szerző:
hvg.hu

Bővült a kínálat, így már nem emelkednek olyan tempósan a bérleti díjak a nagyvárosokban, mint korábban - derül ki egy friss elemzésből.

Budapesten február elején 140 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, ami az albérletpiacon főszezont jelentő tavaly augusztusi szinthez képest 10 ezer forintos mérséklődést jelent.

©

Továbbra is az V. kerületben a legdrágábbak a kiadó lakások, ott havonta 200 ezer is elmegy a bérleti díjra. Ezzel szemben a XXIII. kerületben akár 90 ezer forintból is megúszható a lakásbérlés - közölte az Ingatlan.com.

Az egyetemvárosokat tekintve már más a helyzet: Debrecenben és Pécsett továbbra is 90 ezer forint környékén lehet lakáshoz jutni a február eleji adatok szerint. Szegeden némileg olcsóbban, havi 85 ezer forintba kerültek az albérletek, Miskolcon pedig ennél is lényegesen kevesebbet, 66 ezer forintot kellett adni értük, ami lényegében megegyezik a tavaly augusztusi szinttel.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!