szerző:
hvg.hu

Óriási aktahalmokról készült videóval illusztrálta a rendőrség, hogy lezárta a 11 gyanúsított ellen indított nyomozást a Buda-Cash-ügyben.

Befejeződött a nyomozás a Buda-Cash gazdálkodásával kapcsolatban – közölte honlapján az ORFK.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás és befektetési vállalkozás körében elkövetett számvitel rendjének megsértése miatt nyomozott tizenegy személy ellen.

A nyomozást hétfőn befejezték, és az ügyet vádemelési javaslattal továbbküldték az illetékes ügyészségnek. Ennél bővebb tájékoztatást nem adtak.

A pénzügyi felügyeleti feladatokat ellátó Magyar Nemzeti Bank 2015. február 24-én függesztette fel a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt. Az ügyben bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült, ezért az MNB büntetőfeljelentést tett a rendőrségen. Március 4-én aztán a jegybank visszavonta a brókerház engedélyét, és kezdeményezte a cég felszámolását.

Holnap lesz egy éve, hogy a rendőrségen először kihallgatták Tölgyesi Pétert és Gyarmati Jánost, a Buda-Cash Brókerház két vezetőjét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!