Bejelentkezés  
A mai nap hírei2014. szeptember 16. (84 db)
Ebben az órában
Veszélyesek lehetnek az okosórák?

Veszélyesek lehetnek az okosórák?

Azt már tudjuk, hogy számítógépeinkre, telefonjainkra szemet vetettek már a kíberbűnözők. De ne legyenek kétségeink, hamarosan a hordható okoseszközök kerülnek célkeresztbe.

Rovat: Tech
Szerző: hvg.hu
12:00 - 13:00

Költségvetési kiigazítás jöhet októberben egy hazai elemző szerint

Az Equilor Befektetési Zrt. azzal számol, hogy a kormány októberben újabb költségvetési kiigazításról dönthet az államadósság csökkentése érdekében. A brókercég keddi elemzése szerint továbbra is javulnak a magyar makrogazdasági mutatók, de az államadósság szintje és az orosz-ukrán konfliktus hatásai komoly fejtörést okozhatnak a következő hónapokban.

Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI

Nem nyújt a NASA biztonságot a Földre veszélyes aszteroidáktól

Nem jól teljesít az amerikai űrkutatási hivatalnak (NASA) a Földre esetlegesen veszélyt jelentő aszteroidákat kereső programja - állítja jelentésében Paul Martin, a NASA belső főellenőre, aki jóval szervezettebb, hatékonyabban irányított és nagyobb létszámmal működő projektet szorgalmaz.

Rovat: Instant Tudomány
Szerző: MTI
Iránban betiltották a hvg.hu-t és az Indexet?

Iránban betiltották a hvg.hu-t és az Indexet?

Iráni proxyszerveren keresztül kipróbáltuk, és igaznak bizonyult a hír: Iránban elérhetetlen a két hírportál, miközben például a kormány.hu és a nol.hu zavartalanul működik. A jelenségre még várjuk a hivatalos magyarázatot.

Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu
Megmérgeztek egy vakvezető kutyát

Megmérgeztek egy vakvezető kutyát

Félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki egy alapítvány Rusty, a golden retriever megmérgezése ügyében. Amellett, hogy a kutyának "borzalmas kínokat", gazdájának pedig nagy szomorúságot és nehézségeket okoztak, az anyagi kár is jelentős.

Rovat: Itthon
Szerző: MTI-OS

Megszavazták az Ukrajna egyben tartására kidolgozott javaslatot

Az ukrán parlament keddi zárt ülésén elfogadta a Donyeck és Luhanszk megye egyes területeinek különleges státusáról szóló, Petro Porosenko államfő által benyújtott törvényjavaslatot. Ezután Kijev és az EU is ratifikálta az EU-ukrán társulási megállapodást.

Rovat: Világ
Szerző: MTI

Több pénzt kerestek a magyarok a NAV szerint

A magánszemélyek tavaly 8761 milliárd forint jövedelmet szereztek az szja-bevallások alapján, ami 4 százalékkal, azaz 333,5 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit, adókötelezettségük ugyanakkor 1356,9 milliárdról 1318,3 milliárd forintra mérséklődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint.

Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI

Távozik az MTVA vezérigazgató-helyettese

Távozott a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) gazdasági vezérigazgató-helyettese, feladatait ideiglenesen a vezérigazgató veszi át.

Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu
Elárverezik ezt a tengerparti görög szellemfalut

Elárverezik ezt a tengerparti görög szellemfalut

Az eredeti görög nevén Levisszi, törökül Kayaköy település számára a török kulturális minisztérium keres olyan befektetőt, aki helyreállítaná és idegenforgalmilag hasznosíthatóvá tenné a szellemfalut. Becslések szerint a projekt költsége eléri a 10,5 millió eurót, eddig két cég jelentkezett. A falut jelenleg parkolóhelynek használják a környékbeli fürdőhely turistái.

Rovat: Ingatlan
Szerző: MTI
RTL-vezér: papírunk van róla, hogy kérhetünk programdíjat

RTL-vezér: papírunk van róla, hogy kérhetünk programdíjat

Az RTL Klubnak szerződése van az NMHH-val arról, hogy programdíjat szedhet, erről még a médiatörvény megalkotásakor megegyezés született – mondta az RTL Klubot vezető Dirk Gerkens egy keddi sajtóbeszélgetésen. Szerinte az előfizetési díjról a piaci szereplőknek kell megegyezni, a reklámadóról pedig azt mondta, hogy az olyan abszurd, hogy nyugat-európai partnerei el sem hiszik.

Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu
11:00 - 12:00

Orbán: az egészségügyet nem lehet üzleti alapon működtetni

A 2008-as szociális népszavazás legfontosabb eredménye az volt, hogy sikerült megakadályozni az egészségügy privatizációját, mert az egészségügyet nem lehet üzleti szempontok szerint működtetni - közölte Orbán Viktor kormányfő Baján, a Szent Rókus Kórház új épületének átadásán.

Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI
Ezek a szobrok biztosan nem férnének az új Műcsarnokba - fotók

Ezek a szobrok biztosan nem férnének az új Műcsarnokba - fotók

A Műcsarnok új igazgatója, Szegő György szerint a kortárs képzőművészet egy olyan lufi, ami hamarosan ki fog pukkanni. Ezek szerint a kiállító intézmény biztosan nemet mondana egy Nathan Sawaya munkáit bemutató tárlatra, hiszen ő nem hagyományos, sok évszázadra visszanyúló technikával dolgozik. A művész ugyanis a festék helyett a lego darabkákban látott fantáziát.

Rovat: Kult
Szerző: hvg.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X