szerző:
hvg.hu

A DK indított pert a közérdekű adatokért, első fokon nyertek.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa a havi bruttó 1 milliós miniszterelnöki megbízotti fizetése mellett 2015 októbere és 2017 szeptembere között összesen 2,45 millió forintot vert el közelebbről nem pontosított "reprezentációs célokra". Emellett még "szolgálati" Audi és korlátlan benzinpénz is megilleti.

A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylésben kérte ki a Miniszterelnöki Kabinetirodától Hegedűs reprezentációs költségeinek elszámolását, de nem adták ki, ezért pert indítottak.

A párt a pert első fokon megnyerte, a bírósági döntés szerint a kabinetirodának az összes számla másolatát ki kell adnia.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!