A mai nap hírei2015. január 27. (172 db)
Ebben az órában
22:00 - 23:00

Megvan a határozat, amelyről döntenek majd a normafás népszavazáson

Ellenszavazat nélkül elfogadta a XII. kerületi képviselő-testület kedd este azt a határozatot, amely a Normafát érintő helyi népszavazási kérdés alapját adja – közölte a blogján Váczi János alpolgármester. A referendumot tavasszal tarthatják meg a kerületben.

Rovat: Itthon
Szerző: MTI
Itt a helyzet, amelytől minden autós retteg

Itt a helyzet, amelytől minden autós retteg

Kevés vérfagyasztóbb dolog történhet egy autóssal, mint amikor nyugodtan halad az autópályán, ahol egyetlen pillanat alatt szembetalálja magát egy elszabadult kerékkel.

Rovat: Autó
Szerző: hvg.hu
21:00 - 22:00

Európa Tanács: Oroszország közvetlenül felelős az ukrán válságért

Oroszország közvetlenül felelős azért, hogy a kelet-ukrajnai helyzet kiéleződik – ezt állapította meg az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése az ukrán válsággal összefüggésben kedden elfogadott határozatában. A szavazati joggal nem rendelkező orosz delegáció elutasította a határozatot azzal az indokkal, hogy a kelet-ukrajnai viszály Ukrajna belügye, és Oroszországnak nincs semmi köze hozzá.

Rovat: Világ
Szerző: MTI
YouTube-on is látható lesz a Super Bowl

YouTube-on is látható lesz a Super Bowl

Már csak öt nap van hátra a világ legnézettebb sporteseménye, a Super Bowl kezdőrúgásáig. Az NFL ez alkalomból remek hírt közölt: YouTube-csatornát indított, ahol az amerikaifutball-bajnokság összefoglalói, így a döntő legérdekesebb pillanatai is láthatóak lesznek.

Rovat: Tech
Szerző: hvg.hu

Kitört a balhé Pristinában, több mint százan megsérültek

Több mint százan megsérültek azon a pristinai tüntetésen, amelyen egy szerb kisebbségi miniszter távozását és a trepcai bányakomplexum átvételét követelte több ezer koszovói albán. A rendőrség vízágyúkkal és könnygázzal akarta szétoszlatni a tömeget, de kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg cserébe őket. A több mint öt órán át tartó tüntetésen a hivatalos adatok szerint 86 rendőr sérült meg, 41 tüntetőt őrizetbe vettek.

Rovat: Világ
Szerző: MTI

Nem tudnak több ezres tervezett kórházi kirúgásokról az érintettek

A Magyar Rezidens Szövetségnek nincs hiteles információja arról, hogy a kórházi átalakítások során több ezer ember elbocsátására kellene számítani. Korábban több lap is azt írta, a kormány felforgatná a kórházrendszert, a Népszabadság szerint 8-10 ezer ember munkahelye is megszűnhet.

Rovat: Itthon
Szerző: MTI / hvg.hu
20:00 - 21:00
„Éveken át éppen csak ki tudtam dugni orromat a vízből” - egy túlélő motorkereskedő

„Éveken át éppen csak ki tudtam dugni orromat a vízből” - egy túlélő motorkereskedő

A magyar motorkerékpár-piac képtelen magára találni: a 2008-ban beütött válság előtti évi több mint 10 ezer darabbal szemben tavaly is mindössze 1800 új kétkerekű talált gazdára. Erdős Tamás, a Full-Gas Kft. tulajdonos-vezetője azonban nemcsak túlélte a válság éveit, hanem új, növekedéssel kecsegtető réseket is talált.

Rovat: Autó
Szerző: Heimer György
RTL: A II. kerületben is voltak gyanús ingatlaneladások

RTL: A II. kerületben is voltak gyanús ingatlaneladások

Az ötödik kerületihez kísértetiesen hasonló módszerekkel adott el ingatlanokat a II. kerületi önkormányzat. Az üzlethelyiségeket bérlők szintén 30 százalék kedvezményt kaptak, és ugyancsak előfordult, hogy a kedvezményt tovább adták egy másik, nem sokkal korábban megalakított cégnek. A második kerületi fideszes önkormányzatnál is azt mondták, mint korábban az ötödik kerületinél, hogy minden törvényes volt ezekben az ügyekben – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu
Mégis mire jó egy okosszemüveg? Kipróbáltuk az egyik legújabbat

Mégis mire jó egy okosszemüveg? Kipróbáltuk az egyik legújabbat

Ha már Google Glasst nem vásárolhatunk magunknak, akkor legalább az Epson hasonló kütyüjével vigasztalódhatunk. Már persze akit vigasztal, mert az eszköz leginkább azt bizonyítja, hogy a jelenleg elérhető okosszemüvegeket nem biztos, hogy pont nekünk szánják.

Rovat: Tech
Szerző: László Ferenc
19:00 - 20:00

Áfacsalt mosógépekkel, tévékkel bukott le egy online áruház

Őrizetbe vettek 13 embert azzal kapcsolatban, hogy egy online áruház Magyarország és Szlovákia között papíron megutaztatott elektronikai gépeket árusított jóval a bolti árak alatt - közölte a köztévé. Az áfacsalást a beszámoló szerint legális kereskedelmi tevékenységgel próbálták leplezni.

Rovat: Vállalat + Vezető
Szerző: hvg.hu

Dugó lehet a Rákóczi hídon szerdán és csütörtökön

Építkezés miatt szerdán és csütörtökön lezárnak egy-egy sávot a Rákóczi híd Dombóvári úti felhajtójánál valamint Soroksári úti lehajtójánál 10 és 15 óra között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Rovat: Közlekedés
Szerző: MTI

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X