szerző:
hvg.hu

48 új tanuszoda építését ígérték, idén már csak 24-ről van szó, és még egyik sem tart sehol.

Bár csütörtökön az NFM egyik helyettes államtitkára egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy tornatermek, tantermek és tanuszodák épülhetnek a nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési program keretében az ország számos pontján, a 78 tervezett projektre (24 tanterem, 5 komplett iskolafejlesztés, 25 tornaterem és 24 tanuszoda) pedig 38,7 milliárd forintot fordítanak 2014 és 2018 között, a Magyar Nemzet arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter ugyanezt már két éve is megígérte.

A lap felidézi, hogy Orbán 2014 tavaszán még "fapados tanuszodákról" beszélt, és eredetileg 48 tanuszodát ígértek, majd Balog 2014 őszén már csak 32-ről tett említést, az ígéretek szerint pedig két éven belül, vagyis idénre fel kellett volna épülniük.

Az NFM helyettes államtitkára most már csak 24 uszodát ígért, és azt mondta, a tanuszodáknál a kivitelezők kiválasztására irányuló 18 közbeszerzési eljárás csak most fog lezárulni, hat esetben az eljárás dokumentációja még csak előkészítés alatt áll. A létesítmények egyemeletes épületek, öltözőblokkal és két különböző méretű medencével.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő azt mondta, bár Balog Zoltán a 2014-es önkormányzati kampányban egy emlékezetes ünnepségen tette le az új putnoki tanuszoda alapkövét, Putnokon azóta sem történt egy kapavágás sem. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!