szerző:
hvg.hu

Természetesen inkább befektetési kérdésről van szó.

Kész Zoltán független képviselő kérdezett rá a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál, hogy ha már a bevándorlással kapcsolatban nemzeti konzultációt indított a kormány, akkor miért nem kérdeztek rá a letelepedési kötvényekre is, és miért nem kezdeményeztek nemzeti konzultációt 20 ezer bevándorló letelepítéséről.

A Miniszterelnökség államtitkára, Dömötör Csaba válaszolt Késznek, aki azt írta, a letelepedési kötvények kérdése nem a Miniszterelnöki Kabinetiroda hatáskörébe tartozik, mert a programról az Országgyűlés Gazdasági bizottsága döntött.

A letelepedési kötvények ügye nem bevándorlási, hanem befektetési kérdés

– közölte Dömötör, aki azt fejtegette a továbbiakban, hogy a program elindítására azért volt szükség, "mert a baloldali kormányzás majdnem csődbe vitte az országot, és a magyar gazdaságot finanszírozni kellett", de úgy, hogy ne legyenek megszorítások. Mivel azonban a gazdaság azóta már stabilabb lábakon áll, ezért a kormány arról döntött, hogy ki lehet vezetni a letelepedési kötvényprogramot.

Dömötör szerint a kötvények igénylői többszörös biztonsági szűrőn estek át, mert vizsgálta őket többek között a rendőrség, a TEK és a szakszolgálatok is, a kiadott letelepedési engedély pedig bármikor visszavonható.

Dömötör azt is hozzátette, Magyarországon bármely közéleti szereplő kezdeményezhet konzultációt bármely kérdésben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!