szerző:
hvg.hu

Budapesti felvonulást tartanak az Orbán-kormány mellett január 21-én azok "a magyar demokraták", akik "saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk" - olvasható a Békemenet Magyarországért elnevezésű rendezvény Facebook-oldalán. A kezdeményezők nevében a felhívást többek között Bayer Zsolt, Bencsik András, Bíró Ica, Pataky Attila és Széles Gábor is aláírta.

Felvonulást szerveznek az Orbán-kormány mellett január 21-én délután 4 órára a Hősök terére, ahonnan a résztvevők a tervek szerint az Országházhoz vonulnak majd - olvasható a Facebookon megjelent felhívásban.

"Kérünk minden magyart, aki szándékainkkal egyetért, akinek fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése, aki szentnek tartja a polgári demokrácia eszményeit, csatlakozzon hozzánk és tartson velünk! Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzeti színű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek!" - írják a szervezők, akik hozzáteszik, várják a civil szervezetek, a közéleti személyiségek és "minden hazafi" csatlakozását.

A Facebook-felhívás aláírásában mások mellett a Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor, és a lap több munkatársa, köztük Bayer Zsolt neve is szerepel. Mellettük a felhívást a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András, illetve Bíró Ica és Pataky Attila, az Edda frontembere is aláírta.

"Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt..., amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk, a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek" - olvasható a felhívásban.

A Fidesz választási győzelméhez drukkoló résztvevők a párt Vörösmarty téri rendezvényén, 2010-ben
©

"Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék. Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni" - teszik hozzá.

"Mi tudjuk, milyen a diktatúra, mint ahogy azt is tudjuk, mert nem felejtettük el, hogy miképpen kell akár a túlerővel is szembeszállva az igazságért és a szabadságért harcolni, ahogy tettük azt 1956-ban, amikor Európa és Amerika népei együtt éreztek velünk" - írja a felhívás.

"A tömeg pedig áll és vár. Zsigereiben érzi, ez az ő kormánya, s azt is, ha ezt a kormányt le tudja váltani az IMF, a szemét Le Monde meg a Nyugat akárhány hülye politikusa, akkor ők is le lesznek váltva. Akkor a magyar életlehetőségek is le lesznek váltva. Akkor megmaradhatunk lótuszzabáló disznóknak, csak a lótusz lesz egyelőre korlátozva, mert túl hedonisták voltunk ez idáig, és túl sokat fogyasztottunk" - írta Bayer Zsolt a szerdai Magyar Hírlapban.

"Hát ezért kell megmutatnunk, hogy nem hagyjuk. S hogy a kormány nincs egyedül. Ki az utcára, barátaim! S halkan jegyezzük meg majd azt is, hogy igen, mi csatlakoztunk önként Európához, s hogy régi vágyunk volt ez minekünk már akkor, amikor a mai ellenfeleink még Moszkva seggében éltek. De Európa akkor szép és szerethető volt. S nem rajtunk múlt, hogy ez lett belőle. Ez a szellemi, lelki, erkölcsi reterát…" - tette hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!