szerző:
hvg.hu

A szuperkórháznak kinézett mocsaras telek egy része magánkézben volt, egy volt fideszes önkormányzati képviselőtől is vásárolt az állam.

Egyelőre még a természet burjánzik azon a Dobogó nevű dél-budai városrészen, ahol a kormány a szuperkórházat tervezi felépíteni. Balog Zoltán kedden jelentette be, hogy megszerezték a telket, az RTL Klub Híradó információi szerint 4,4 milliárd forintért.

A terület az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszánál terül el, egyelőre leginkább egy bobpálya van rajta. Közművesíteni kell, valószínű, hogy autópálya-lehajtókra is szükség lesz, és a terület egy része elmocsarasodott, ami megnehezítheti a projektet.

A terület egy része magánkézben volt, ezekkel a tulajdonosokkal megegyezett a kormány. Egyikük Tamás László vállalkozó, korábbi kőbányai fideszes önkormányzati képviselő volt, aki a Híradóban bemutatott régebbi fotón Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök társaságában focit néz. Aktív résztvevője volt a békemeneteknek is.

A riportban megszólaltatták Hollik István KDNP-s képviselőt, aki nem tudta megmondani, hogy az ügyletben van-e összeférhetetlenség, mert mint mondta, ez a kormány hatásköre. A DK szerint aggályos, hogy Tamás Lászlótól vásárolt az állam, és a párt szerint egyébként is ésszerűbb lett volna a Szent Imre kórház bővítésével kialakítani a szuperkórházat.

A szuperkórház építése 2019-ben kezdődhet. Az 1058 ágyas intézmény az előzetes számítások szerint 140 milliárd forintból jöhet létre.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!