szerző:
hvg.hu

Gödön épülhet meg a műugrótorony.

Egy február 12-i kormányhatározat-módosításból derült ki, hogy a Dunakeszire tervezett szabadtéri műugrótorony- és medencefejlesztést végül Gödön valósítják meg. A 2016 decemberében elkülönített 635 millió forintos keretösszeg nem változik.

Dunakeszi város fideszes képviselője egyébként a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Tuzson Bence, aki egyben a Magyar Műugró Szakszövetség elnöke. Göd szintén Tuzson választókerületéhez tartozik.

A helyszínt már Dunakeszin belül is megváltoztatták egyszer, az alpolgármester, Erdész Zoltán pedig úgy nyilatkozott, hogy „rendkívül nagy a lakosság ellenállása, a szép Duna-parti környezetben testidegennek, észszerűtlen beruházásnak tartanák a műugrócentrum felépítését.”

A műugró-sportág legutóbbi beruházása a budapesti vizes-vb 3 milliárd forintból épített Batthyány téri ugrótornya volt, melyet teljes visszabontásra ítéltek. 

Tuzson a cikk megjelenéséig nem reagált a hvg.hu kérdéseire. A gödi polgármester, Markó József sem nyilatkozott a döntés hátteréről, mindössze annyit közölt, hogy a fejlesztés a gödi termálstrand egy kihasználatlan részén valósul majd meg, és a város „a területhasználatért cserébe a létesítményben szolgáltatásokat kap. Beruházási és üzemeltetési költség Göd várost nem terheli."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!