szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az úszó vébé költségei és a letelepedési kötvényen kaszált haszon mellett eltörpül az a néhány tízmilliárd forint, amelyet a Fidesz elvont a lakhatás támogatásából. Egyebek között ezt olvasták a kormánypárti képviselők fejére a parlament előtt A Város Mindenkié tüntetésén, amelyet a hajléktalanok nemzetközi napján tartottak. Bukarestben a brit nagykövet is az utcán töltötte az éjszakát, hogy szolidaritást vállaljon az otthontalanokkal.

A lakhatási válság ma milliókat érint Magyarországon - mondják a tüntetés szervezői. "A hatalomban lévő döntéshozók mégsem tesznek semmit. Elveszik a gyerekeinket, mert nincs otthonunk. A családunkkal együtt lakoltatnak ki minket, mert a bérlőket nem védi semmi. Naponta kell választanunk az evés és a lakhatás között. Lakcím nélkül nem tudunk elintézni semmit. Hajléktalanszállón kell élnünk akkor is, ha dolgozunk, mert nincs megfizethető bérlakás" - írták Facebook-posztjukban.

A Város Mindenkié aktivistái egy ábrát is készítettek arról, hogy mindössze 20-25 milliárd forintot fordítottak korábban is a lakhatás támogatásra, azonban az Orbán-kormány 2014-ben még azt is eltörölte.

©A tüntetők a jövő évi választásokra utaltak, mondván, hogy a választók nem engedhetik, hogy megint olyan kormány kerüljön hatalomra, amely semmibe veszi az alapvető emberi szükségleteket, miközben milliárdok vándorolnak a haverok zsebébe és luxusberuházásokra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!