szerző:
hvg.hu

A miniállamban sem lehet könnyű politikusnak lenni.

Csalók próbálnak pénzt kicsalni a Monacói Hercegség több magas rangú személyisége, köztük II. Albert főherceg nevében – írják francia lapok. Az ügyben a helyi kormány is kiadott egy nyilatkozatot, amelyben – a herceg nevének említése nélkül – arra figyelmeztetett: az elmúlt hetekben főleg elektronikus formában (sms-ben, WhatsApp-üzenetben, telefonon) egy csoport tagjai több személyt próbáltak meg behálózni, és pénzt kicsalni tőlük.

A cikk szerint az egyik módszer az, hogy a hercegre hasonlító férfi feltűnik az irodájának kinéző szoba sarkában, ahol éppen valaki más videokapcsolaton keresztül kér pénzt.

A csalók célja pedig az, hogy a kicsalt pénzt külföldi, főleg ázsiai számlákra utaltassák áldozataikkal, akiket főleg a helyi elit tagjai közül választanak ki.

A csalásokról beszámoló cikkek megjegyzik: II. Albert vagyonát 2 milliárd euróra becsülik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!