szerző:
hvg.hu

Budapest ismét felkerült a Lonely Planet egyik toplistájára: most a Klauzál téri piac kapott helyet egy olyan válogatásban, amely 2016 legérdekesebb új élményeit rangsorolja.

©

Már a Lonely Planet is csak romkocsma districtnek nevezi angolul a VII. kerületet, ahol a tavaly felújított Klauzál téri piac is található. A vásárcsarnok a 27. lett azon a listán, amelyen az idei év 31 legújabb és legérdekesebb helyét vagy élményét rangsorolják.

A Lonely Planet listája szerint az eredetileg 1897-ben megnyílt piac hétezer négyzetméteren kínál friss helyi zöldséget, gyümölcsöt, pékárut vagy kézműves árukat. Érdemes ide betérni egy-egy falatra vagy szuvenírért, akár mielőtt meglátogatjuk az egyik helyi romkocsmát – tették hozzá.

A rangsort egyébként Nicaragua legmagasabb aktív vulkánjának megmászása vezeti, ez szintén tavaly október óta lehetséges. A második helyen Japán legújabb szupervonatának, a tavasszal induló hokkaidói expressznek a kipróbálása áll, a harmadik pedig a frissen visszatelepített oroszlánok megfigyelése a ruandai Akagera Nemzeti Parkban.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!