A mai nap hírei2015. február 27. (182 db)
Ebben az órában

Megkezdték egy kísérleti ebolagyógyszer tesztelését

Barack Obama amerikai elnök pénteken a Fehér Házban fogadta Ellen Johnson Sirleaf libériai elnököt, és ugyanezen a napon két ország hivatalosan megkezdte a ZMapp kísérleti ebolagyógyszer közös tesztelését.

Rovat: Világ
Szerző: MTI
21:00 - 22:00

Költekezés és hatalmi harc folyik a Vatikánban egy olasz lap szerint

Méltatlannak és gyalázatosnak nevezte Federico Lombardi szentszéki szóvivő a L’Espresso olasz balközép hetilap pénteki számában megjelent írást, amely dokumentumok alapján az állította: a Vatikán által meghirdetett pénzügyi reformok hátterében költekezés és a bíborosok közötti hatalmi harc folyik.

Rovat: Világ
Szerző: MTI

A kritikusnál is alacsonyabb a Bajkál-tó vízszintje

Január végén az elmúlt hatvan év legalacsonyabb vízállását mérték a Bajkálon. A burjátföldi rendkívüli helyzetek minisztériuma emiatt vészhelyzetet hirdetett ki, és a legmagasabb készültségi fokozatot rendelte el, miután a tó környékén lévő falvakban vízhiány alakult ki.

Rovat: Instant Tudomány
Szerző: MTI

Megválasztása óta csak nőtt a Sziriza támogatottsága

Egy hónappal ezelőtti választási győzelme óta tovább nőtt a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) támogatottsága Görögországban, egy friss felmérés szerint most a görögök közel fele szavazna a pártra.

Rovat: Világ
Szerző: MTI

Az oltásellenes lobbi miatt tört ki a boszniai kanyarójárvány?

Az oltásellenes lobbi egyre nagyobb térnyerésére figyelmeztettek egészségügyi szakértők pénteken Bosznia-Hercegovinában, mert szerintük a védőoltásokat ellenzők tudományosan már megdöntött állításokkal igyekeznek félelmet kelteni a szülőkben.

Rovat: Világ
Szerző: MTI

Görög kormányfő: nem kell harmadik mentőcsomag

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök pénteken tagadta, hogy országa harmadik nemzetközi mentőcsomagért folyamodna, miután lejár a jelenleg futó hitelprogram négy hónapos meghosszabbítása.

Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI
A magyar zenész átka: aki európai módon trendi, itthon elvérzik

A magyar zenész átka: aki európai módon trendi, itthon elvérzik

A magyar zene országhatárok közé van predesztinálva – Tóth Gergő, a hazai kiadóóriás, a Magneoton vezető menedzsereként nem szereti hitegetni a hazai előadókat a nemzetközi karrier ígéretével. Hisz a zeneipari szakácskönyv létezésében, de nem szívesen gyártana fiúbandákat. Mi vár az európai trendekre Magyarországon? Hogyan készül a tökéletes zenekar? És milyen gyomor kell a magyar sikerhez?

Rovat: Kult
Szerző: cz.t.
20:00 - 21:00

Sisakhiba ellenére is lesz űrséta a Nemzetközi Űrállomásról

A szerdai sisakhiba ellenére is lesz űrséta a hét végén a Nemzetközi Űrállomásról (ISS): az amerikai űrhajósok folytatják a kábelszerelést az állomás hamarosan megérkező új egységéhez - közölte pénteken az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.

Rovat: Instant Tudomány
Szerző: MTI

Berágtak az oroszok Kerry megjegyzésén

Kerry azt mondta, hazudtak az oroszok az ukrajnai jelenlétről, az orosz külügy szerint ez már túlmegy a diplomáciai etika határain.

Rovat: Világ
Szerző: MTI
Soros: Ukrajnának további 50 milliárd dollár támogatásra van szüksége

Soros: Ukrajnának további 50 milliárd dollár támogatásra van szüksége

Ukrajnának a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által kilátásba helyezett 40 milliárd dollár mellett további 50 milliárd dollár támogatásra van szüksége a Nyugattól a gazdasági-pénzügyi összeomlás elkerüléséhez - mondta Soros György magyar származású amerikai üzletember a Der Spiegelnek.

Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI
Vitézy Dávid miniszteri biztos lett

Vitézy Dávid miniszteri biztos lett

Közösségi közlekedési koncepciót kidolgozó biztos lett Vitézy Dávid, a kinevezés február 1-jétől július 31-éig tart.

Rovat: Itthon
Szerző: MTI
19:00 - 20:00

Az Orbán-beszéd legfontosabb részei

Ezt mondta Orbán Viktor a gazdaság régóta esedékes helyreállításáról, a joguralom fontosságáról, a piacgazdaság, a vállalkozó szféra fellendítéséről.

Rovat: kapitalizmus.hvg.hu
Szerző: blogok.kapitalizmus
De mit mondanak az elemzők az Orbán-beszédről?

De mit mondanak az elemzők az Orbán-beszédről?

Eltérő következtetéseket vontak le Orbán Viktor pénteki évértékelőjéből az MTI által megkérdezett politikai elemzők. A Nézőpont Intézet szerint a miniszterelnök kormányképes, nyugodt erőt sugárzott, miközben a kellemetlen kérdéseket sem kerülte meg, míg a Political Capital úgy látja, Orbán Viktor ugyan "visszahozta a polgári Magyarország gondolatát", de azt nem sikerült tartalommal megtöltenie.

Rovat: Itthon
Szerző: MTI

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X