szerző:
hvg.hu

Akkor sem jönne vissza Magyarországra az Ausztriában dolgozó magyarok 95 százaléka, ha megszűnne az osztrák munkahelye.

Az Ausztriában dolgozó magyarok alig öt százaléka térne vissza Magyarországra dolgozni, ha megszűnne a kinti munkája – írta a Népszava. A két ország szakszervezeti szövetségeinek megbízásából készített felmérés szerint nem csak a fizetésbeli különbség számít, hanem az is, hogy Ausztriában kiszámíthatóbbak a munkakörülmények, nagyobb a jogbiztonság, és megbízhatóbbak a munkaadók.

A felmérésből az is kiderül: aki mégis hazajön, általában nem marad sokáig, a családokat pedig nem zilálja szét nagyon az ingázás, legalábbis a válások száma nem lett magas.

Ausztriában nagyjából 87 ezer magyar dolgozik legálisan, a legtöbben az építőiparban, a turizmusban vagy a mezőgazdaságban. A többség napi vagy heti szinten ingázik, hétezren viszont már ki is költöztek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!