szerző:
MTI / hvg.hu

Akkor is 40 millió forintos kár éri a Buda-Cash-ügy miatt befagyasztott pénzű Igazgyöngy Alapítványt, ha megkapja a betétbiztosítási alaptól a 30 millió forintos maximális kártérítést - közölte L. Ritók Nóra alapítványvezető, aki a jegybankelnökhöz és az emberminiszterhez fordul segítségét.

Matolcsy György jegybankelnöktől és Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől kért segítséget az  Igazgyöngy Alapítvány, amely nehéz helyzetbe került a Buda-Cash-botrány miatt - közölte L. Ritók Nóra, az 520 szegény gyermek művészeti nevelését és tehetséggondozását végző alapítvány szakmai vezetője kedden.

L. Ritók Nóra (aki a hvg.hu-n futó Nyomor széle című blog szerzője) azt mondta, hogy az évi 100 millió forintból gazdálkodó alapítványt akkor is 40 millió forint kár éri, ha megkapja a 30 millió forintos kártalanítást az Országos Betétbiztosító Alaptól. A kártérítést 16 előfinanszírozású pályázatukhoz használhatják fel. A zárolt számlájukon lévő további 40 millió forint volt az úgynevezett krízislap, amelyből a nehéz helyzetben lévő családokat segítik. 

Az alapítvány ebből az összegből szerette volna elindítani a sáfránytermesztést Toldon - mondta L. Ritók Nóra.