szerző:
hvg.hu

Sima és e-cigit is ezentúl csak külön erre a célra kijelölt helyiségekben lehet majd szívni.

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek véreskezű elnöke úgy döntött, teljes egészsében betiltja a nyilvános dohányzást országában - írja a Guardian.

A dohányzást tiltó rendeletben az áll, hogy aki megszegi azt, az legfeljebb 4 hónap börtönbüntetésre, és mintegy 100 dollárnyi büntetésre számíthat. A rendelkezés kiterjed az e-cigarettákra is.

A dohányzást ezentúl csak külön erre kijelölt, olyan legfeljebb 10 négyzetméteres helyiségekben fogják megengedni, amelyek legalább 10 méterre fekszenek bármilyen épület bejáratától.

A rendelet betartását külön erre a célra létrehozandó csapatok fogják ellenőrizni.

Duterte egyébként korábban maga is erős dohányos volt, de leszokott, amikor Buerger-kórral diagnosztizálták, amely a végtagok artériáinak elzáródásához vezethet.

A Fülöp-szigeteken egyébként mintegy 17 millióan dohányoznak, a felnőtt lakosság mintegy harmada.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!