szerző:
hvg.hu

A Mercer éves listáján a magyar főváros sokkal hátrébb került.

Ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa – legalábbis a Mercer éves listáján, amelyet most huszadik alkalommal adott ki a tanácsadó. Az osztrák főváros pedig kilencedik alkalommal került az élére, ami a HR-tanácsadással foglalkozó Mercer olvasatában azt jelenti, hogy itt a legjobb egy cég alkalmazásában kiküldetésben élni. A felmérésben nézik az egészségügyi ellátást, az oktatást, a kulturális életet is.

Európa a Brexitet övező bizonytalanságok és a politikai viharok ellenére megőrizte vonzerejét – indokol közleményében a társaság. Valóban több európai város ott van az élbojban: Bécset a svájci Zürich követi, a harmadik helyen holtversenyben pedig az új-zélandi Auckland mellett Münchent láthatjuk. Az első tízben egyébként három németországi várost is találunk.

Budapest a 76. helyre kúszott fel a tavalyi 78-ról. Svédország fővárosa, a közmédiában az elmúlt napokban földi pokolként leírt Stockholm a 23.

A lista végén sincs változás: a 231. helyre került Bagdad továbbra is a legkevésbé élhető hely.

A világ legélhetőbb városai (2018)

1. Bécs

2. Zürich

3. Auckland

3. München

5. Vancouver

6. Düsseldorf

7. Frankfurt

8. Genf

9. Koppenhága

10. Bázel

(Mercer

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!