Bejelentkezés  
A mai nap hírei2014. október 30. (115 db)
Ebben az órában
15:00 - 16:00

2016-tól jöhet az autópályadíj Németországban

Németországban a közlekedési tárca elkészítette a külföldi autósokat terhelő autópályadíj tervét. Az éves díj legfeljebb 130 euró, vagyis átszámítva nagyjából 40 300 forint lehet, és várhatóan 2016-tól kell majd megfizetni.

Rovat: Közlekedés
Szerző: MTI

Elton John hősként tekint Ferenc pápára

Elton John már most szentté avatná Ferenc pápát: a brit zenész az AIDS elleni küzdelmet támogató évi jótékonysági rendezvényén beszélt arról, hogy a homoszexuálisok katolikus egyházon belüli elfogadására irányuló megnyilvánulásai miatt tekint "hősként" a pápára.

Rovat: Világ
Szerző: MTI
Pucér videója miatt perelné az RTL Klubot Bódy Sylvi

Pucér videója miatt perelné az RTL Klubot Bódy Sylvi

A Celeb vagyok, ments ki innen című műsorban szereplő playmate fürdőzéséről szóló képsorok kitakarva kerültek adásba, de az internetre már kitakaratlanul tette ki a videót a csatorna, így a képek menten terjedni kezdtek. A Comment.com szerint Bódynak külön azért fizetett a Playboy, hogy bejelentse: náluk vetkőzött utoljára.

Rovat: Kult
Szerző: hvg.hu

Pancser drogkertész bukott le Tarnaörsön

Rendőröket hívott a házába egy tarnaörsi férfi azzal a szöveggel, hogy betörők vannak nála. Kiderült, hogy nem jártak ott betolakodók, de az egyenruhások találtak valami mást, amikor átkutatták a portát: kendernövényeket a melléképületben. Az anyukája azt mondta: nem tudta, hogy a fia drogot termeszt.

Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu

Ebola: Karantén vár az ebolás területekről visszatérőkre Kaliforniában

Karanténba helyezik huszonegy napra az Egyesült Államok nyugati partján fekvő Kaliforniában azokat, akik az ebolával érintett nyugat-afrikai államokból térnek haza, és közvetlen kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel – jelentette be helyi idő szerint szerdán a szövetségi állam közegészségért felelős ügyosztályának igazgatója.

Rovat: Világ
Szerző: MTI
14:00 - 15:00

Szokatlan programra készül halottak napján egy spanyol segélyszervezet

Köszönetképpen dalt énekelne halottak napján egy spanyol segélyszervezet azok sírjánál, akik végrendeletükben adománnyal segítették munkáját. Az Alianza por la Solidaridad új gyűjtőakciójának madridi bejelentésekor számoltak be az ötletről, ami Latin-Amerikából származik. Ott több mint 25 éve működik már a szervezet.

Rovat: Shake
Szerző: MTI
Új csatornákat indít a köztévé, jön a Petőfi TV és az M4 Sport

Új csatornákat indít a köztévé, jön a Petőfi TV és az M4 Sport

Új csatornákat indít a közmédia, az MTVA bejelentése szerint a Petőfi TV a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd az M2-esen este 8-tól akár reggelig, az M4 Sport pedig a 16 kiemelt magyar sportágról, az olimpiáról, a világ- és Európa-bajnokságokról, illetve a magyar sportsikerekről számol majd be.

Rovat: Kult
Szerző: hvg.hu
Varga előállt a költségvetéssel

Varga előállt a költségvetéssel

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átnyújtotta Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a 2015-ös költségvetés tervezetét. A kormány 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos deficittel számol jövőre. Marad a családi adókedvezmény, növelik a rendvédelmi dolgozók bérét, több pénzt szánnak a háziorvosoknak. Több pénzt szánnak közmunkára, egészségügyre, az önkormányzatok pedig adósság nélkül indíthatják az évet. Az internetadóval kapcsolatban Varga elmondta, hogy minden javaslatot tárgyalni fognak a kormányülésen, a képviselők ugyanis számtalan módosítást nyújtottak be ehhez.

Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu

Ünnepi ceremónián köszöntették az első marihuánaültetvényt Chilében

Latin-Amerikában elsőként Chilében termesztenek gyógyászati célokra marihuánát. Rákos betegek fájdalmait akarják enyhíteni az elültetett növényekből nyert olajjal. A szert kétszáz rákbeteg kapja, őket egy fővárosi hatóság és az orvosi célú marihuána legalizálása mellett kiálló Daya Alapítvány választja majd ki.

Rovat: Világ
Szerző: MTI
Az ön utcájában van korrupció? Ezzel a térképes alkalmazással megnézheti

Az ön utcájában van korrupció? Ezzel a térképes alkalmazással megnézheti

A K-Montior által fejlesztett mobilapp térképes felületén piros gombostűk jelölik az adott helyszínhez kapcsolódó korrupciós vagy a sajtó szerint problémás ügyet, kék gombostűk pedig a megjelölt helyszínen EU-támogatással megvalósult vagy megvalósuló beruházásokat. Az alkalmazás tesztverzióját csütörtökön tették elérhetővé.

Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu

Tíz évnél is többet kapott az autópályán lövöldöző német sofőr

Frusztrálta a közlekedés, ezért évekig lövöldözött a német autópályákon közlekedő teherautók utánfutóira és pótkocsijaira saját járművének kormánya mögül az a német kamionsofőr, akit a würzburgi bíróság csütörtökön tetteiért tíz és fél év börtönbüntetésre ítélt.

Rovat: Autó
Szerző: MTI

FAZ: Orbánék bumerángot dobtak el, amit nehéz lehet elkapni

Németországban az internetadó elleni tüntetéssel kapcsolatban közölt kommentárt a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a liberális Süddeutsche Zeitung és a Handelsblatt című üzleti lap is.

Rovat: Világ
Szerző: MTI
Amikor centiken múlik az ember élete - videó

Amikor centiken múlik az ember élete - videó

Íme, egy félelmetes összeállítás olyan közúti balesetekről, ahol centimétereken múlott, hogy a kisodródó járművek elsodorják a gyalogosokat, de szerencsére egyik esetben sem történt komoly baj.

Rovat: Autó
Szerző: hvg.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X