Ebben az órában

Balogh Csaba Tech

Itt a Samsung Galaxy S8, ami tényleg kiválthatja a számítógépet

Nagyobb képernyőt akarunk, de nem nagyobb készüléket – ezt a vásárlói igényekben mutatkozó paradoxont igyekezett feloldani legújabb csúcstelefonjával a Samsung. Bemutatták az ezúttal nem csak a felhasználók, hanem a gyártó által is nagyon várt Galaxy S8-at.

16:00 - 17:00

Gergely Márton Itthon

Interjú a CEU elnökével: Ha a kormány ártani akart, kudarcot fog vallani

Az én harcom Budapesten van, a jóhiszemű kapcsolatokat nem a CEU, hanem a kormány rúgta fel – mondta ellentmondást nem tűrően a Közép-Európai Egyetem elnök-rektora, Michael Ignatieff a hvg.hu-nak elsőként adott interjút a magyar sajtóból az intézmény ellehetetlenítésével fenyegető kormányzati törvénytervezet benyújtása után.

15:00 - 16:00

Demeter Péter Autó

A Lehel-csarnok kamerája az új 50 ezres rémálom

Nehéz eldönteni, hogy mi az elkeserítőbb: az, ahogyan a kamerás bírságolás hatékonysága rámutat, hogy milyen sokan hagyják figyelmen kívül a KRESZ-t, vagy a bírságok sokkoló összege, netán a hivatalok egymásnak ellentmondó jogértelmezése a bírságolásról. Mindenesetre most egy újabb helyszín jelentkezett be rettegett pénzbehajtóként.

14:00 - 15:00

13:00 - 14:00

hvg.hu Itthon

Árulásról beszél a CEU rektora

A CEU működését ellehetetlenítő törvényjavaslat miatt rendkívüli fórumot tartottak az egyetemen, ahol felmerült, tüntessenek az intézményért. A rektor türelemre int.

hvg.hu Itthon

Az államtitkár is elismerte, hogy van CEU-t célzó rész a törvénymódosításban

2018-ig kapnak türelmi időt azok az egyetemek, akiknek új feltételeknek kell megfelelniük, ha nem, abban az évben már nem indíthatnak új képzést. Aki viszont addig elkezdte, befejezheti az intézményt 2021-ig. Ez nem CEU-ellenes törvény, mondta Palkovics László államtitkár a sajtótájékoztatóján, de kénytelen volt elismerni, hogy van olyan paragrafus és feltétel, aminek a 28 egyetem közül csak a CEU nem felel meg.

12:00 - 13:00

hvg.hu Vállalkozás

Még jelentkezhet a világ legjobb állására

Persze nem biztos, hogy mindenkinek fekszik, hogy havi 2,8 millióért beutazza a világ legszebb helyeit, majd beszámoljon élményeiről a közösség médiában. De akinek igen, holnapig még jelentkezhet a luxus otthonmegosztó portál álláshirdetésére.