szerző:
hvg.hu

Élénkül a kereslet, a lakásokat gond nélkül ki lehet adni.

Új típusú igény körvonalazódik a Velencei-tónál: a fővárosból egyre többen szeretnének kiköltözni a  tóhoz – áll a Balla Ingatlaniroda elemzésében. Ennek oka szerintük a budapesti ingatlanok árának rendkívüli emelkedése, valamint a fővárosi kínálat szűkülése lehet.

Egyre többen figyelnek fel a Velencei-tó kedvező infrastrukturális helyzetére, ez ugyanis Budapest tágabb környékét tekintve a legjobbak közé tartozik, és még nagyobb forgalom esetén is gyors bejutást tesz lehetővé a fővárosba.

A zónázó vonatokkal már 40 perc alatt elérhető a 4-es metró, valamint autóval az M7-esen 20-25 perc alatt megközelíthető a városhatár.

A Velencei-tónál egyébként egyensúlyba került a kereslet és a kínálat, a kínálati túlsúly hosszú időszaka után. Ennek köszönhetően az elmúlt egy évben mintegy 10-20 százalékkal emelkedtek az árak. A legnagyobb igény jelenleg a 10 millió forintnál olcsóbb lakásokra és apartmanokra, valamint a 10-20 millió forint közötti ársávba eső családi házakra mutatkozik. Ez az ár átlagosan 150-160 ezer forintos négyzetméterárakat jelent.

Így gazdagodhat napról napra munka nélkül

A nyaralók piacát is elérte az ingatlanpiaci élénkülés, a múlt évhez képest emelkedtek az árak, és nőtt a forgalom. Ugyanakkor a vevők jó alkupozícióban vannak, lejjebb szoríthatják a végleges vételárat - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.

A tónál egyelőre nem jelentkeztek befektetői célú vásárlások, pedig jelentős az igény a bérelhető ingatlanok iránt, amelyet most nem is tudnak kielégíteni. Az ingatlaniroda véleménye szerint aki most befektetési célzattal vásárolna ingatlant a Velencei-tónál, az gond nélkül bérbe is tudná adni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!