szerző:
hvg.hu

Bár a Mong Attila és Bogár Zsolt ellen indított fegyelmi eljárást a Műsorszolgáltatási Alap korábban megszüntette, Mong Attila egyik legfrissebb Facebook-bejegyzése alapján most távozik a Magyar Rádiótól.

Mong Attila bejegyzése szerint, ha sikerül péntekig az összes szükséges igazolást és pecsétet megszereznie, akkor hétfőtől kiléphet a Magyar Rádió állományából.

A Mong Attila és Bogár Zsolt elleni eljárás a Magyar Rádióban még januárban indult el, majd a Műszorszolgáltatási Alapnál folytatódott. Az eljárás előzménye, hogy a médiatörvény elleni tiltakozásul a Kossuth Rádió reggeli műsorát december 21-én egy percre elnémító újságírókat a szabályok és előírások megszegésével vádolják.

„Szakmai hozzáértés hiánya, gondatlanság, szabályok, előírások megszegése” – ezekkel indokolta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap azt az eljárást, melyet Mong Attila műsorvezető-riporter és Bogár Zsolt szerkesztő ellen indított a december 21-i 180 perc című műsorban történtek miatt.

A fegyelmi eljárást később megszüntették, mert a munkáltató minden, a felelősségre vonatkozó határidőből kifutott az eljárás során.