szerző:
hvg.hu

Egy ügyvédet bízhatott meg, hogy 44,4 millióért megvegye a területet az Orbán Viktor jóbarátjaként számon tartott polgármester. Az ügyvéd Töröcskei Istvánhoz köthető cégeknél is feltűnt. És most a Puskás Akadémia elnökségének a tagja, ahol Orbán az elnök.

Elárverezték azokat a földeket, amelyek azon a környéken vannak, ahol a hatvanpusztai majorság is. Arról lett híres ez a majorság, hogy ott látták Orbán Viktorék Nárcisz kutyáját, és ott látták Orbán Viktor feleségének autóját is az elmúlt hetekben. A majorságot Mészáros Lőrinc bérli.

A hatvanpusztai majorság kapuja és egy kis része
©

Egy 36 hektáros földdarabra a majorság mellett egyetlen licit érkezett, 44,4 millió forintos kikiáltási áron. Egy ügyvéd megbízója nevében licitált rá. A 444.hu videójából kiderül, hogy az ügyvéd elárulta, a megbízója Mészáros Lőrinc. (Eddig bérelte a földet Mészáros cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft.)

Az ügyvédről pedig kiderült, hogy Vörös József, aki közel négy éve a Puskás Akadémia elnökségének tagja (ahol az elnök Orbán Viktor, az ügyvezető alelnök Mészáros Lőrinc). Korábban a Mavir felügyelőbizottságának volt a tagja (amikor még a bedőlt Széchenyi Bank közvetett tulajdonosa, Töröcskei István volt a Mavir vezére), most pedig az igazgatóság tagja ott. És Vörös József neve ott szerepelt a Széchenyi Bank igazgatósági tagjai között is, 2014 augusztusától.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!