Ebben az órában

MTI Világ

Nyolcvanan haltak meg a jemeni légicsapásokban

Korábban az ENSZ tűzszünetre szólította fel a síita húszi felkelőket és az Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnök vezette kormányhoz hű erőket, és az ezt követő időszakban a több mint 6400 halálos áldozatot követelő összecsapások alábbhagytak Jemenben - egészen eddig.

hvg.hu Világ

Betörtek a szlovák elnöki palotába, a biztonságiak csak néztek

Valaki bejutott kedd hajnalban a pozsonyi Grassalkovich-palotába, amely Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök hivatalaként működik. Az államfő ott fogadja külföldi és hazai vendégeit is. A behatoló semmit sem rongált meg és semmit sem vitt el. Kora délután Radovan Horváth, a közjogi méltóságokat védő hivatal vezetője azonnali hatállyal lemondott – írja a Népszabadság.

17:00 - 18:00

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

A Brexittől is a migránsozásig jutott Orbán Viktor

David Cameron brit miniszterelnök a kilépési kérelem, magyar kollégája, Orbán Viktor pedig világos állásfoglalás nélkül érkezett a brüsszeli EU-csúcsra, amelynek a fő témája a Brexitről szóló népszavazás után kialakult helyzet.

hvg.hu Vállalkozás

Légi járat indulhat Pécsről Münchenbe

A Dunántúli Napló szerint a Pécsi Holding megbízott egy vállalkozót a Pécs-Pogányból történő müncheni járatindítás előkészítésével. Valószínűleg a kifutópályát is meghosszabbítanák. Pogány község polgármestere a sajtóból értesült a tervről.

hvg.hu Autó

Aki ezt kitalálta! Megjött a kabrió Range Rover

Sokan gondolhatják elsőre, már csak ez hiányzott a világból: egy tető nélküli divatterepjáró. De akármennyire is megosztó a Range Rover Evoque Convertible ideája, rendkivül látványos lett, ami újabb divatot teremthet.

Világ

Európának könyörgött a skót képviselő

Rövid beszédben beszélt arról egy skót képviselő, milyen büszke arra, hogy európai és könyörgött Európának, hogy az is maradhasson. Alyn Smith szerint a skótok többsége a maradásra szavazott, és ezt figyelembe kell venni.

16:00 - 17:00

hvg.hu Itthon

Tarlós: Vitézy pimaszul hazudik

Újabb fordulójához érkezett a Tarlós–Vitézy-csörte; Budapest főpolgármestere lehazugozta a BKK volt vezetőjét, miután Vitézy azt mondta, hogy Tarlós nem kedveli a magyar buszokat.

hvg.hu Gazdaság

Mégsem adták el az Indexet

Arról tájékoztatták az Index szerkesztőségét, hogy nincs alapjuk az utóbbi napokban felröppent híreszteléseknek, nem adták el a lapot, nem volt szó Simicska-féle szerződéses opció lehívásáról, és amerikai tulajdonos sem lépett közbe – értesült a hvg.hu. Úgy tudni, a közeli jövőben sem várható tulajdonosváltás a lapnál.

15:00 - 16:00

hvg.hu Kult

Nem működne a színház nélküle

A Katona színházi háttérembereket bemutató sorozatának mostani részében Nádor Lili művészeti titkárt ismerhetjük meg. Bepillanthatunk abba is, hogyan búcsúzott a társulat Haumann Pétertől.

Bihari Ádám Gazdaság

Brit nagykövet: A londoni magyarok nyugodtan készítsenek egy teát

Nem készültek arra, hogy a brit szavazók tényleg a kilépés mellett döntenek, de a gazdasági vészhelyzet elkerülésére azért voltak tervek a fiókban – mondta Iain Lindsay budapesti brit nagykövet. Azt üzeni, a londoni magyarok ne aggódjanak, egyelőre minden marad a régiben. Skócia nem megy sehová, Észak-Írország és Wales pedig aztán végképp. Interjú.

hvg.hu Élet+Stílus

Unatkozol? Nem baj, ne nyúlj a telefonért!

Megszokott látvány a buszon okostelefont nyomkodó utastárs. Valahol érthető is, hiszen hosszú még az út hazáig. És néha otthon is csak bambán pörgetjük a Facebookot, ugye? Mindent megteszünk, hogy ne unatkozzunk, pedig unatkozni időnként kifejezetten hasznos.

blogok.kapitalizmus kapitalizmus.hvg.hu

A Brexit tanulságai

Ott kéne kezdeni, hogy kitakarítjuk az államot és az uniót is az életünkből. Le a dajkaállammal, nemzeti és uniós szinten is!

14:00 - 15:00

hvg.hu Vállalkozás

Világsztár fagyizó jönne Magyarországra

Több mint 70 ízű fagyi és 15 vegán fagylaltot kínál a csaknem 90 éves osztrák fagyizó. Nemzetközi terjeszkedésbe kezd a közel 90 éves fagyi márka, Budapest felé kacsintgat az osztrák Heiling Eis franchise, Ausztria egyik legrégebbi fagylaltozója.