szerző:
hvg.hu

Ismét felbukkant egy olyan Facebook-oldal, amely a Szerencsejáték Zrt. nevében szervez nyereményjátékot. A cég korábban már jelezte, hogy visszaélnek a nevével.

Tíz nappal ezelőtt adott ki közleményt arról a Szerencsejáték Zrt., hogy visszaélnek a nevével a Facebookon, és jogellenes nyereményjátékot szerveznek.

A cég akkor azt írta, hogy a Facebook már letiltotta az oldalt, de vasárnap a hvg.hu egyik olvasója jelezte, hogy újabb ilyen, Szerencsejáték Zrt. logójával ellátott, megtévesztő kamuoldal bukkant fel. A magát "közösségként" definiáló oldal üzemeltetői okostelefonokról és tabletekről tesznek közzé bejegyzéseket, és arra buzdítják a felhasználókat, hogy like-olják az oldalt, és osszák meg a "játékot".

A Szerencsejáték Zrt. tíz napja azt üzente erről, hogy cégük "nem szervez ilyen jellegű nyereményjátékokat, és egyúttal elhatárolódik az említett oldalon megjelentektől, továbbá nem javasolja semmilyen személyes adat megadását  jogszabályba ütköző tevékenységet folytató Facebook-oldalaknak".