szerző:
hvg.hu/turizmus.com

Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27. között kóstolhatják egységáron az érdeklődők válogatott felső- és középkategóriás éttermek erre az alkalomra összeállított menüit.

A legutóbbi alkalommal, tavaly ősszel több mint 24 ezren látogattak el az Étterem Hét akcióban részt vevő vendéglátóhelyekre. Az érdeklődés töretlen, ami nem csoda, hiszen a vendégek ilyenkor háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatnak 3300 forintos áron, az úgynevezett prémium menüt pedig 4900 forintért kínálják a vendéglátóhelyek. Az érdeklődők ezen az egységes, zsebbarát áron kipróbálhatják a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó, köztük kiváló, Michelin-ajánlással rendelkező éttermek menüit is. Eddig több mint 130 hely csatlakozott a programhoz, amelyek között új induló például a Borkakas étterem, a Brasserie & Atrium (Corinthia Hotel), a Buddha-Bar Budapest, a Macesz bisztró, a Mészár Steak Kitchen, a SonkaArcok étterem, az Up & Down étterem, valamint a Costes Downtown. A kínálat széles körű: a magyaros ízektől az olasz, a japán, a mexikói konyhán át a francia különlegességekig válogathatnak a vendégek.

Új szereplő csodás panorámával: Up n' Down
©

Idén először különleges borajánlóval is készülnek bizonyos éttermek. Kovács Antal, háromszoros magyar sommelier bajnok kézműves borokból állított össze tíztételes sort , melyből egy-egy helyen az adott menühöz illő három fajtát kóstolhatnak meg a vendégek.

A programban részt vevő éttermekben limitáltak a helyek, foglalni kizárólag online, a www.etteremhet.hu oldalon lehet. A foglalásról a vendégek e-mailben kapnak értesítést.

 A 10. Országos Étterem Hét szervezői a Gyermekétkeztetési Alapítványnak ajánlják fel a bevétel egy részét. Kiss Zoltán, a programot szervező DiningCity étteremajánló képviselője a minapi beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a program keretében az éttermekben fogyasztó minden vendég után ötven forinttal támogatják az alapítványt. Kiemelte, több mint 25 vendéglátóhely jelezte, hogy további ötven forinttal járul hozzá a gyűjtéshez. A kitűzött cél, hogy legalább 2016 gyerek ellátását támogathassák a felajánlások révén. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!