szerző:
hvg.hu

1 milliárd 27 millió forintot vett fel 2014 májusában osztalékként, ám ezt elfelejtette beleírni a vagyonnyilatkozatába Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester és Orbán Viktor jó barátja. Úgyhogy most felhívta az RTL Klub Híradóját és elmondta a műsornak, mi történt.

Novemberi vagyonbevallása szerint június óta 300 millió forinttal hízott a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc bankbetétje, amely korábban is már 400 millió forintot tett ki. Nyáron azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy 1991 óta vállalkozó, és a kilencvenes évektől jómódban él, a Blikknek pedig nemrég azt mondta: "mindennek a titka a munka, a szorgalom, a hozzáállás", de mondott olyat is korábban, hogy sikereiben bizonyára szerepet játszik "a jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye".

©

Most ő maga hívta fel az RTL Híradóját, hogy elmondja: a júniusban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatát januárban adta le, így a 300 milliós vagyongyarapodás nem öt, hanem tíz hónap alatt jött össze neki, de a Híradó szerint ez se jött volna ki abból a havi 1,7 millió forintból, amit cégéből vesz fel tanácsadásért, és a korábbi vagyonnyilatkozatában feltüntetett 943 milliós osztalékon kívül más jövedelmről nem számolt be.

Mészáros azt mondta a Híradónak, hogy novemberi vagyonnyilatkozatában hibázott, ugyanis elfelejtette beleírni, hogy 2014 májusában 1 milliárd 27 millió forint osztalékot vett fel, amiből ingatlanokat vett és megélhetését is ebből fedezte, így maradt 300 millió.

Hozzátette: jövedelme minden forintjával el tud számolni és nem érintett semmilyen korrupciós ügyben.

Mészáros Lőrinc az elmúlt években került fel a száz leggazdagabb magyar listájára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!