építenek az intézménynek, 3,1 milliárd forintért – írja az Átlátszó.hu az EU-s közbeszerzési értesítő legfrissebb számában megjelent eredménytájékoztató alapján.

hvg.hu Gazdaság

Szénmentesítő pályán csúsznak az amerikaiak

Miközben Európában előfordul, hogy új szénerőműveket (és van, ahol atomot) vizionálnak az energiabiztonságra hivatkozva, az Egyesült Államokban továbbra is az a jellemző, hogy szinte kizárólag a korábbinál környezetkímélőbb energiatermelő technológiákat építenek. Annyit, hogy lassan átlépik vele a "Rubikont".

14:00 - 15:00

Bodnár Zsolt Kult

A Nyerő párost látva nem akartuk kidobni a tévénket az ablakon

És ez egy celebműsor esetében dicséret. Mit várunk egyébként egy olyan műsortól, ahol Gergely Róbert, Kabát Péter és Pumped Gabo egymással versenyzik? Túl sokat nem, de azért a trash szintjén meglepően szórakoztatóra sikerült az RTL Klub újabb dobása, még ha így elsőre elég döcögős is volt a játék része.

Itthon

Fellebbeznek Budaházyék

A Budaházy-per minden vádlottját elítélték elsőfokon, a legkisebb büntetés is öt év börtön volt, mindenki felmentést vagy enyhítést szeretne.

hvg.hu Gazdaság

Brexit után: "És akkor Szarumán átveszi a hatalmat"

A Brexit miatti kialakult feszültséget jól tükrözi, hogy a témát firtató cikkeink alatt egymásnak feszültek a kivándorlás- és maradáspártiak. Mindkét tábornak akadtak a hazai frontról és a szigetországból tüzelő képviselői is, és persze a trollok sem maradtak némák.

MTI/hvg.hu Itthon

Financial Times: Orbán Pozsonynak is túl radikális

A londoni lap egy vezető beosztású szlovák illetékest idéz, aki szerint "mind nagyobb távolságot kell tartanunk Budapesttől és Varsótól, amelyek retorikája nem igazán hasznos". A Financial Times a V4-ek EU politikájáról készített átfogó elemzést.

13:00 - 14:00