Ebben az órában

hvg.hu Kult

Kiderült, hogy melyik csapatnak szurkol a BL-döntőn Richard Gere

A képek tanúsága szerint az amerikai színész a Real Madrid szurkolója lehet. Richard Gere több madridi sztárral, többek között Cristiano Ronaldoval és Karim Benzemaval is találkozott a szombati Bajnokok Ligája döntő helyszínén, a milánói Giuseppe Meazza Stadionban. A döntő másik résztvevője a Real városi riválisa, az Atlético Madrid lesz.

MTI Vállalkozás

Meghalt a fedett buszmegálló "feltalálója"

78 éves korában elhunyt Jean-Claude Decaux francia üzletember, a reklámokból finanszírozott fedett buszmegálló feltalálója, és a nevét viselő világelső utcabútor- és reklámplakátcég, a JCDecaux alapítója. Szintén az ő nevéhez fűződött az ingyenes kerékpárkölcsönzés, a Párizsban Vélibnek nevezett szolgáltatás bevezetése is.

20:00 - 21:00

hvg.hu Itthon

Tagadták, de végül csak megadóztatják az önkormányzatokat Palkovicsék

Beigazolódni látszik az önkormányzatok gyanúja; a kormány több mint 27 milliárdot vonna el a településektől közvetlen támogatás-csökkentéseken keresztül, hogy fedezni tudják az iskolák totális államosításának költségeit. Palkovicsék korábban állították, az önkormányzatoknak nem kell majd fizetniük az állami működtetésbe vett iskolák után.

Bodnár Zsolt Kult

Ennél viccesebb film már nem lesz ezen a nyáron

Ryan Gosling és Russell Crowe is hülyét csinál magából a retrómázzal leöntött Rendes fickókban – politikai korrektséget ne keressünk a filmben, de perceken át tartó poénsorozatokat és kliséket kiforgató akciójeleneteket annál inkább. Egyszerre örömteli és szomorú, de a felhozatalt elnézve már május végén megkaptuk a nyár legjobb vígjátékát.

19:00 - 20:00

hvg.hu Élet+Stílus

Glamping - hedonista kempingezés

Ez az a kemping, ahova nem kell sátrat vinni, belépődíj nincs, gyerekek a felét se fizetik, a kaja szuper, antidepresszánsok biztosítva by Csernus jeligére. Nomádkodás Noszvajon vasárnap.

MTI / hvg.hu Itthon

Vona jelöltjei Novákék mögött végeztek

A Vona Gábor által a Jobbik alelnöki posztjaira javasolt jelöltek kisebb támogatást kaptak a tagszervezetektől, mint azok, akiket Vona megkísérel kitenni az elnökségből. A tisztújításra tizenkét alelnökjelölt készül.

MTI Itthon

Halálra gázolt egy férfit a ceglédi vonat

A tragikus baleset Városliget-elágazás és Kőbánya-teher állomás között történt. A helyszínelés miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért 30 perces késésekre számíthatnak az utasok.

18:00 - 19:00

MTI Itthon

Lázár még az EU-biztost is megdicsérte Brüsszelben a paksi tárgyalás után

Közel került a magyar kormány ahhoz, hogy az Európai Bizottsággal közös megoldást találjon azoknak az aggályoknak és kételyeknek az eloszlatására, amelyek joggal vagy jog nélkül fogalmazódnak meg a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Brüsszelben.

MTI Itthon

Visszaszólt az Emmi a kormányt kritizáló ENSZ-szakértőknek

Az ENSZ tisztviselői számára elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány a családi értékeket több módon és eszközzel támogatja, és "mesterségesen szembeállítják" a családok és a nők támogatásának ügyét egymással – reagált az emberi erőforrások minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága az ENSZ-szakértők ma ismertetett kritikáira.

Bihari Ádám Itthon

"Most nem Magyarországra gondolok, természetesen"

Magyarországon járt az izraeli külügyminisztérium prominens figurája, korábbi stockholmi nagykövet, Benny Dagan. A sokat látott diplomatát a menekültkérdés izraeli felfogásáról, az izraeli politika jobbra tolódásáról, az Izrael-barát szélsőjobboldalról és Soros György megoldásairól is kérdeztük.

Bicsérdi Ádám Sport

Sok minden ellenük szólt, de idén már Európa legjobbja lehet a Veszprém

2014: 4. hely, 2015: 2. hely, 2016:? Veszprémben mindenki abban bízik, hogy ez a számsor tovább csökken, és sorozatban harmadik nekifutásra már megnyerik a kézilabda Bajnokok Ligáját Nagy Lászlóék. A veszprémi kézilabdacsapatnak azonban talán minden idők legkiegyensúlyozottabb négyes döntőjében kellene kétszer nyernie két nap alatt. A szakértők, a fogadóirodák a döntőbe várják őket, de ezen a szinten már nincsen biztos meccs, főleg nem az elődöntőbeli ellenfél, az örök rivális Kiel ellen.

17:00 - 18:00

MTI Itthon

Balog Zoltán meglepődött és értetlenül áll az EU-eljárás előtt

Meglepődve értesült az oktatási szegregáció témájában indított kötelezettségszegési eljárásról, mivel Magyarország az elmúlt mintegy másfél évben többször bizonyította együttműködési szándékát és törekvését a bizottság aggályainak kezelésére – írta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság első alelnökének.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Állítják, sehol sem áll le a szemétszállítás

Sehol sem áll le a szemétszállítás, az ezzel kapcsolatos hírek teljesen alaptalanok és felelőtlenek – közölte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NHKV Zrt.).

hvg.hu Élet+Stílus

Fröccsözön a fesztiválokon

Tavaly az öt nagy nyári fesztiválon 30 ezer liter bor folyt le a torkokon. Leginkább szódával felspriccelve. Az új dili a fröccskoktél, idén erre is betározzák a készleteket.

hvg.hu Itthon

Csúnya fotókat adtak ki a birkanyájgázolásról

Csak erős idegzetűek kattintsanak! Nyírteleknél történt a szerencsétlen eset csütörtökön, a Tulipán IC-vel. A katasztrófavédelem tisztította meg a mozdonyt, de mivel az megrongálódott, új mozdonyt kellett beállítani.

16:00 - 17:00